Referentieprojecten

JUNG eNet SMART HOME bij verbouwing stadsvilla

Het project vond plaats in samenwerking met Bertram Terpstra, van Studio Designa in Laren. Voor het elektrawerk werd Allicht Cronjé uit Loosdrecht ingeschakeld, en gezamenlijk hebben ze gekozen voor JUNG eNet SMART HOME.

Flexibel
Al vanaf dag één was duidelijk dat er een flexibel systeem nodig was. Met JUNG eNet SMART HOME kunnen de wandzenders daar geplaatst worden waar ze nodig zijn, direct op vlakke ondergrond. Zij kunnen zelfs naderhand toegevoegd worden.

Verlichting gemakkelijk zelf regelen
Allicht heeft bij voorbaat lichtscènes vastgelegd in de App op de telefoon en op twee van de vier knoppen op elke wandzender. Maar ook Ingrid en Ingvar kunnen zelf met de handige App scènes vastleggen en zo nodig weer wijzigen. Zo worden de lichtscènes voor alle situaties met één druk op de knop opgeroepen. Desgewenst via de wandzenders, dan wel via de telefoon. Hierna kan de scène ook nog in zijn geheel gedimd worden.

Zonwering op hetzelfde systeem
Een ander belangrijk punt was dat de zonwering op hetzelfde systeem aangesloten kon worden. Voor extra daglicht werd namelijk een lichtstraat aangebracht. De zonwering van de lichtstraat en de rolgordijnen bij de erker worden automatisch geschakeld via een timer, maar de zonwering kan ook steeds met de eNet SMART HOME App of via de wandzenders worden bediend.

Alles in JUNG design
Architect Bertram Terpstra van Designa was zeer enthousiast over het feit dat dit alles in de uniforme vormgeving van het JUNG design kon worden uitgevoerd. Niet alleen de wandzenders, maar ook de contactdozen en de USB-laadcontactdozen in de keuken passen in het totaalplaatje.

En toch diversiteit
In deze uniforme vormgeving is het ook mogelijk om diversiteit aan te brengen. Zo is als basis het tijdloze JUNG LS 990 alpine wit toegepast, maar in de keuken is het extreem vlakke LS ZERO gemonteerd, als meubel inbouw in het hout en in de spatranden van natuursteen. Door hier te kiezen voor LS Dark, in de ZERO uitvoering, is een bijzondere uitstraling bereikt, zowel qua vormgeving als qua kleureffect. Voor de badkamer was noir d’ivoir uit de collectie Les Couleurs® de Corbusier van JUNG de perfecte match, maar nog steeds in de tijdloze en strakke vormgeving van het LS 990 programma.