De eisen aan de installaties in een gebouw worden steeds hoger. Of het nu gaat om een luxe woning, een kantoor of een zorgcomplex. Gebruikers willen de verschillende disciplines met een systeem beheren en bedienen. Hier voldoen conventionele installatietechnieken niet. Met het KNX systeem is dit wel mogelijk.

KNX is een compleet en volwassen systeem dat het management van verlichting, verwarming en zonwering regelt, aan energiemanagement en beveiliging doet en dat toekomstgericht is. Inbraak-, brand- en andere alarmeringen en signaleringen kunnen gekoppeld worden. Ook multiroom audio sturing kan in een KNX installatie geïntegreerd worden. Toekomstige wijzigingen en aanvullingen kunnen veelal softwarematig worden gerealiseerd zonder dat er installatietechnisch veranderingen moeten worden aangebracht.

KNX is een bussysteem
Een bussysteem is een netwerk dat naast en voor een deel in plaats van het 230V net wordt aangelegd. De daarbij behorende componenten bestaan uit sensoren en actoren die allen aan de bus aangesloten worden. Door de intelligentie die in de componenten is ingebouwd en softwarematig wordt aangestuurd kunnen complexe schakelingen worden uitgevoerd.

Centrale of decentrale sturing
Het systeem werkt zowel centraal als ook decentraal. Denk bij centrale sturing aan bijvoorbeeld “alles aan” en “alles uit” sturingen, maar ook de mogelijkheid dat het  systeem alle statussen controleert en zo nodig waarschuwingssignalen genereert. Voor de visualisatie staan verschillende opties open,  tot color-touchscreens en Touch-pc’s voor complexe en complete installaties. De decentrale sturing vindt plaats middels Ruimtecontrollers, tasters en infodisplays, in JUNG design, voor de bediening van verlichting, zonwering, temperatuur en muzieksturing in de betreffende ruimte zelf.

Het KNX systeem kent vele bedieningsmogelijkheden

KNX ook draadloos?
Indien gewenst kan er, door een combinatie te maken met KNX-RF, gewerkt worden met afstandsbedieningen en/of draadloze bedienpunten. Wel adviseren wij altijd een bedrade basis aan te leggen.

Kortom, met KNX haalt u meer comfort, bedieningsgemak en veiligheid in huis.

Onze domotica showroom
De showroom heeft een geheel ingebouwde domotica installatie over verschillende ruimtes. Het JUNG KNX systeem vormt de basis voor de besturing.

U vindt o.a. de volgende sturingen en bedieningsmogelijkheden in onze showroom:

Als consument de mogelijkheden van JUNG KNX zien?
Wij geven u graag samen met uw installateur een uitgebreide demonstratie in onze showroom. We tonen u dan de divere mogelijkheden van het JUNG KNX systeem. Hiervoor kan uw installateur contact opnemen met onze vertegenwoordiger in uw regio.

Meer informatie? Of scholing?
Meer (product) informatie over het KNX systeem van JUNG vindt u hier .
Wij geven verschillende JUNG KNX scholingen. Kijk hier voor een actueel overzicht en directe inschrijving.

Alle productgroepen van JUNG