Voor zorginstellingen zoals zieken- en verpleeghuizen heeft JUNG verschillende oplossingen. Het programma AS 500 antibacterieel is speciaal ontwikkeld voor deze toepassing. Ook heeft zij in een aantal programma`s afdekkingen voor zusteroproepinstallaties van diverse fabricaten, o.a. Ackermann. Daarnaast zijn er contactdozen in diverse kleuren voor diverse functies. Alle contactdozen van JUNG voldoen overigens aan de voor ziekenhuizen vereiste contactdruk van de aardingscontacten. Ook heeft JUNG speciale afdekkingen voor het zogenaamde langer zelfstandig wonen, voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten, deze zijn voorzien van een opgelegd symbool en eventueel verlichting.

AS 500 antibacterieel
AS 500 antibacterieel helpt ons in de strijd tegen bacteriën en is speciaal bedoeld voor toepassing in ziekenhuizen, verpleeghuizen, kinderdagverblijven en andere zorgcentra die onder de risicogroepen vallen. Bedienpunten voor o.a. verlichting en beldrukkers, die door veel mensen gebruikt worden, kunnen al een bron van infectiegevaar zijn. Denk hierbij aan ruimtes als ziekenhuiskamers, trappenhuizen en toiletten.

Werking
In het schakelmateriaal van Duroplast zijn zilverionen verwerkt. De zilverionen stoppen niet alleen het leven en de groei, maar ook de mutatie van de bacteriën. Zo voorkomt dit de vorming van immune bacteriestammen. Een bijkomend voordeel is dat zilver geen schadelijke bijwerkingen kent. Door de luchtvochtigheid zorgt een speciaal afgiftemechanisme in de grondstof voor continue vrijgave van zilverionen. Hierdoor blijft het oppervlak gedurende jaren vrij van ziekteverwekkers.

Duurzaam
De antibacteriële werking wordt niet beïnvloed door veelvuldig gebruik of temperatuurschommelingen. Het materiaal AS 500 antibacterieel is robuust en slijtvast.

Uniforme vormgeving
De vormgeving van het programma is gelijk aan die van het standaardprogramma AS 500, zodat het uitbreiden van het materiaal in bacterieremmende uitvoering of het vervangen van standaard naar antibacterieel of vice versa eenvoudig en betaalbaar is.

Meer mogelijkheden
Naast het speciale programma AS 500 antibacterieel biedt JUNG ook noodoproepsystemen in verschillende programma’s aan. Verder kan de moderne JUNG led techniek ingezet worden om patiënten en bezoekers te voorzien van duidelijke en heldere informatie voor bewegwijzering of om aan te geven of een behandelkamer bezet is of niet.

Meer informatie vindt u in de productcatalogus .

Alle productgroepen van JUNG