Referentieprojecten

Hotel Maassluis - JUNG Stekerbaar

Vorig jaar werd een historisch pand aan de Nieuwe-Waterweg in Maassluis verbouwd en omgetoverd tot een karaktervol hotel. Het unieke pand uit 1890 was onder andere voormalig hoofdkantoor van het Loodswezen Nederland en rederij Smit en Co.
Floris van Vliet, met zijn 23 jaar de jongste hotelier van Nederland en Claudia Verzijlbergh zwaaien de scepter over dit boutique hotel.

Naar Meyer.

De opdrachtgever wilde graag een “Smart Building” omdat men met de nieuwste technieken verzekerd is van een comfortabele én efficiënte installatie voor de gasten en de uitbater. Mede door de expertise van Slagboom Vlaardingen Elektrotechniek op het gebied van hotels én van domotica, kregen zij de opdracht voor de elektrotechnische installatie. Voor het programmeren van het JUNG KNX systeem werd samengewerkt met system integrator FMJ Automation uit Papendrecht.

Intelligent – met JUNG KNX

Met de intelligente JUNG KNX installatie kunnen de gasten de DALI-verlichting op hun kamer intuïtief schakelen en dimmen. Ook kunnen zij met één druk op de knop “Make up Room” of “Do not disturb” aangeven, wat voor housekeeping direct zichtbaar is op de gang. Door de visualisatie met de JUNG Visu Pro Server op het JUNG touchscreen ‘Smart Control 19”’ bij de receptie is niet alleen zichtbaar welke kamers bezet zijn, maar ook welke kamers schoongemaakt moeten worden.

App optioneel

Dit alles kan eventueel ook zichtbaar worden gemaakt op de app op de smartphone voor housekeeping.

Flexibel – met JUNG KNX

Daarnaast wordt ook de verlichting in de algemene ruimtes, zoals bars, restaurant en gangen, bestuurd door JUNG KNX. Niet alleen ter plekke in de ruimte zelf, maar ook op het touchscreen bij de receptie kan het personeel steeds de sfeerverlichting instellen die past bij de tijd van de dag of het evenement. Bijzonder goed van pas kwam de flexibiliteit van het KNX-systeem, toen een maand of twee na de opening van het hotel duidelijk was waar de voorkeuren lagen, kon Slagboom heel gemakkelijk nieuwe lichtscènes instellen die beter pasten bij de verschillende ruimtes.

Snel – met JUNG Stekerbaar

Een hotel moet zo snel mogelijk draaien en de tijdsplanning voor Slagboom was dan ook krap. Supersnel installeren was een belangrijke factor in dit project. Omdat de functies, en dus de bedientoetsen, in alle kamers meestal gelijk zijn, is een hotel een perfecte match voor Stekerbaar installeren.Hiervoor hebben wij alle JUNG-componenten, zoals de wandcontactdozen en USB-laadcontactdozen, inclusief de KNX-tasters compleet gemonteerd aangeleverd, inclusief inbouwdozen, afdekkingen en aansluitsnoeren. Het kost iets meer tijd in de voorbereiding, maar dit wordt ruimschoots terugverdiend bij de montage, waarbij alle aansluitingen alleen nog maar ‘gestoken’ hoeven te worden.

Gemakkelijk – met voorgemonteerde schakelkasten

Om de service compleet te maken leverden wij als Hateha voor elk van de 39 kamers een stekerbare verdeelkast aan. Deze schakelkasten bevatten een JUNG KNX Multistation met zes schakeluitgangen voor het sturen van de verlichting in de kamer via KNX-tasters naast het bed. Daarnaast bevatten de schakelkasten twee Doepke interfacerelais en een voeding, voor de Make Up Room c.q. Do Not Disturb meldingen. Bijzonder handig van het Multistation is, dat deze functies via de binaire ingangen ook worden doorgemeld naar het touchscreen bij de receptie. De verdeelkasten bevatten eveneens twee Doepke magneetschakelaars voor de algemene contactdozen en de airco die worden uitgeschakeld door het uitnemen van de hotelkaart. Omdat het hier RFID-hotelkaarten betreft, kunnen de gasten niet meer volstaan met bankpasjes.Uitgaand zijn de Wieland (KNX-) chassisdelen gebruikt voor snel aansluiten van het schakelmateriaal in de kamers.

In de Meyer-schijnwerpers

Om dit prachtige historische pand ook ‘s avonds goed uit de verf te laten komen, werden de lichtprofessionals van Livingprojects uit Breda ingeschakeld. Aan de hand van foto’s van het pand hebben zij een aantal visualisaties gemaakt met verschillende armaturen van Willy Meyer. In overleg met installateur en opdrachtgever werd er een ontwerp gekozen met ruim twintig Meyer armaturen. Er zijn een tiental Meyer Uplights 220 armaturen ingebouwd in de grond, met 21 Watt warm witte ledlampen die de façade aanlichten. Twaalf smalstralende Superlight Nano’s, met vier maal 1,5 Watt warm witte ledlampen verlichten de gevel van de eerste verdieping.