Referentieprojecten

eNet SMART HOME in restaurant in Volendam

Al bijna 25 jaar runnen Jan Zwarthoed en Kino Eerdhuijzen restaurant Le Pompadour in Volendam. De laatste jaren worden zij bijgestaan door Kevin Zwarthoed, de nieuwe generatie. In 1994 verbouwden zij de toenmalige Veronica-bar aan het Dril tot restaurant Le Pompadour, dat op 7 juli 1994 zijn deuren opende. Al snel werd het restaurant een groot succes en te klein voor de grootse aspiraties van Jan en Kino. Na drieënhalf jaar namen zij het restaurant onder Hotel Old Dutch aan de haven over. Ondertussen zijn er diverse grote verbouwingen geweest, waaronder de opening van wijncafé It’s Wine.

Afgelopen november vond de laatste grote verbouwing plaats – het interieur en de elektrotechnische installatie van restaurant Le Pompadour werden geheel vernieuwd. Voor het elektrotechnische deel hebben zij Bond en Sier Elektra in de arm genomen. De opdracht aan Crelis Sier en Marcel Bond was een duidelijke modernisering van de installatie, met ledverlichting, meer mogelijkheden en meer comfort voor de bediening en het opnemen van de terrasverwarming in hetzelfde systeem als de verlichting. Daarbij mocht die hele batterij oude lichtknoppen en dimmers weg.

Het restaurant moet open….

Een ander belangrijk item was dat het restaurant snel weer open moest, ze hadden vijf dagen. Doordat de Volendamse installateurs beide het JUNG eNet SMART HOME systeem in hun eigen woning hebben, wisten zij direct dat dit de ideale oplossing was voor modernisering, comfortabele bediening en snelle oplevering. Voor dit draadloze systeem is tenslotte geen hak- en breekwerk nodig om de bedienpunten te plaatsen, wat niet alleen veel troep voorkomt, maar ook veel tijdwinst oplevert.

Eén wandzender in plaats van tientallen schakelaars en dimmers

Nu is er één enkele wandzender bij de bar, waar met één druk op de knop, iedere ochtend en avond alle algemene verlichting wordt aan- en uitgeschakeld. Op de wandzender zijn ook nog twee lichtscènes op te roepen, voor verschillende tijden van de dag.

Sfeerverlichting makkelijk op te roepen

Naast die snelle algemene bediening wilden zij ook gemakkelijk diverse sferen kunnen oproepen. De elektrotechnische installatie is verdeeld in verschillende groepen, zoals bijvoorbeeld wandverlichting,  barverlichting, heaters op het terras en heaters binnen.

De heaters binnen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat als een harde wind op de ramen staat. Voor het gemak heeft Bond en Sier Elektra zes verschillende sferen ingesteld op de iPad en op de smartphones, waarmee de eigenaren bij elke gelegenheid de passende sfeer kunnen oproepen. De vormgeving op de iPad is daarbij gelijk aan die op de smartphone, om de bediening overzichtelijk te houden.

Flexibel

Restaurant Le Pompadour heeft nu niet alleen een moderne – maar ook een duurzame installatie die bovendien heel eenvoudig te bedienen is. Met de iPad en smartphones kunnen alle groepen apart geschakeld en gedimd worden. Deze dimstanden kunnen straks ook gemakkelijk in andere sferen worden opgenomen mocht de behoefte in de loop der tijd veranderen. Bijvoorbeeld voor een extra feestelijke sfeer straks op 7 juli bij de viering van het 25-jarig bestaan van dit toonaangevende Volendamse restaurant.

Na deze prettige samenwerking met de ervaren installateurs Marcel Bond en Crelis Sier kunnen Jan, Kevin en Kino voorlopig weer 25 jaar genieten van een comfortabele installatie en zich concentreren op het culinair verwennen van de gasten.