Referentieprojecten

Klaar voor de toekomst met AMTRON®

De drie familiebedrijven Menke, Poelmann en Drontmann werken al meer dan 100 jaar samen onder de naam MPD Accessories B.V. Dit Amsterdamse bedrijf staat bij vele grootwinkelbedrijven en detaillisten in heel Europa, bekend om hun stijlvolle hoeden en sjaals. Hun luxe modeaccessoires zijn terug te vinden bij vernieuwende eigen merken en onder private labels. In april 2017 werd het bedrijf volledig in de as gelegd door een brand die ontstond in een naastgelegen pand, en door de harde wind overwaaide naar MPD.

Van de nood een deugd

Ondanks deze grote tegenslag pakte mede-eigenaar Joost Poelmann de ‘werkhandschoen’ al snel weer op en leidde MPD naar een nieuw gebouw, met een nieuw concept dat op alle fronten klaar is voor een duurzame toekomst. Het nieuwe gebouw, opgeleverd in januari 2019, heeft 240 zonnepanelen en is volledig ‘gasloos’. Het pand wordt verwarmd en gekoeld door aardwarmte. Door al deze vernieuwingen leveren zij nu meer energie terug dan dat zij verbruiken. De complete elektrotechnische installatie is verzorgd door Elmers Elektrotechniek uit Haarlem.

Voorbereid op de toekomst met AMTRON® wandladers

Passend bij de duurzame visie wilde Joost Poelmann ook op het gebied van elektromobiliteit voorbereid zijn op de toekomst. Daarom zijn er bij het gebouw drie MENNEKES AMTRON® laders geïnstalleerd, om in de toekomst hun eigen elektrische auto’s en die van bezoekers te kunnen laden. De laders worden gevoed met de energie van de zonnepanelen. Michel Elmers en Gijs Wilschut van Elmers hebben gekozen voor laders met Charge app en RFID. De laders zijn gemonteerd als wandladers.

Handige app en RFID

Op de iPad van MPD Accesoires kan met de handige MENNEKES Charge app het laden worden vrijgegeven en is informatie zichtbaar omtrent de geladen energie, de bedrijfstoestand, het energieverbruik en de stroomkosten. Met deze AMTRON® laders, voorzien van RFID, kan men in de toekomst ook toegangsrechten toekennen en laders vrijgeven zodat er een bedrag in rekening gebracht kan worden om de investeringskosten deels te compenseren. Daarnaast kunnen zij werken met keytags (laadpasjes) voor bezoekers die af en toe langskomen.

Doepke in de meterkast – altijd de juiste keuze!

De AMTRON® laders werden geleverd zonder aardlekbeveiliging en installatieautomaat.
Omdat de laders individueel beveiligd moeten worden heeft Elmers in de meterkast drie installatieautomaten en drie 4-polige Doepke aardlekschakelaars gebruikt, die speciaal
zijn ontwikkeld voor EV-toepassingen. Hiermee hebben zij een voordelige oplossing
die geheel voldoet aan de norm IEC 6185-1 editie 3.

Door de goede samenwerking tussen opdrachtgever en installateur en een duurzame toekomstvisie, konden zij gezamenlijk een moeilijke situatie omzetten naar een mooi en duurzaam pand, waarin onnodige kosten een zaak van het verleden zijn.