Met het ingediende normontwerp Type 2 is MENNEKES voorloper en innovator op het gebied van laadaansluitingen van elektrische auto’s. Dit normontwerp is verkozen tot de universele standaard voor geheel Europa! Het MENNEKES normontwerp is een `overall` concept en betreft zowel de infrastructuur (laadzijde) als de autozijde.
MENNEKES heeft de benodigde componenten, zoals EV-contactdozen, communicatie- en vergrendelmodules alsmede complete aansluitkabels ontwikkeld en belevert de OEM klanten die openbare laadzuilen bouwen.

MENNEKES biedt oplossingen voor verschillende toepassingsgebieden:

Voor elke toepassing biedt MENNEKES een passende oplossing. Voor een compleet overzicht van alle oplossingen gaat u naar Charge Up Your Day .

AMTRON® – laadstations voor bij woning, kantoor en hotel
De AMTRON® Wandladers hebben een modern design waarbij de behuizing ook functioneert als kabelophanging. MENNEKES levert AMTRON® Wandladers met vaste laadkabel met laadkoppeling Type 2 of Type 1, en wandladers met een laadcontactdoos.

Autorisatie
Voor het laden met de uitvoering AMTRON® Start is autorisatie niet nodig. Bij andere uitvoeringen vindt autorisatie plaats met een sleutelschakelaar, RFID kaarten of de MENNEKES Charge App.

Met de gratis Charge App voor smartphone of tablet kan de gebruiker de AMTRON® bedienen. Ook kan hij alle informatie over de bedrijfstoestand van het laadstation, een overzicht van de geladen energie in de auto, de kosten van de stroom zien en zelfs tijd gestuurd laden –dus met het gunstigste stroomtarief.

AMTRON® – tot in detail doordacht
De AMTRON® Wandladers zijn verkrijgbaar met een laadvermogen van 3,7kW – 7,4kW – 11kW en 22kW. Bij alle uitvoeringen kan het vermogen worden ingesteld. Voor de beveiliging van personen is een aardlekschakelaar nodig, in de AMTRON® of in de verdeler.

De zakelijke oplossing: toekomstbestendig met AMTRON®
Met de 3-fase AMTRON® wandladers maakt u een toekomstbestendige keuze omdat deze omgesteld kunnen worden van 3-naar 1-fase.

Met de gateway kunt u het systeem ieder moment uitbreiden tot een maximum van 16 laadpunten met de volgende voordelen:

  • lastmanagement lokaal voeren
  • laadinformatie zonder abbonementskosten
  • laadinformatie alleen in eigen netwerk (niet via derden)

Voor een compleet overzicht van het aanbod en meer informatie:

 

Alle productgroepen van MENNEKES