Referentieprojecten

AMTRON i.c.m. Doepke aardlekschakelaar voor elektromobiliteit

Omdat 4PET RECYCLING goede ervaringen had met twee AMTRON wandladers bij hun oude pand, heeft installatiebedrijf Saat en Jansen uit Huissen bij het nieuwe pand een grotere laadinstallatie met tien MENNEKES AMTRON wandladers en de MENNEKES E-mobility Gateway aangelegd, zodat zij nu goed voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen. In verband met de vrijheid van laden is er dit maal gekozen voor MENNEKES Premium E laders. Deze laders hebben een RFID verificatie, waarbij het zowel mogelijk is om met pasjes van leasemaatschappijen te laden als ook met eigen pasjes, die zij beschikbaar kunnen stellen aan klanten, leveranciers en andere bezoekers.

Lastmanagement

Met de E-mobility Gateway zijn de tien AMTRON laders in een eigen, lokale, netwerk opgenomen. Hiermee heeft 4PET RECYCLING inzicht in de kosten en kan het beschikbaar ingestelde amperage worden verdeeld over de aangesloten voertuigen. Bovendien hebben zij de mogelijkheid
om bepaalde ingestelde gebruikers voorrang te geven, sneller te laten laden, als zij haast hebben. Deze Premium E wandladers hebben een ingebouwde kWh-meter, waarmee het stroomverbruik per gebruiker geregistreerd kan worden, zonder abonnement.

Specifieke beveiliging

Deze wandladers worden zonder beveiligingen geleverd. Voor de beveiliging hebben ze gebruik gemaakt van Doepke installatieautomaten en de speciaal voor EV-toepassingen ontwikkelde Doepke aardlekschakelaar in 4-polige uitvoering. Zij hebben hiermee een voordelige oplossing die voldoet aan de norm IEC 6185-1 editie 3.

Bekijk hier meer informatie over de Doepke aardlekschakelaars.