Referentieprojecten

Boxum Installatiegroep kiest voor FireAngel

Met de onlangs geïntroduceerde SW1 projectserie biedt FireAngel de ideale oplossing voor projecten. Het Bouwbesluit verplicht optische, 230V gevoede rookmelders met back-up batterij in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Boxum Installatiegroep kiest daarom in haar projecten voor de rookmelders SW1-EUT vanwege de eenvoudige montage en hun goede bestendigheid tegen externe storingsbronnen, uiteraard voldoen de FireAngel melders aan alle gestelde normen.

Sinds 16 januari 2009 zijn Jan en Dick Boxum de trotse eigenaren van Boxum Installatiegroep. Achttien jaar eerder werd het Installatiebedrijf Evert Boxum opgestart. In 2005 traden Jan en Dick toe tot de vennootschap. Vier jaar later hebben zij de werkzaamheden voortgezet onder de naam Boxum Installatiegroep, waarbij betrouwbaarheid, kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel staan. Boxum Installatiegroep is op dit moment met ruim dertig vaste medewerkers voornamelijk actief voor veelal vaste partners in de (luxe) woningbouw waarbij deze veelvuldig worden voorzien van onder andere standaard installaties maar ook domotica, zonnepanelen en beveiliging behoren tot de vaste disciplines.

Rookmelders

Boxum Installatiegroep maakt hiervoor sinds kort gebruik van de nieuwe rookmelder van FireAngel; de SW1-EUT. Deze rookmelder is geheel nieuw ontwikkeld en voldoet hiermee aan alle eisen van de NEN 2555, en is tevens voorzien van alle benodigde techniek om storingsvrij te functioneren en bewoners tijdig te waarschuwen bij een (beginnende) brand. Men is zeer te spreken over de snelle plug-and-play montage van deze melder. Tevens maakt men gebruik van deze melder indien er storingsmeldingen zijn vanuit reeds bestaande installaties als blijkt dat de destijds geplaatste melder niet bestand is tegen externe storingsbronnen welke in de huidige tijd anders zijn dan tien jaar geleden.

TudorPark Hoofddorp

TudorPark in Hoofddorp biedt de ruimte en sfeer van een fraai platt elandsdorp maar dan midden in de Randstad. In TudorPark worden uiteindelijk circa 1200 nieuwbouwwoningen gebouwd, geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl.Naast de standaardoplossingen biedt Boxum Installatiegroep in overleg met de klant ook oplossingen om de (eventueel draadloos) gekoppelde melders toe te passen, eventueel in combinatie met een hittemelder op plaatsen waar een rookmelder niet toepasbaar is, én door gebruik te maken van CO-melders.

311 dodelijke slachtoffers

Een onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid toont aan dat er in de afgelopen tien jaar 287 fatale woningbranden hebben plaatsgevonden waarbij er 311 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Bijna 70% werd ontdekt door buren, omstanders of voorbijgangers. Dit geeft volgens Boxum Installatiegroep maar weer eens aan dat het toepassen van rookmelders van levensbelang is. Vooral het uitbreiden van de installatie naar bijvoorbeeld woonvertrekken waar een rookmelder niet verplicht is (bijvoorbeeld slaapkamers) is zeer aan te raden.

Lees hier het volledige rapport van het IFV.