Nieuws

Schuch ExSTREAM

Extreem robuust, efficiënt en duurzaam, dat zijn de eigenschappen van de nieuwe explosieveilige ExSTREAM serie van Schuch.

Universeel inzetbaar in Ex-zone 1/21
In de olie- en gasindustrie, in (petro-) chemische of farmaceutische fabrieken, productie-, montage- en opslaghallen of havenfaciliteiten, de Schuch ExSTREAM serie kan voor bijna alle soorten verlichtingstaken in explosiegevaarlijke omgevingen worden ingezet, ook vanaf grote montagehoogte.

De ExStream is leverbaar in 2 uitvoeringen met 3 of 6 ledsegmenten (10.500 – 16.000 of 20.500 – 32.000 lm met of zonder plafondbeugel), heeft een lichtrendement tot 136 lm/W en is geschikt voor omgevingstemperaturen van -30 °C tot +55 °C.

Doordacht duurzaam ontwerp
Omdat elke ledmodule direct gemonteerd is op de aluminiumbehuizing en deze behuizing volledig is voorzien van koelribben, ontstaat een groot koeloppervlak met zeer goede convectie. In combinatie met hoogwaardige leds en elektronische voorschakelapparaten garandeert dit een lange levensduur, zelfs bij een hoge omgevingstemperatuur.

Montage- en aansluitgemak
Ook montage- en aansluitgemak stonden centraal bij de ontwikkeling van de ExSTREAM. De grote aansluitruimte met twee kabelingangen maakt het aansluiten gemakkelijk, ook is het armatuur standaard geschikt voor doorvoerbedrading.

Voor montage heeft u de keuze uit een hangende 2-puntsbevestiging met Y kabels of direct aan het plafond met een RVS plafondbeugel. De benodigde ringogen voor de Y kabels zijn bij de levering inbegrepen. Met de draaibare roestvrijstalen beugel, waarmee de hellingshoek in stappen van 5° kan worden ingesteld, is de uitlijning van de schijnwerper uiterst eenvoudig. Een 0° installatie met horizontale straling naar beneden is bijzonder milieuvriendelijk. In deze positie is er geen lichtuitstraling naar de bovenste helft van de ruimte en wordt er voldaan aan de dark-sky eisen.

Eigenschappen:
– Leverbaar in 2 uitvoeringen, met 3 (10.500 – 16.000Lm) of 6 ledmodules (20.500 – 32.000 Lm)
met of zonder plafondbeugel
– Levensduur L80 > 100.000 uur bij de maximale omgevingstemperatuur
– Kleurweergave (CRI) > 80, volgens de werkplaatsrichtlijnen, geschikt voor bijna alle industriële omgevingen
– Geschikt voor omgevingstemperaturen van -30 °C tot +55 °C
– Lichtrendement tot 136 lm/W

Opties
– verschillende optieken, breed-, diepbreed- of diepstralend
– DALI uitvoering, voor dimbare toepassingen
– Uitvoering voor omgevingstemperaturen tot -40°C
– Zeewaterbestendige uitvoering (bijv. voor offshore-installaties)

Meer (technische) informatie vindt u op www.schuch.de