Referentieprojecten

Schuch armaturen voor Wall Hoppers Australië

!UPDATE!

De Jumbo Fairpartner met een lengte van 143 meter en een laadvermogen van 11.350 ton heeft de hoppers veilig afgeleverd in de haven van Pert, Australië.

De twee ontvangsttrechters zijn geplaatst. De installaties hebben een rijbereik van zo’n 200 meter. Dit maakt het mogelijk om ze optimaal te positioneren ten opzichte van de laadruimen van de schepen.

Bekijk hieronder de foto’s van het overladen van de hoppers op de pier.

Einde update

Het familiebedrijf Breston B.V. ontwerpt en bouwt industriële machines voor landbouw en scheepvaart. Tachtig jaar geleden begonnen als hoefsmid, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd en internationaal bekend bedrijf waar de vierde generatie al weer meedraait. Het internationale aspect ligt ook weer in dit project: Breston bouwde dit jaar Wall Hoppers; grote, bestuurbare, trechters voor de overslag van kunstmestgrondstoff en, in opdracht van het Australische Stevens Bulk Services.

Internationaal verkrijgbaar, ook Schuch armaturen

De hoppers zijn zo’n zestien meter hoog en zijn bestemd voor de bulkoverslag in de haven van Perth, Kwinana beach. Hier worden de grondstoffen direct vanaf de schepen gelost in de trechters en vervoerd naar de chemische fabriek. Ze zijn zo hoog omdat er vrachtwagens onderdoor moeten kunnen rijden voor belading. Daarnaast kan het beladen plaatsvinden via een transportband. De hoppers komen in Perth op een rail te staan langs de kade. De opdrachtgever heeft een lange zoektocht achter de rug, om de beste kwaliteit trechters te vinden. Niet alleen moesten zij voldoen aan de strikte Australische norm (Australian Standard) maar ook aan de zwaarste kwaliteitseisen. Dat gold niet alleen voor de trechters zelf, maar ook voor de armaturen die er op gemonteerd werden, om ’s avonds te kunnen werken. Daarbij was het een eis, dat de onderdelen verkrijgbaar waren in Australië.

Lichtberekening op maat

Op advies van elektrotechnische groothandel Elauma Waagmeester uit Rhoon kwam Breston terecht bij Hateha voor een (licht)advies van de armaturen van Schuch, eveneens een internationaal opererend familiebedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Wij maakten voor hen een gedetailleerd lichtplan.

Duurzame en bestendige armaturen

Voor de algemene verlichting werden 120 waterdichte led armaturen van 16 Watt geplaatst, waarvan 48 in nooduitvoering. In verband met hun locatie, bij een chemicaliënfabriek en in de openlucht, is gekozen voor de ‘AUS-uitvoeringen’. Deze zijn blijvend bestand tegen chemicaliën en UV-licht en worden beschermd tegen condenswater middels een speciale ontluchtingswartel.

Schijnwerpers verlichten trechter

Naast deze algemene verlichting zijn er ook zes led schijnwerpers, in breedstralende uitvoering, van 36 Watt aangebracht, drie stuks per hopper. Deze armaturen zijn gemaakt van drukgegoten aluminium, in een zeewaterbestendige uitvoering. Zij zijn zo gemonteerd dat de kraanmachinist die de trechters vult goed zicht heeft. Medio november werden de Wall Hoppers verscheept naar Australië en is er weer een mooi staaltje Hollandse export gerealiseerd.