Referentieprojecten

Tramremise Havenstraat met AMAXX® combinaties

De tramremise aan de Havenstraat in Amsterdam werd in 1914 voor het eerst in gebruik genomen en is de grootste remise van het Amsterdamse trambedrijf. De remise functioneert als stalling voor een groot deel van de Amsterdamse trams, maar ook het dagelijks onderhoud van alle trams wordt hier uitgevoerd. Dit jaar is installatiebedrijf Croonwolter&dros uit Amsterdam bezig met een opknapbeurt van de tramremise, waaronder ook de nieuwbouw van een werkplaats met drie nieuwe werkkuilen valt.

Gemakkelijk en bereikbaar

Veiligheid staat op de eerste plaats in dergelijke projecten, waar gewerkt wordt met zwaar en bewegend materieel. Over de veiligheids­protocollen is dan ook goed nagedacht. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de ergonomie voor de medewerkers tijdens het werk. Zo staan de mede­werkers tijdens hun werkzaamheden op een platform dat naar boven en naar beneden kan bewegen, zodat zij altijd een gemakkelijke houding kunnen aannemen.

Ook is er gezorgd voor voldoende aansluitpunten waarmee medewerkers gereedschappen, zoals hand-gereedschappen en boormachines, computers en mobiele testkasten van stroom kunnen voorzien. Deze voor­zieningen zitten zowel boven de grond als bij het ondergrondse deel van de werkkuilen, zodat zij nooit misgrijpen.

Alles bij de hand

De MENNEKES AMAXX® combinaties boden ook in deze situatie de oplossing. In dit geval zijn er twee verschillende standaard combinaties gebruikt. Beide uitvoeringen hebben twee contactdozen met beschermings­contact en één CEE-contactdoos 5 polig, 400 Volt, waarvan één van 16 Ampère en één van 32 Ampère. Ook de beveiligingen zijn al in de combinaties aangebracht.

Montagetijd bespaard

Hiermee heeft Croonwolter&dros waardevolle montagetijd bespaard, omdat er slechts één aansluitkabel nodig is en slechts één behuizing gemonteerd hoeft te worden, wat met de buitenliggende bevestiging gemak­kelijk door één persoon kan worden gedaan. Met het scharnierende deksel heeft de monteur de handen vrij en doordat de rail naar voren getrokken kan worden is het invoeren en aansluiten van kabels bijzonder eenvoudig. Deze combinaties worden aansluitklaar en voorbedraad geleverd en zijn getest op elektrische veiligheid en kwaliteit conform IEC 61439.

Inclusief beveiliging

Ook de beveiligingen, bestaande uit één aardlekschakelaar 40A, 4p, 0,03 A en twee installatieautomaten van Doepke, zijn reeds in de combinaties opgenomen. Hierdoor is het aanbrengen van beveiligingen in de onderverdeler niet meer nodig. En bovendien heeft men zo direct toegang tot de lokale beveiligingen mocht er een storing optreden en kunnen de overige processen door blijven draaien.