Nieuws

People's Pavilion wint JUNG ARC18 Innovatie Award

Op donderdag 22 november zijn tijdens een feestelijke avond in de Van Nellefabriek de ARC18 Awards uitgereikt. Tijdens een uitgebreid diner zagen de 450 gasten wie er met de Awards naar huis gingen.

Voor de ARC 18 Awards zijn dit jaar 475 inzendingen binnengekomen. De onafhankelijke jury’s stonden voor de opgave om uit deze inzendingen de nominaties en winnaars te selecteren. Samen geven de winnaars een mooi overzicht van de huidige staat van de Nederlandse en Vlaamse ontwerpcultuur.

JUNG Innovatie Award

JUNG was dit jaar partner van de JUNG Innovatie Award. In onderstaande video die getoond werd op de uitreikingsavond, worden de genomineerde projecten verder toegelicht en besproken.

People’s Pavilion

Winnaar van de Innovatie Award is het project People’s Pavilion van bureau SLA in samenwerking met Overtreders W. Het was het icoon van circulaire economie op de Dutch Design Week 2017. Midden op het Ketelhuisplein in Eindhoven stond dit circulaire gebouw, opgebouwd uit 100% geleende materialen. Een conceptueel en bouwkundig tour-de-force en een absolute eye catcher dat bezoekers ertoe verleidde om actief te participeren in de discussies en om een mening te vormen en te delen over de circulaire toekomst.

People’s Pavilion was een experiment voor een nieuwe manier van bouwen. De ontwerpers van bureau SLA en Overtreders W wilden de voetafdruk van het paviljoen reduceren tot nul door geen grondstoffen verloren te laten gaan. Tegelijkertijd beantwoorden ze de vraag van de opdrachtgever om een tijdelijk maar indrukwekkend paviljoen te realiseren dat de circulaire toekomst ademt.

Wij feliciteren bureau SLA en Overtreders W met het winnen van deze Award en bedanken alle andere voor het inzenden van de projecten!