Nieuws

Doepke EV-aardlekschakelaar voldoet aan nieuwe norm: IEC 61851-1 ED 3

Als u de berichtgevingen uit de automobiel industrie heeft gevolgd, mag duidelijk zijn dat de volledig elektrische auto definitief zijn intrede zal doen en voorlopig zal blijven. Volop reden dus om met de aanschaf en advisering naar uw klanten te kiezen voor toekomstbestendige oplossingen en deze volgens de norm veilig te installeren.

De norm IEC 61851-1 ed 3 is gepubliceerd en hierin staan een aantal belangrijke punten:

1. Ieder oplaadpunt moet door een eigen aardlekschakelaar van max. 30 mA worden beveiligd!
2. Er is geen onderscheid meer tussen 1- en 3-fase, in beide situaties moet er worden beveiligd tegen DC foutstromen:
3. Ofwel middels een aardlekschakelaar Type B. Let op bij het toepassen van Type B moeten in sommige situaties in verband met selectiviteit ook andere aardlekschakelaars in Type B worden uitgevoerd of vervangen!
4. Ook moet bij een gelijkstroomfout van > 6 mA de installatie worden gescheiden, dus stoppen van het laadproces via een relais is niet voldoende! Hiervoor is de speciale EV-aardlekschakelaar van Doepke gemaakt.
5. De aardlekschakelaar mag in het laadstation of in de verdeler worden geplaatst.
6. Automatische reset of reset op afstand is niet toegestaan.

EV-aardlekschakelaar biedt meerdere voordelen

Doepke heeft enige tijd geleden de speciale EV-aardlekschakelaar ontwikkeld die prijsgunstig is en voldoet aan de nieuwe norm.

Deze EV-aardlekschakelaar is een Type A aardlekschakelaar met een toegevoegde Type B functie die ervoor zorgt dat bij een gelijkstroomfout van > 6mA de installatie wordt gescheiden. Zij biedt deze aardlekschakelaars in zowel een 2-als 4-polige uitvoering. In tegenstelling tot de Type B aardlekschakelaar, is het met de EV-aardlekschakelaar niet nodig om in sommige situaties in verband met selectiviteit ook andere aardlekschakelaars in Type B uit te voeren of te vervangen. Daarbij is de EV-aardlekschakelaar op zichzelf dus niet alleen voordeliger dan een Type B, maar andere aanpassingen aan aardlekschakelaars in de installatie zijn ook niet nodig.

Bestelnummers:
09.134.018HD
2 Polig, 4TE, nul rechts
DFS 4, 040-2/0,03-A EV HD

09.134.817HD
4 Polig, 4TE, nul rechts
DFS 4, 040-4/0,03-A EV HD