Meyer introduceert Arclux Mini

Meyer introduceert een kleinere uitvoering van de Arclux, het armatuur dat wordt geplaatst in het raamkozijn en deze zo verlicht. De Arclux Mini heeft aanzienlijk kleinere afmetingen: (lxbxh) 230x159x59mm, waardoor het armatuur minder opvalt en de nadruk nog meer op de aangelichte gevel komt te liggen.De voordelen van dit nieuwe armatuur:
• zeer klein armatuur (lxbxh): 230x105x59 mm
• standaard een hele kleine uitstralingshoek, dat zorgt voor weinig tot geen strooilicht.
• gesloten behuizing met beschermingsgraad IP 67.
• bevat 2 leds van 2 Watt.
• leverbaar in warmwit (3000 K), neutraalwit (4000 K) en blauw. Amber, rood of groen op aanvraag leverbaar.

Meer (technische) informatie?
Alle informatie over de nieuwe Arclux Mini vindt u in de hoofdcatalogus van MEYER.

Meyer heeft nu brede range aan led-grondinbouwspots

Meyer breidt haar range aan led-grondinbouwspots uit. Zij heeft nu een complete serie met verschillende diameters, van 135 tot en met 280 mm. Daarnaast biedt zij deze led-armaturen in verschillende vermogens, van 3 tot en met 37 Watt.

Uplight 220 en 260 nu ook in led
Deze armaturen bevatten precieze reflectoren waarmee zij verblinding voorkomen. Ook bevatten ze een nieuw mechanisme: Heatslide. Hiermee verstelt u de reflectoren zonder dat de led module het contact het de behuizing verliest. Dit innovatieve mechanisme zorgt voor een optimale warmte-afvoer en lange levensduur van de led-module.

Inbouw armaturen
Voor de inbouw van deze armaturen zijn twee verschillende mogelijkheden. Daarvoor biedt Meyer twee verschillende grondinbouwbussen. Ten eerste is er een uitvoering die zorgt dat na inbouw van het armatuur een uitstekende rand zichtbaar is. Ten tweede is er de mogelijkheid van ‚binnenliggende rand‘, waarbij het armatuur op gelijk niveau van de stenen ligt. De grondinbouwbak dient separaat bijbesteld te worden.

Uitvoeringen en extra‘s
De armaturen variëren in lichtbron –neutraal wit of warm wit- en lichtverdeling welke smal- of middelbreedstralend is. En de grondinbouwspots beschikken over verschillende accessoires.

Meer informatie over de grondinbouwspots vindt u op de Meyer website

Meyer plafondinbouwspots led met groter vermogen


Deze uitvoeringen bevatten een ledmodule van 19 Watt, wat een lichtstroom geeft van meer dan 1800 Lumen. De armaturen zijn uitgevoerd in beschermingsgraad IP 65 wat ze uitermate geschikt maakt voor buiten, bijvoorbeeld in luifels bij de ingang van gebouwen.

De downlights kernmerken zich door haar compacte bouwvorm en hoge lichttechnische flexibiliteit. De geringe inbouwhoogte is zelfs nog gereduceerd door een separate driver te gebruiken. Let op dat deze apart bijbesteld moet worden. De uitvoeringen zijn verkrijgbaar met smal- en breedstralende reflector.

De specificaties van de downlights vindt u in de engelstalige datasheets.

Meyer breidt extreem compacte serie Superlight Nano uit

De Superlight Nano is de nieuwste generatie extreem compacte LED-schijnwerpers. Deze is nu uitgebreid met de Superlight Nano 4. De schijnwerper is door de combinatie van zeer kleine behuizing en hoge vermogens ideaal voor het aanlichten van gebouwen en façades. Door de ingetogen verschijning ligt de nadruk op datgene dat aangestraald wordt. Met de schijnwerpers kunnen smalstralende (horizontaal of verticaal), bandvormige of breedstralende lichtverdelingen gemaakt worden.

Superlight Nano 4
De Superlight Nano is verkrijgbaar in vier verschillende grootten en vermogens. De kleinste uitvoering bevat één 3 Watt led. De nieuwe uitvoering is de ‘grootste’ in deze serie en bevat 16 x 2,5 Watt leds. 

Specificaties
De armaturen zijn leverbaar in de kleuren zwart, wit en zilvergrijs. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor de verschillende armaturen. Wilt u meer weten over deze armaturen? Gaat u dan naar de Meyer website.

Nieuwe Superlight LED serie Meyer

Deze compleet nieuwe serie is breed toepasbaar, voor het aanstralen van gebouwen tot aan lichtverspreiding in publieke gebieden. Met deze Superlight LED serie staan schijnwerpers in drie verschillende grootten met verschillende vermogens tot uw beschikking.

Veelzijdig en neutraal design
Lichttechnische veelzijdigheid en een neutraal design maken de Superlight LED onmisbaar in projecten. Naast de inzet voor het aanstralen van gebouwen, kan deze ook bevestigd worden op masten, en zo zelfs in publieke gebieden ingezet worden. Om de veelzijdigheid aan te geven: de armaturen worden aangeboden met symmetrische, asymmetrische of rotatie symmetrische reflector. Met de schijnwerpers kunnen smalstralende, bandvormige of breedstralende lichtverdelingen gemaakt worden.

Optimale inzet in openbare gebieden
Voor de grootste variant voor mastbevestiging geldt dat deze ook geleverd kan worden met de zogenaamde ‘comfort optic’. Hierbij zorgt een led-prisma module met diffuser voor nauwkeurige verspreiding van de lichtcapaciteit waardoor het zichtcomfort uitstekend is en geen verblinding geeft.

Specificaties
De armaturen zijn leverbaar in de kleuren zwart, wit en zilvergrijs. Er is een veelheid aan accessoires beschikbaar voor de verschillende armaturen. Wilt u meer weten over deze armaturen? Gaat u dan naar de Meyer website.

Meyer vernieuwd serie Superlight Compact LED

De Superlight Compact serie behoort al 30 jaar tot de meest toegepaste armaturen, en is continue doorontwikkeld. Voor de nieuwste generatie kleine leds met grote vermogens is de serie compleet vernieuwd.Extreem compact met grote vermogens
Met deze serie Superlight Compact LED staan extreem compacte schijnwerpers met grote vermogens tot uw beschikking. Natuurlijk biedt deze serie nog steeds alle voordelen die de klassieke serie ook al bood: veel verschillende lichttechnische eigenschappen en een veelheid aan accessoires. Alle armaturen, zelfs de kleinste, hebben een ingebouwde driver.

Veelzijdig en tijdloos
Lichttechnische veelzijdigheid, compacte afmetingen en een tijdloos design maken de Superlight Compact LED ook in de toekomst onmisbaar in projecten om onder andere gebouwen aan te stralen. Om de veelzijdigheid aan te geven: de armaturen worden aangeboden met symmetrische, asymmetrische of rotatie symmetrische reflector. Met de schijnwerpers kunnen smalstralende, bandvormige of breedstralende lichtverdelingen gemaakt worden.

Specificaties
De armaturen zijn leverbaar in de kleuren zwart, wit en zilvergrijs. Wilt u meer weten over deze armaturen? Vraag dan de noviteitenbrochure van Meyer aan of download deze hier

Nieuwe Meyer serie Upline 600

De nieuwe Meyer serie grondinbouwarmaturen kenmerken zich door hun lichttechnische veelzijdigheid en de smalle afmeting waardoor ze discreet gemonteerd kunnen worden. Voor gevelbelichting worden de armaturen naar keuze met wandvullende of asymmetrische lichtverdeling aangeboden. Met de wandvullende lenzen zijn de armaturen geschikt voor gevelbelichting vanaf geringe afstand. Met de asymmetrische lenzen kan de gevel vanaf een grotere afstand belicht worden.

Door de extreem breed stralende lichtverdeling met de wandvullende lenzen, is het mogelijk de armaturen op grotere afstand van elkaar te plaatsen, waarbij er toch slechts weinig schaduwvorming in de tussenliggende afstand ontstaat.

Een diffuus stralende variant als oriëntatieverlichting vult het programma aan.

De armaturen zijn middels het DALI Systeem dimbaar. De wandvullende en asymmetrisch stralende armaturen zijn voorzien van 6 x LED 2,5W, de oriëntatieverlichting is voorzien van 2 x LED Linear-Module 9,5W beide verkrijgbaar in de kleuren warm wit en neutraal wit.

Meer informatie vindt u op de website van Meyer.

Meyer praktische lichtachitectuur

Voor Meyer hebben we een leaflet ontwikkeld over vier bijzondere ledarmaturen. Dit leaflet is bedoeld om u te tonen dat Meyer armaturen goed inzetbaar zijn voor het aanlichten van gevels of andere objecten. Al deze armaturen zijn eenvoudig toepasbaar in woningbouwprojecten of kleinere utiliteitsprojecten.

De afwerking van uw projecten
Heeft u opdrachten waarbij de naam van uw klant op de gevel staat, of verdienen tuinen of bomen het om in het licht gezet te worden? U kunt dit soort projecten perfect afronden met Meyer ledarmaturen. Op een dergelijke manier meedenken met uw opdrachtgever, genereert meerwaarde voor uw klant en een perfect afgewerkt project voor u. 

Energiezuinig met led
Bijna alle Meyer armaturen zijn tegenwoordig (ook) leverbaar met ledverlichting. Zuinig in verbruik dus, maar wel degelijk met voldoende vermogen om hun niet-led voorgangers te vervangen. Daarbij zijn alle led armaturen van Meyer voorzien van een ingebouwde driver/transformator. Niet alleen zijn de Meyer armaturen van hoogwaardige kwaliteit, ook is het mogelijk om losse ledmodules te bestellen voor vervanging.

Registreer voor garantie
Goed om te weten – in geregistreerde projecten geeft Meyer 5 jaar garantie op de ledcomponenten, zoals ledmodules en drivers. Vraag ons ernaar! 

Hulp nodig?
Wij kunnen u adviseren omtrent het aantal of het soort armaturen en de vermogens. Neem hiervoor contact op met onze vertegenwoordiger of via 071-3419009 .

U kunt het leaflet downloaden of aanvragen op onze documentatie pagina.

Nieuw: Meyer Ecoscape

Modern design en optimale lichtspreiding in publieke gebieden
De Ecoscape is een nieuwe serie led-armaturen voor het verlichten van open ruimtes, straten en wegen. Het armatuur is leverbaar met twee verschillende optieken, de zogenaamde ‘street optic’ en ‘comfort optic’. De eerste uitvoering bevat een led-module en kan standaard in open ruimtes ingezet worden. Bij ‘comfort optic’ zorgt een led-prisma module met diffuser voor nauwkeurige verspreiding van de lichtcapaciteit waardoor het zichtcomfort uitstekend is.

Sturingsmogelijkheden
In alle uitvoeringen is het mogelijk om de lichtcapaciteit te sturen middels protocollen als bijvoorbeeld DALI en StepDIM.

Modern en onderhoudsvrij
Het moderne design is tijdloos en onderhoudsvrij. Er zit niets op de behuizing –als bijvoorbeeld koelribben- waaraan gemakkelijk vuil kan blijven hangen. Dit armatuur kan op een mast of muur bevestigd worden.

Verschillende bevestigingsmethoden
Deze serie biedt verschillende mogelijkheden om het armatuur te bevestigen, deze zijn apart leverbaar. Middels mastopzetstukken of draagarmen kunnen één of twee armaturen op een mast geplaatst worden. Dezelfde mogelijkheden zijn beschikbaar voor bevestiging op een muur.

Meer informatie over dit armatuur vindt u in de noviteitenbrochure van Meyer.

Meyer Expolux, voor façade-aanlichting


Toepassing
Dit nieuwe armatuur is speciaal geschikt voor het gelijkmatig aanlichten van onder andere reclame vlakken en façades van circa 2 bij 2 meter. De vlakke behuizing heeft zeer geringe afmetingen en hoeft door de asymmetrische lichtverdeling maar minimaal gedraaid te worden. Op deze manier ligt de nadruk op hetgene dat aangelicht wordt – een optimaal resultaat.

Led-armatuur
De Expolux bevat een led-module, wat zorgt voor een hoge verlichtingssterkte met een zeer gering energieverbruik.

Uitvoeringen
De Expolux is leverbaar in een zwarte, witte of zilvergrijze behuizing. De led-module is 18 Watt en is verkrijgbaar in de kleuren warmwit of neutraalwit.

Meer informatie vindt u in de noviteiten brochure van MEYER.

Meyer breidt serie grondinbouwarmaturen uit met een zeer compacte uitvoering

Deze zeer compacte uitvoering is voorzien van een enkele led. Door de extreem smalle lichtbundel en verstelbare optiek kan dit armatuur accenten in de gevel zeer precies aanlichten, met een minimaal energieverbruik.

Geringe inbouwdiepte en compact
Een groot voordeel bij installatie is de geringe inbouwdiepte, welke maximaal 33,6 cm is. Ook heeft dit compacte grondinbouwarmatuur een ingebouwde „driver” zoals ook het geval is bij de al bestaande armaturen uit deze serie.

Uitvoeringen
Er zijn vier uitvoeringen beschikbaar, met 1 x 3W. De uitvoeringen variëren in lichtbron -neutraal wit of warm wit- en lichtverdeling welke smal of middelbreedstralend is.

Meer informatie vindt u op de Meyer-website.

Meyer Fluxa nu ook leverbaar in led-uitvoering

Deze serie vlakstralers was al beschikbaar voor metaaldamplampen en keramische metaaldamplampen.  Sinds kort zijn er ook zes uitvoeringen beschikbaar met led lichtbron. Het varieert per uitvoering hoeveel leds er gebruikt worden, wat zorgt voor een verschillende lichtcapaciteit en lichtverdeling. U combineert hiermee de voordelen van de Fluxa-serie met het energiezuinige en onderhoudsvriendelijke van led-verlichting.

Toepassing
De fraai vormgegeven Fluxa-serie is met name inzetbaar als terreinverlichting voor bijvoorbeeld parkeerplaatsen bij bedrijven. Hierbij is montage op een mast een goede optie. Omdat onderhoud op grotere hoogte niet altijd makkelijk is, bieden de nieuwe led-uitvoeringen uitkomst: niet alleen zijn ze energiezuinig, ook zijn deze onderhoudsvriendelijk.

Bevestiging
Voor deze serie worden twee manieren van bevestiging aangeboden:  bevestiging met een U-vormige beugel aan de wand en de Fluxa G is direct op de wand te monteren. Tevens geldt dat er voor de Fluxa-serie mastopzetstukken zijn om een of meerdere armaturen tegelijk op een mast te monteren. Met een mastadapter kan een enkel armatuur ook halverwege de mast gemonteerd worden, zodat er een combinatie van armaturen op verschillende hoogte op een mast gemaakt kan worden.

Verschillende uitvoeringen
De volgende varianten zijn met led beschikbaar:
- Fluxa Mini: 15 x 2,4W leds
- Fluxa Mini G: 15 x 2,4W leds
- Fluxa A LED: 46 x 1,2W leds
- Fluxa AG LED: 46 x 1,2W leds
- Fluxa B LED: 52 x 1,6W leds
- Fluxa BG LED: 52 x 1,6W leds

De lichtkleur van de led is standaard neutraal-wit, op aanvraag ook in warm-wit leverbaar.
Alle armaturen uitvoeringen zijn leverbaar in de kleur zwart, zilvergrijs en/of wit.

Voor meer informatie over de nieuwe Fluxa led uitvoeringen en andere Meyer noviteiten kunt u contact op nemen met onze afdeling verkoop.

Meyer introduceert Gemini-serie

Gemini is een nieuwe serie compacte wandarmaturen met led waarbij de verlichting naar boven en naar beneden straalt. Er kan gekozen worden voor een smal- of breedstralende lichtbundel – die ook in één armatuur gecombineerd kunnen worden. Dit maakt het armatuur flexibel om in te zetten voor façade-aanlichting en zorgt voor attraktieve lichteffecten.

Ingebouwde driver
Door de compacte bouwvorm, voorzien van ingebouwde driver, ligt de nadruk op het aangelichte gebouw en niet op het armatuur.

Uitvoeringen
De Gemini is leverbaar in twee uitvoeringen:
Gemini -1   2 x 1 x 2,5 Watt
Gemini -2   2 x 4 x 2,5 Watt

Meer specificaties over deze nieuwe armaturen vindt u op de Meyer-website.

Nieuwe serie led-wandstralers van Meyer: Ecovision

De Ecovision-serie is met name geschikt is voor facade- of wand aanlichting. De speciaal wandstralende optiek is horizontaal extreem breedstralend en vertikaal smalstralend. Hierdoor wordt de lichtstroom optimaal benut. De zeer vlakke bouwvorm zorgt voor een discrete montage. Ondanks de kleine behuizing is de warmte-afvoer optimaal.

Verschillende uitvoeringen
De Ecovision is verkrijgbaar in twee verschillende grootten: Ecovision Mini en Ecovision. De Ecovision Mini is voorzien van 6 hoogwaardige leds, waarbij de Ecovision er 12 bevat. Beide kunnen geleverd worden met verschillende lengte van montagebeugels.

Meer (technische) informatie
Meer informatie over de Ecovision voor wandmontage vindt u op de Meyer-website.
Meer informatie over de wandarm voor de Ecovision serie vindt u hier.

Meyer grondinbouw armaturen met led op beurs Elektrotechniek

Meyer biedt grondinbouw armaturen voorzien van leds en met T16 lampen aan. De led-uitvoeringen zijn leverbaar in drie verschillende lengte-afmetingen en de fluorescentie-uitvoeringen in vier verschillende lengte-afmetingen. De armaturen zijn met een symmetrische of een asymmetrische lichttechniek leverbaar en bijzonder geschikt voor het aanlichten van facades- of wanden, verticale vlakken in zijn algemeen. In deze serie zijn solo armaturen en armaturen voorzien van doorvoerbedrading leverbaar.

Doorlopende lichtband creëren
Losse armaturen kunnen met uitbreidingsarmaturen door waterdichte koppelingen aan elkaar verbonden worden, zodat er een doorlopende lichtband ontstaat. Armaturen met een verschillende lengte zijn koppelbaar, wat zorgt voor meer flexibiliteit bij langere benodigde lengtes. Wanneer meerdere armaturen gekoppeld worden, zorgt montage op een bevestigingsplaat en een elektrische verbinding door waterdicht koppelingselement van edelstaal voor een solide constructie en waarborgt een goede werking, ook onder zwaardere omstandigheden.

Led-armaturen
De led-armaturen zijn voorzien van minimaal 12 x 3W leds. Er is keuze uit warmwitte,  coolwitte of RGB-leds. Voor de RGB-led uitvoeringen is een separaat te bestellen DMX-stuurmodule nodig.

Meer (technische) informatie
Meer gedetailleerde informatie is te vinden via www.meyer-lighting.com.

Serie Meyer Nightspot breidt uit met Nightspot A2

De armaturen uit de Nightspot serie zijn reeds in verschillende grootten verkrijgbaar en kenmerken zich door de precieze lichttechniek met perfecte verblindingsreductie. Meyer introduceert nu voor deze serie de Nightspot A2: een compacte bouwvorm uitgevoerd met hoogwaardige led`s of voor miniatuur-metaaldamplampen. Deze armaturen zijn met name geschikt voor toepassingen tot op een lichtpunthoogte van vier meter.

Bevestiging
De Nightspot A2 armaturen kunnen op verschillende manieren bevestigd worden: met montagebeugel, op een voet of op een mast. Het bevestigingssysteem waarborgt een solide montage en maakt flexibele oriëntatie van het armatuur mogelijk.

Led-uitvoeringen
De uitvoeringen met led bevatten een 33W led-module. Met deze armaturen worden de voordelen van de Nightspot serie gecombineerd met het energiezuinige en onderhoudsvriendelijke van ledverlichting.

Meer (technische) informatie over de nieuwe Nightspot vindt u op de website van Meyer.Meyer Arclux - voor accentuering van het raamkozijn

Met de Arclux brengt Meyer een nieuw armatuur dat, door het in het midden van de vensterbank te plaatsen, het complete raamkozijn accentueert.

Een hoog efficiënt optisch systeem verdeelt het licht van twee energiezuinige 3 Watt leds in een gelijkmatige lichtboog over het kozijn, waarbij de maximale afmeting van het kozijn 2 meter breed en 3 meter hoog mag zijn. Door de beschermingsgraad IP 65 kunnen de armaturen zowel binnen als buiten op de vensterbank geplaatst worden. De armaturen zijn leverbaar met warm witte, neutraal witte en blauwe leds. Middels een instelbare contourblender kan de lichtbundel aangepast worden, zodat de Arclux ook op smallere kozijnen toegepast kan worden.

Meer gedetailleerde informatie vindt u op de Meyer-website.
Ook kunt u meer informatie contact opnemen met onze afdeling verkoop.

Meyer introduceert Ecospot schijnwerper-serie

Ecospot is een nieuwe schijnwerper-serie die uitsluitend voor led ontwikkeld is. Deze armaturen zijn goed inzetbaar voor accentverlichting, zoals bijvoorbeeld het aanlichten van details op gebouwen of aanlichten van bomen. Karakteristiek voor deze serie is de extreem smalstralende lichtverdeling met weinig strooilicht, wat zorgt voor een sterk geconcentreerde lichtstroom.

Verschillende uitvoeringen
De Ecospot heeft een compacte bouwvorm. Deze serie wordt in twee verschillende groottes aangeboden: de Ecospot Mini voor het aanlichten van details op gebouwen en de Ecospot voor facade-aanlichting over meerdere verdiepingen. Ondanks de compacte bouwvorm, met alle benodigde componenten geïntegreerd, heeft de Ecospot een efficiënte warmte-afvoer wat zorgt voor een lange levensduur van de lichtbron.

Extra mogelijkheden
Voor wandmontage van de Ecospot is een wandarm los verkrijgbaar, waar het armatuur op geplaatst wordt. Voor het aanlichten van bomen, kan het armatuur op een spies gemonteerd en zo in de aarde gestoken worden.

Meer (technische) informatie
Meer informatie over de Ecospot vindt u de Meyer-website.Meyer komt met nieuwe Ecoline

Ecoline is een nieuwe serie van Meyer voor led-verlichting (optioneel dimbaar, 1-10V) of T16 lampen. Deze armaturen kunnen worden ingezet voor het aanlichten van platte vlakken, bijvoorbeeld kunstwerken, organisatienamen, gevels of gevelreclame.

Modulair systeem
Het is mogelijk om een enkel Ecoline armatuur op de muur te monteren. Ook kunnen meerdere armaturen aaneengeschakeld gemonteerd worden - het modulaire systeem maakt het op een gemakkelijke manier mogelijk om de armaturen direct aan elkaar te koppelen.

Integratie in hun omgeving
Alle benodigde elektronische componenten zijn in het armatuur gebouwd, ondanks de compacte afmeting, de doorsnede van het armatuur is namelijk extreem klein. Mede hierdoor zijn ze goed te integreren in hun omgeving _ en ligt de nadruk op datgene dat aangelicht wordt en niet op het armatuur zelf.

Verschillende uitvoeringen
Ecoline armaturen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. De armaturen zijn leverbaar met wandsteunen van verschillende lengtes om de armaturen op een wand of plafond te monteren. Ze zijn leverbaar in de kleuren zwart, wit en zilvergrijs en lichttechnisch in de smal- of breedstralende uitvoering.

Meer informatie vindt u in de noviteitenbrochure van Meyer.

MEYER Superlight Compact Nano

Op beurs Light&Building te Frankfurt heeft lichtfabrikant Meyer de nieuwste (vijfde) generatie Superlight Compact armaturen geïntroduceerd - de Superlight Compact Nano. De serie Superlight Compact bestaat ondertussen 25 jaar en was destijds het meest compacte armatuur met 70 Watt halogeenmetaaldamp lichtbronnen.

De nieuwe SC Nano heeft dan ook een extreem compacte behuizing en is voorzien van vier x 1,5 Watt high power leds in neutraal wit of warm wit. De verzorgingsunit is ingebouwd zodat het armatuur direct op 230 Volt kan worden aangesloten.

Accentueren
Door de uitgebreide keuzemogelijkheden van lichtverdeling, zoals smal - of breedstralend of met verticale of horizontale bandvormige lichtverdeling, is dit armatuur ideaal als accentverlichting bij gevels en bij tuin- en landschapslichtplannen.

Meer (technische) informatie vindt u in de Neuheiten brochure van Meyer.

Meyer Grondspot met ledverlichting

Met de nieuwe ronde grondspot met ledverlichting brengt Meyer de ideale oplossing voor het aanlichten op korte afstand. De vijf led’s van 1 Watt van fabrikant Cree, leveren een verrassend goede lichtopbrengst.

Lichtuitval
De cardanisch zwenkbare ledmodule (0 - 15º) kan in de gewenste stand vergrendeld worden. Dit in combinatie met het feit dat de ledmodule enigszins uit het midden van het armatuur staat, maakt het mogelijk om de lichtbundel zeer precies, en vlak langs de wand omhoog, te richten. Het armatuur is verkrijgbaar met led’s in warm white, natural white of “single colour” red, green, blue of amber. De driver is ingebouwd. Om aansluitproblemen te voorkomen heeft worden de grondspots geleverd met een 0,8 meter aansluitkabel.

Meyer introduceert plafondinbouwspots voor buiten

De nieuwe serie inbouw downlights voor miniatuur metaaldamplampen en led kenmerkt zich door haar compacte bouwvorm en hoge lichttechnische flexibiliteit. De geringe inbouwhoogte kan zelfs nog gereduceerd worden door armaturen met een aparte verzorgingseenheid te gebruiken. De armaturen zijn uitgevoerd in beschermingsgraad IP 65 wat ze uitermate geschikt maakt voor buiten, bijvoorbeeld in luifels bij de ingang van gebouwen.

HIT-TC-CE verlichting
Deze armaturen zijn leverbaar in 20W of 35W HIT-TC-CE verlichting, waarbij u de keuze heeft uit een smal-, middelbreed- en breedstralende reflector of een kardanisch zwenkbare smal- of middelbreedstralende reflector. Degene met kardanische reflector heeft een zwenkhoek van 0 tot 15 graden.

Led-variant
Ook is er een led-variant leverbaar, met smal-, bandvorming of breedstralende reflector. De uitvoering met 5 x 1W led`s heeft een kardanische zwenkbare reflector (0-15 graden).

Armaturen en accesoires
De armaturen zijn vervaardigd uit drukgegoten aluminium, alle buitenliggende stalen onderdelen zijn gemaakt van RVS. De serie heeft een hoge beschermingsgraad (IP 65) en temperatuurbestendig veiligheidsglas. Accessoires die bij de armaturen geleverd kunnen worden, zijn verschillende kleurenfilters, ringlamellen, structuurglas en rillenglas.

Meyer breidt grondinbouwspots uit met vierkante variant

Naast ronde grondinbouwspots introduceert Meyer nu ook de vierkante variant. Deze armaturen -verkrijgbaar in 35W en 70W uitvoeringen- zorgen voor een gelijkmatige lichtverdeling en zijn zonder zichtbare schroeven aan de bovenkant uitgevoerd.

Er is een keuze uit twee reflectoren, namelijk een reflector voor het aanlichten van gevels op korte afstand en een assymetrische reflector. Deze laatste reflector kan op grotere afstand van gevels ingezet worden. Als extra toebehoren zijn kleurfilters en temperatuurreductiefilters t.b.v. de oppervlakte temperatuur verkrijgbaar.

Meer technische informatie vindt u in de neuheiten brochure.

Meyer introduceert een nieuwe serie downlights in opbouw variant

De nieuwe serie downlights in opbouw variant is compact en zeer geschikt voor representatieve verlichting onder bijvoorbeeld luifels of bij entrees, mede door de hoge beschermingsgraad IP 65.

Ze zijn leverbaar in 20W of 35W HIT-TC-CE verlichting, waarbij u de keuze heeft uit een smal-, middelbreed- en breedstralende reflector of een kardanisch zwenkbare smal- en middelbreedstralende reflector.

Led varianten
Er zijn ook twee led-varianten. Beide varianten zijn leverbaar met smal-, bandvormig- of breedstralende reflector. De uitvoering met 5 x 1W led’s heeft een kardanische reflector. De tweede variant heeft 5 x 3W led’s. De uitvoering met 5 x 3W led’s en is nog compacter dan de overige armaturen uit deze serie. De armaturen zijn vervaardigt van drukgegoten aluminium, alle overige buitenliggende stalen onderdelen zijn gemaakt van RVS. De gehele serie heeft temperatuurbestendig veiligheidsglas. Accessoires die bij de armaturen geleverd kunnen worden, zijn verschillende kleurenfilters, ringlamellen, structuurglas en rillenglas.

Details over deze nieuwe Meyer armaturen vindt u in de brochure Neuheiten.

Serie Grondinbouwspots Meyer uitgebreid

De serie van ronde grondinbouwspots met rotatiesymmetrische reflectoren is met 2 nieuwe armaturen aangevuld.

Het gaat om een 20 Watt uitvoering met 124mm inbouwdiepte en 70 Watt uitvoering met 150mm inbouwdiepte. De nieuwe inbouwspots hebben beide een geringere inbouwdiepte wat zorgt voor een gemakkelijkere en flexibelere installatie. Verder zijn beide voorzien van een verstelbare spiegel.

Wilt u de technische specificaties van deze nieuwe grondinbouwspots? Download dan de brochure Neuheiten 2009/2010 van Meyer.

Meyer Nightspot Mini Gobostraler

De Gobostraler is al een bekend product van Meyer. Nu heeft Meyer haar assortiment uitgebreid met een kleine versie, de Nightspot Mini Gobostraler. Met de Gobostraler is het mogelijk om projecties te maken van afbeeldingen, bijvoorbeeld van een logo op een gebouw. De kleine afmetingen maken een gemakkelijke montage mogelijk. Meer informatie vindt via deze link.Meyer Nightfocus _ gevelarmaturen voor halogeenmetaaldamp & led

De nieuwe Meyer armaturen uit de serie Nightfocus hebben een compacte vormgeving en zijn ontwikkeld om onopvallend aan de gevel gemonteerd te worden. De armaturen zijn er in uitvoeringen voor 20 of 35 Watt halogeenmetaaldamp en temperatuurbewaakte, highpower led`s.

Deze armaturen kunnen voldoen aan bijzondere lichttechnische eisen _ de reflectoren of ledmodules zijn cardanisch draaibaar (over 15 °C) voor verschillende richtingen van de lichtbundel. Zo kan de lichtuitval graadzuiver ingesteld en vastgezet worden. Door twee armaturen te combineren (omhoog en omlaag stralend) kunnen de Nightfocus armaturen ook in de meest bijzondere situaties worden ingezet. Naast de cardanisch draaibare armaturen zijn er ook asymmetrisch breedstralende uitvoeringen, waarbij de lichtbundel naar keuze naar eenn van de vier verschillende windrichtingen kan worden ingesteld.

Meer informatie over de nieuwe armaturen van Meyer, waaronder de Nightfocus, vindt u in de Neuheiten 2009/2010. U kunt deze brochure hier aanvragen of downloaden.

Nieuw Nightpath armatuur van Meyer

Nieuw in het assortiment van Meyer zijn de armaturen voor wandinbouw- en voetpadverlichting, de Nightpath serie. Deze serie is gemaakt voor miniatuurdamp en compactfluorescentie lichtbronnen. De armaturen zijn verkrijgbaar in een 10 Watt en 20 Watt uitvoering met een gelijkmatige lichtverdeling en een grote lichtuitval naar voren. De beschermingsgraad is IP65, de slagvastheid voldoet aan de norm IK08 en alle buitenliggende delen zijn van roestvrij staal.

Voor de inbouw variant geldt dat het armatuur compacte afmetingen heeft en een geringe inbouwdiepte wat het inbouwen vergemakkelijkt. Voor de variant voor voetpadverlichting is de Nightpath ingebouwd in een stabiel aluminium profiel. Deze wordt in verschillende hoogtes aangeboden, namelijk 600 en 1000 mm.

Extra bescherming tegen vandalisme
Meyer heeft voor de Nightpath een polycarbonaat schijf ontwikkeld, die als toebehoren gemonteerd kan worden. Hiermee voldoet het armatuur aan de slagvastheid norm IK10, voor een nog betere bescherming tegen vandalisme.

Meyer Light Lock, scheelt tijd bij onderhoud

Meyer brengt de Light Lock voor de Superlight Compact 35W, 70W en 150W op de markt. Met deze kleine, maar handige tool is het mogelijk om de afgestelde stand van het armatuur te behouden nadat deze veranderd is.

De Superlight Compact wordt veel gebruikt bij het aanlichten van gebouwen. Voor dit armatuur wordt onderhoud en het wisselen van lampen nu nog gemakkelijker. Het kost namelijk minder tijd als u de Light Lock gebruikt, omdat deze zorgt dat het armatuur in de juiste positie terug gezet kan worden. Ook zijn de schijnwerpers voor ingebruikname afgesteld zoals opgenomen in een lichtplan. Als de positie naderhand veranderd wordt, is het lastig om deze weer in de exact correcte positie te krijgen.

Het is dus niet meer nodig om nadat u de positie veranderd hebt deze weer geheel opnieuw af te moeten stellen. De Light Lock zorgt niet alleen voor gemak, maar ook voor de exact correcte positie van het armatuur, zodat het resultaat voor het aanlichten van het gebouw ongewijzigd blijft.

De Light Lock is nu leverbaar voor de Superlight Compact 35W, 70W en 150W. Deze zal ook leverbaar worden voor de Superlight Compact Micro en Mini.

Bekijk hier de film van de Meyer Nightlock

Superlight Compact Micro LED

In navolging op de actuele trend van LED verlichting brengt Meyer de extreem kleine Superlight Compact Micro met hoogwaardige LED lichtbronnen. Deze Micro uitvoering is door de bijzonder lange levensduur van deze efficiënte lichtbron uitermate geschikt voor moeilijk toegankelijke plaatsen. De Superlight Compact Micro kan geleverd worden met vijf maal 3 watt neutraal witte of warm witte LED’s en op aanvraag ook met mono color geel, blauw, rood of groen. De armaturen zijn leverbaar in wit, zwart en zilvergrijs en hebben een afmeting van 112 x 90 mm.

Temperatuurbewaking
Om de lange levensduur van de LED’s te waarborgen is een temperatuurbewaking geïntegreerd met “Feedbackfunctie”. Deze functie zorgt ervoor dat de lichtopbrengst wordt teruggebracht door de stroomsterkte te verminderen als de omgevingstemperatuur te hoog is.

Flexibel door drie lenzen
De armaturen worden allen geleverd met drie soorten lenzen. Hierdoor kunt u altijd de juiste lichtuitval kiezen. Lenzen die worden meegeleverd zijn bestemd voor een smalstralende, een breedstralende of een bandvormige lichtverdeling.

Meer over dit nieuwe armatuur en andere noviteiten vindt u in de noviteiten brochure van Meyer.

Nightvision Mini

Met de nieuwe Mini uitvoering van de Nightvision volgt Meyer de zelf ingezette trend voor kleine armaturen welke geschikt zijn voor metaaldamplampen.

Gelijk aan de grotere bouwvorm van de Nightvision geeft de Mini uitvoering een fraai strijklicht, zodat een gelijkmatige lichtverdeling ontstaat vanaf zeer geringe afstand. Door toepassing van verschillende reflectors wordt een lichtwaaier gecreëerd met een horizontaal extreem breedstralende of verticaal smalstralende lichtverdeling. Dankzij de vlakke en compacte behuizing van de Nightvison Mini is deze zeer geschikt voor het discreet aanlichten van gevels of details in deze gevels.

De nieuwe Nightvision Mini is leverbaar in 20 of 35 watt, in de kleuren zwart, wit en zilvergrijs.

Meer informatie vindt u in de hoofdcatalogus van Meyer.

Fluxa Mini

De nieuwe Fluxa Mini completeert de Fluxa serie. De Mini is bijzonder vlak en kan door de optionele mastbevestiging ideaal gecombineerd worden met de grotere versies van de Fluxa, voor het gelijkmatig aanlichten van (grotere) oppervlaktes.
De Fluxa Mini is leverbaar met een asymetrische of een breedstralende reflector, geschikt voor keramieklichtbronnen van 20 en 35 watt. Het armatuur is verkrijgbaar met beugel voor wandmontage, de Fluxa Mini, of zonder beugel welke speciaal is geschikt voor mastmontage, de Fluxa Mini G.

Het armatuur heeft beschermingsgraad IP 65, is gemaakt van drukgegoten aluminium en heeft temperatuurbestendig veiligheidsglas. De gehele Fluxa serie is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en zilvergrijs.

Meer informatie vindt u in de hoofdcatalogus van Meyer.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

JUNG partner Innovatie Award ARC18

ARC is een initiatief van de Architect in samenwerking met partners. Met ARC streeft de Architect… Lees verder

eNet SMART HOME ontwikkelt door

De ontwikkelingen staan niet stil bij eNet SMART HOME. Om de gebruik van eNet SMART HOME… Lees verder

Wat een weekje! Bedankt!

Deze week was het erg gezellig en druk bij de 125 jaar Oosterberg Jubileumtour in Leeuwarden,… Lees verder

FireAngel introduceert: De nieuwe projectmelder

FireAngel introduceert een nieuwe rookmelder die speciaal ontworpen is voor de projectenmarkt.

De… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.