Nieuw logo voor MENNEKES

Op de beurs Light+Building heeft MENNEKES een nieuw logo geïntroduceerd. Het bestaande logo met de slogan “Plugs for the world” heeft bijna 30 jaar dienst gedaan maar omschrijft tegenwoordig nog maar een deel van het bedrijf.

Met de ontwikkeling van producten voor nieuwe markten is het ook tijd voor een slogan die recht doet aan de ambities van MENNEKES in vele verschillende sectoren. Met nieuwe oplossingen, en met de klant altijd als middelpunt, (‘MY’) kijkt MENNEKES naar de toekomst. Zij zal onveranderd krachtig en veilig werken (‘POWER’) en zich inzetten voor een goed contact met alle betrokkenen, klanten, partners, leveranciers, medewerkers, en voor verbindingen tussen producten en oplossingen(‘CONNECTION). Dit alles wordt samengebracht in de nieuwe slogan: “MY POWER CONNECTION”.

Dit alles wordt samengebracht in de nieuwe slogan: “MY POWER CONNECTION”.
In de videoboodschap van Chistopher Mennekes hoort u meer over de filosofie van het nieuwe logo.

Mocht u vragen hebben over het nieuwe logo van MENNEKES verzoeken wij u contact op te nemen met onze afdeling Marketing via 071-3419009 of .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Met MENNEKES AMTRON® voorbereid op de toekomst!

MENNEKES eMobility is actief met haar producten in de weer, hetgeen heeft geleid tot meerdere aanpassingen in het assortiment. Er zijn diverse producten uitgegaan en nieuwe bijgekomen. Hiermee zijn de laadoplossingen van MENNEKES goed voorbereid op de toekomst.

Wat is er nieuw:
• De 3-fase-uitvoeringen kunnen middels het omzetten van een knop van het fasevolgorde relais ook als 1-fase worden aangesloten. Hiermee kan een 3-fase oplossing nu al ingezet worden wanneer 1-fase gevraagd wordt zodat dit voor de toekomst is voorbereid.

• De systeemunit is uit het programma verwijderd. Hiervoor in de plaats is een gateway gekomen waarmee tot 16 laadcontactdozen aangestuurd kunnen worden. De gateway is prijstechnisch een aantrekkelijke oplossing en kost een fractie van de systeemunit. In combinatie met een PC of laptop biedt dit dezelfde functionaliteit als de systeemunit. De gateway is voor de toekomst een mooie oplossing en biedt mogelijkheden voor lastmanagement.

• De AMTRON Premium is nu ook in E-uitvoering leverbaar, dit wil zeggen zonder geïntegreerde aardlekschakelaar.

• Daarnaast zijn de Trend-uitvoeringen uit het assortiment gehaald.

Aangepaste documentatie
Op basis van deze veranderingen, hebben we het AMTRON® snelkeuze leaflet en de prijslijst aangepast, zodat u uw klanten van een snel en goed advies kunt voorzien. Een overzicht van alle MENNEKES documentatie vindt u op onze website.

Heeft u vragen, neemt u dan contact met ons op via 071-3419009 of .(JavaScript must be enabled to view this email address).

MENNEKES zet een nieuwe standaard met X-CONTACT: meer contact, minder kracht


Bij contactmateriaal zijn de contactbussen bepalend voor de kwaliteit van de verbinding. Daarbij is het zaak om een betrouwbare verbinding zoveel mogelijk met een eenvoudig gebruik in balans te brengen. MENNEKES brengt met X-CONTACT een veilige verbinding én eenvoudig gebruik op een geheel nieuw uitgebalanceerd niveau.  De x-vormige sleuven en profilering aan de binnenwand geven in het gebruik vier concrete voordelen: innovatief, eenvoudig, bestendig en veilig.

Innovatief
Door de gesleufde bussen met hun verende materiaaleigenschappen biedt X-CONTACT de eenvoudigst denkbare mechanische oplossing; de stift drukt de verende opening van de contactbus gewoon open, waarbij tot 50% minder krachtinspanning bij het steken en trekken nodig is.

Eenvoudig
Het gebruik van X-CONTACT vergemakkelijkt de werkprocessen. Zo kan het contactmateriaal ook bij een stroomsterkte van 125 A gemakkelijk door één persoon worden bediend, terwijl bij gewone contactbussen vaak twee collega’s nodig waren om de verbinding te verbreken.

Bestendig
Bij frequent steken en trekken zijn de slijtageverschijnselen zeer gering. Zelfs in zware omstandigheden. Verontreinigingen en oppervlakcorrosie worden er bij het steken en trekken door de eigenschappen van de nieuwe bussen vanzelf afgeschraapt.

Veilig
De vereenvoudiging van steken en trekken zorgt ook voor meer veiligheid in het gebruik. De profilering aan de binnenwand zorgt samen met het verende materiaal van de contactbussen voor een betrouwbare en veilige verbinding.

Met X-CONTACT zet MENNEKES een nieuwe standaard voor de gehele wereld van industrieel contactmateriaal.

Deze nieuwe technologische standaard wordt de komende tijd doorgevoerd in het contactmateriaal 63 A en 125 A, waarvoor dus in de toekomst geldt: X-CONTACT inside!

Kijk voor meer informatie op de X-CONTACT website of bekijk de video.

Mennekes voor elektromobiliteit: eerst de norm, toen de stekker en nu mijn laadstation: AMTRON®

In april 2010 omarmde Nederland als eerste land de Mennekes norm als standaard contactmateriaal
voor het laden van elektrische auto’s. Sindsdien heeft Mennekes een compleet pakket ontwikkeld met laadzuilen en wandladers en hiermee de nodige oplossingen succesvol ingezet.

Met de ervaringen uit deze projecten heeft Mennekes een compleet nieuw programma wandladers ontwikkeld wat zich duidelijk onderscheidt van andere oplossingen, vooral in het design, de functies en een uitgebreid pakket om in iedere individuele situatie een passende oplossing te bieden: AMTRON® Wandladers.


AMTRON® - laadstations voor bij woning, kantoor en hotel
Voor de toepassing bij woningen, kantoren en hotels introduceert Mennekes nieuwe wandladers onder de naam: AMTRON®. Met de AMTRON® Wandladers zet Mennekes een nieuwe stap in de ontwikkeling van elektrisch laden, zowel qua technologie en functionaliteit als qua design.

De AMTRON® Wandladers hebben een modern design waarbij de behuizing ook functioneert als kabelophanging. Mennekes levert AMTRON® Wandladers met vaste laadkabel met laadkoppeling Type 2 of Type 1, en wandladers met een laadcontactdoos.

Autorisatie
Voor het laden met de uitvoering AMTRON® Start is autorisatie niet nodig. Bij andere uitvoeringen kan autorisatie plaatsvinden met een sleutelschakelaar, RFID kaarten of de Mennekes Charge App.

Mennekes Charge App
Met de gratis Charge App voor smartphone of tablet kan de gebruiker de AMTRON® bedienen. Ook kan hij alle informatie over de bedrijfstoestand van het laadstation, een overzicht van de geladen energie in de auto, de kosten van de stroom zien en zelfs tijd gestuurd laden –dus met het gunstigste stroomtarief.

AMTRON® - tot in detail doordacht
De AMTRON® Wandladers zijn verkrijgbaar met een laadvermogen van 3,7kW - 7,4kW - 11kW en 22kW. Bij enkele uitvoeringen kan het vermogen worden ingesteld. Voor de beveiliging van personen is een aardlekschakelaar nodig, in de AMTRON® of in de verdeler.

Meer informatie en documentatie
Alle mogelijkheden en de 31 uitvoeringen binnen dit nieuwe programma vindt u op http://www.mijnlaadstation.nl. Alle documentatie over elektromobiliteit vindt u terug op onze website via http://www.hateha.nl/elektromobiliteit/documentatie.

Flexibele stroomvoorziening met MENNEKES AMAXX® ophangbaar

MENNEKES introduceert nieuwe compacte ophangbare AMAXX® contactdooscombinaties. Deze uitbreiding in het AMAXX® programma biedt flexibiliteit en dus stroomvoorziening daar waar het nodig is. De ophangbare AMAXX® contactdooscombinaties zijn ideaal inzetbaar voor werkplaats, garage, handel en industrie waar een wand- en zuilinstallatie niet mogelijk of wenselijk is.

Kenmerken
AMAXX® ophangbare combinaties zijn tweezijdig uitgerust met CEE-contactdozen en beveiligingen en aansluitklaar bedraad. Desgewenst is er een persluchtaansluiting verkrijgbaar in twee maten met montagebeugel.

Ophanging
De combinaties hebben geïntegreerde ophangogen aan de bovenzijde, met waterafloop, en een handgreep aan de onderkant voor gemakkelijk steken en trekken. Een ketting voor het ophangen wordt meegeleverd.

MENNEKES stekker Type 2 is nu de EU-norm

De Europese Unie (EU ) maakt een einde aan verwarring omtrent laadstekker.

Woensdagavond 26 maart 2014 is bekend gemaakt dat het Europees Parlement , de Europese Commissie en de EU-lidstaten hebben gekozen voor de MENNEKES stekker Type 2 als uniforme laadstekker voor het laden van elektrische voertuigen in heel Europa.

Met deze nieuwe richtlijn is een einde gekomen aan de verschillende systemen voor het laden elektrische voertuigen en wordt de overgang naar klimaatvriendelijkere technologieen makkelijker. Voor de autofabrikanten betekent dit eindelijke duidelijkheid en ook voor de (toekomstige) eigenaren van EV-voertuigen is er een belangrijk obstakel weg genomen.

Meer informatie vindt u op: www.wiwo.de en www.spiegel.de


Hoofdcatalogus MENNEKES NL 14

De nieuwe catalogus van MENNEKES is uit!
Nog net voor de beurs Elektrotechniek komt MENNEKES met een nieuwe catalogus: de NL 14. In deze catalogus is de indeling iets veranderd wat het opzoeken van productgroepen en artikelen in de catalogus vergemakkelijkt.

U kunt hier de catalogus downloaden of een exemplaar aanvragen.

Wilt u snel een overzicht van de documentatie die wij per fabriek online hebben staan. Gaat u dan naar www.hateha.nl/documentatie.www.het-laadstation.nl live

Graag informeren wij u dat MENNEKES deze week een nieuwe website heeft gelanceerd: www.het-laadstation.nl. Op deze nieuwe website vindt u een overzicht van toepassingsgebieden en de laadoplossingen die MENNEKES hiervoor biedt. MENNEKES heeft een breed assortiment aan oplossingen voor verschillende toepassingen. In Nederland verkopen wij oplossingen voor het particuliere en semi-openbare bereik. Deze website is bedoeld om u, en uw klanten, een duidelijk overzicht te geven van de mogelijkheden, inclusief technische gegevens.

emobility tour
Wilt u meer weten over de MENNEKES laadstations? En heeft u ze nog niet in bedrijf zien? Dan kunt u zich gratis aanmelden voor een sessie van de emobility tour bij u in de buurt. Meer informatie en aanmelden kan via http://www.hateha.nl/activiteiten/emobilitytour.

Eendaagse scholing MENNEKES elektromobiliteit
Op 13 maart heeft de eerste eendaagse scholing “MENNEKES elektromobiliteit” plaatsgevonden. De deelnemers hebben het als goed en zeer leerzaam ervaren. Om deze reden vindt er op 18 juni a.s. eenzelfde scholing plaats. Voor meer informatie en inschrijving gaat u naar http://www.hateha.nl/activiteiten/scholing. De kosten voor deze scholing zijn EURO 195,=, waarbij Hateha de lunch en drankjes verzorgt.

Meer informatie op uw website?
Wilt u zich (meer) richten op elektromobiliteit? En wilt u dit op uw website vermelden? Neemt u dan gerust de link naar http://www.het-laadstation.nl over, zodat mensen die op uw website kijken direct verder kunnen klikken als zij interesse hebben in elektromobiliteit.

Type 2 - wordt de universele standaard voor geheel Europa!

Het is ons een genoegen om u te informeren dat de Europese Commissie heeft aangekondigt dat het laadcontactmateriaal Type 2, ontwikkeld door MENNEKES, de universele standaard wordt voor geheel Europa!

Dit betekent einde aan de onzekerheid en “is a major opportunity for Europe to establish a strong position in a fast growing global market.”, zegt EC Vice President Siim Kallas, Europees Commissaris voor Transport.

Meer info op: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-40_nl.htm
Hateha zondag 29 januari bij “Ondernemend Nederland” op RTL 7

Zondagmorgen 29 januari om 9.50 uur ziet u in het informatieve businessprogramma “Ondernemend Nederland”? een korte special over Hateha. Hierin ziet u onze visie op het actuele thema elektrisch rijden en de nieuwe kansen voor ondernemers die deze nieuwe markt met zich meebrengt. Met de uitgebreide infrastructuur aan laadpunten voor elektrische voertuigen, die in heel Nederland aangelegd zullen moeten worden, zien wij niet alleen mogelijkheden voor ons complete programma laadoplossingen van MENNEKES, maar zien wij vooral ook kansen voor de gehele elektrotechnische branche, met name de elektrotechnische installatiebedrijven.

In dit programma worden opnames uitgezonden vanuit onze showroom in Hazerswoude _Rijndijk en op locatie bij VolkerWessels Amersfoort, bij de MENNEKES laadzuil die sinds kort in hun parkeergarage de elektrische auto`s laadt.

Bekijk hier het item

Een korte foto impressie van de opnames:

MENNEKES AMAXX® nu ook 63A afschakelbaar

In de bekende AMAXX® behuizingen levert MENNEKES nu ook afschakelbare 63A contactdozen. De 63A (5p, 400V) contactdoos heeft een mechanische DUO-vergendeling. Hierdoor is de contactstop vergrendeld na het insteken en aanschakelen. Na het uitschakelen en trekken is de schakelaar vergrendeld. In verband met de afmeting van de contactdozen zijn de schakelaars in dit geval boven de contactdozen geplaatst in plaats van ernaast. De 63A contactdozen zijn verkrijgbaar in beschermingsgraad IP 44 en IP 67.

Meer informatie vindt u in de catalogus van MENNEKES welke u kunt aanvragen of downloaden op deze pagina.

MENNEKES voorloper op het gebied van elektromobiliteit

Elektromobiliteit is de toekomst!
Hierover zijn experts uit industrie en politiek het met elkaar eens. MENNEKES heeft als enige Duitse fabrikant een 3-fasen normontwerp voor het toekomstige opladen aangedragen. Dit normontwerp heeft een goede kans de standaard in de Europese oplaad-infrastructuur te worden.

MENNEKES volgt een complete benadering, dat wil zeggen men ontwikkelt zowel aan de autozijde als aan de infrastructuurzijde. Op de beurs Light & Building 2010 waren mogelijke toekomstige infrastructuren te zien, nl. laden in openbaar gebied, laden op parkeerplaatsen en laden thuis. Momenteel wordt de totstandkoming nog door pilotprojecten bepaald. Dit geldt ook voor de aankomende maanden. MENNEKES is bij enkele projecten actief betrokken.

In Nederland is het zogenaamde Formule E-team samengesteld, een initiatief van de overheid en proeftuin voor elektrisch rijden met als doel om een uniforme oplossing te introduceren. Op basis van onderzoek van TNO-KEMA dat de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken hebben laten uitvoeren, heeft het Formule E-team samen met marktpartijen unaniem gekozen voor het MENNEKES normontwerp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

MENNEKES Twinbox TwinCONTACT 1650 en 1651 niet geschikt voor de Nederlandse markt

De Twinbox TwinCONTACT met CEE- en SCHUKO-contactdoos in een behuizing met artikelnummers 1650 en 1651 zijn per ongeluk in de NL 13 afgedrukt. U vindt deze artikelen op pagina 29.

We willen u erop attent maken dat deze niet in Nederland gebruikt mogen worden, dit in verband met de glaszekering die wordt gebruikt in deze types. Deze glaszekeringen zijn in Nederland, door de KEMA, niet toegestaan in deze types. Onze excuses voor de eventuele onduidelijkhied. Voor vragen kunt u contact op nemen met onze verkoopafdeling.

PowerTOP Xtra

Met de nieuwe contactstoppen en koppelcontactstoppen PowerTOP Xtra ontwikkelt MENNEKES het bekende PowerTOP-programma verder. PowerTOP Xtra biedt overtuigende details voor de zwaarste omstandigheden, vooral ook in de industrie. Het onderscheidt zich door optimale grip, een zeer gedegen slagvastheid en nog snellere montage. Juist in de industriële omgeving zijn deze nieuwe eigenschappen van groot belang. Zo kunt u nu in de zwaarste industriële omgeving en bij het dragen van handschoenen toch daadkrachtig en snel te werk gaan.

PowerTOP Xtra - Xtra snel, Xtra grip, Xtra veilig

Meer informatie over het PowerTOP Xtra contactmateriaal vindt u in de folder welke u op deze pagina kunt aanvragen of downloaden.

Bekijk hier de film met de voordelen van PowerTOP XtraBekijk hier de montage van PowerTOP XtraIndustrial Ethernet

MENNEKES staat bekend als competente aanbieder van hoogwaardige industrieel contactmateriaal. Bouwend op deze competentie en in nauwe samenwerking met zijn klanten heeft MENNEKES nu een compacte oplossing ontwikkeld voor energie en data op basis van het AMAXX® behuizingssysteem. Het resultaat: een installatievriendelijke totaaloplossing, voor decentrale industriële netwerken. Industrial Ethernet by MENNEKES is een modulair systeem, dat energie koppelt aan datatechniek. Het is uitermate geschikt voor het opbouwen van decentrale netwerken resp. subnetwerken in ruwe industriële omgevingen. Overal waar tijdens de productie of bij de logistiek data en stroom nodig zijn - bijvoorbeeld bij binnen- komst en verzending van producten en goederen en rond het machinepark. En dat binnen zowel als buiten. Daarmee behoren afzonderlijke installaties,speciale oplossingen en overgedimensioneerde verdeelkasten tot het verleden.

Meer over Industrial Ethernet van MENNEKES vindt u in de nieuwe brochure welke u hier kunt aanvragen of downloaden. Meer informatie over de data oplossingen van MENNEKES vindt u op pagina.

AMAXX combinatie met 5 segmenten

Ook voor de grotere combinaties zijn nu alle bekende AMAXX voordelen beschikbaar. De nieuwe AMAXX combinatie met vijf segmenten is de grootste AMAXX combinatie in het programma, deze is leverbaar in beschermingsgraad IP 44 en IP 67 en kan worden samengesteld met contactmateriaal van 16A, 3-polig t/m 63A, 5-polig en als DUO vergrendeld. Tevens is deze combinatie leverbaar in de speciale kunststof AMELAN voor omgevingen waar met chemicaliën of andere agressieve stoffen wordt gewerkt.

Meer informatie over de nieuwe versies van AMAXX vindt u in deze AMAXX folder.

Schuko materiaal van AMAPLAST

In tegenstelling tot de algemeen favoriete rubberen (koppel-)contactstoppen blijken de MENNEKES Schuko contactmaterialen van AMAPLAST in de praktijk juist extreem vormvast en slagvast.

Daarbij is het AMAPLAST contactmateriaal ook zeer goed bestand tegen olie, benzine en vetten. Het materiaal kan worden toegepast bij omgevingstemperaturen van -25 °C tot +80 °C. Met de wegklapbare trekontlasting is het contactmateriaal ook gemakkelijk aan te sluiten. MENNEKES Schuko contactmateriaal is er in zeven opvallende kleuren.

Meer informatie vindt u in het nieuwe MENNEKES Schuko leaflet.

AMAXX s - smalle uitvoering AMAXX

MENNEKES introduceert dit najaar een aantal nieuwe varianten in het AMAXX programma. Een van deze nieuwe varianten is de AMAXX S uitvoering.

AMAXX S is de ideale contactdooscombinatie voor beperkte bouwbreedtes en bouwdieptes, bijvoorbeeld voor toepassing in kolommen. In de AMAXX S uitvoering kunnen tot 5 contactdozen (16 of 32A, 230 of 400V) en/of venstermodules (maximaal 4TE) worden toegepast.

De AMAXX S is ruglings te monteren, maar kan ook links- of rechtszijdig gemonteerd worden met behulp van de optionele montagesets. Voor nog comfortabeler werken kunt u kiezen voor de zwenkbare variant. Met behulp van de bevestigingsplaat is deze 90 graden naar links of naar rechts zwenkbaar, met duidelijke klikposities.

Voor meer informatie over deze en de andere nieuwe varianten in het MENNEKES AMAXX programma kunt u hier de nieuwe folder bekijken.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

JUNG partner Innovatie Award ARC18

ARC is een initiatief van de Architect in samenwerking met partners. Met ARC streeft de Architect… Lees verder

eNet SMART HOME ontwikkelt door

De ontwikkelingen staan niet stil bij eNet SMART HOME. Om de gebruik van eNet SMART HOME… Lees verder

Wat een weekje! Bedankt!

Deze week was het erg gezellig en druk bij de 125 jaar Oosterberg Jubileumtour in Leeuwarden,… Lees verder

FireAngel introduceert: De nieuwe projectmelder

FireAngel introduceert een nieuwe rookmelder die speciaal ontworpen is voor de projectenmarkt.

De… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.