FireAngel introduceert: De nieuwe projectmelder

FireAngel introduceert een nieuwe rookmelder die speciaal ontworpen is voor de projectenmarkt.

De rookmelder (SW1-EUT) is geschikt voor aansluiting op het 230V net en is voorzien van een 9V back-up batterij. De melder is voorzien van de nieuwste optische technologie waardoor ook smeulende, langzaam ontwikkelende branden snel worden gedetecteerd.

Nul op de meter (NOM) woningen
De SW1-EUT is speciaal ontwikkeld voor NOM woningen. Hierop zijn het robuuste ontwerp en de specificaties speciaal afgestemd.

Veiligheid
De melder blijft dankzij de 9V back-up batterij altijd actief. De melder kan niet zonder deze back-up batterij gemonteerd worden, waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft.

Koppelbaar
De SW1-EUT kan eenvoudig gekoppeld worden met andere rook-, hitte-, en koolmonoxidemelders uit de W-serie van FireAngel, tot een maximum van twaalf stuks.

Specificaties
• AC 220-240V/50Hz
• 9VDC back-up batterij (ingesloten)
• Centrale test-, en pauzeknop
• Waarschuwing lage batterijspanning
• Optisch sensor - gevoelig voor smeulende en langzaam ontwikkelende branden
• Superior Sensing Technology
• 5 jaar garantie
• Tot 12 stuks koppelbaar
• LED indicatoren
• Montage met opbouwsokkel mogelijk

Meer informatie
In het leaflet FireAngel 230V project serie vindt u alle informatie over de optische rookmelder SW1-EUT, Hittemelder HW1-EUT en de 2 opbouwsokkels met het Push-Fit systeem.
bekijk het leaflet hier.

Oktober in het teken van brandpreventie

Deze maand staat ook dit jaar in het teken van brandpreventie. De Landelijke Brandpreventieweken is een initiatief van De Brandweer en de Nederlandse Brandwondenstichting. Het thema dit jaar is ‘Hé doe de deur dicht’.

Kans op overleven bij brand groter bij gesloten deuren
Uit onderzoek blijkt dat als er brand is, er bij gesloten deuren ‘pas’ na 10 minuten geen overleefbare situatie meer is. Bij open deuren is dat al het geval na 3,5 minuten. Naar aanleiding van de resultaten uit het onderzoek ‘Gebrand op inzicht’ werd met een praktijkproef gestart in 2016 op Oefencentrum Crailo. Hier werd zichtbaar dat het sluiten van de binnendeuren bewoners bijna drie keer zoveel tijd geeft om te vluchten bij brand. Kostbare tijd die levens redt.

Plaats rookmelders op de goede plaats
Rookmelders moeten op de juiste wijze geplaatst zijn en ook goed hoorbaar zijn, ook bij gesloten deuren. Als je slaapt, ruik je geen rook, maar hoor je het luide alarm van een rookmelder wel. Plaats rookmelders dus niet alleen in de verkeersruimten zoals de hal, maar vooral ook in de ruimten waar brand kan ontstaan zoals in de slaapkamers.

FireAngel rookmelders
Gedurende deze campagne besteden we aandacht aan het FireAngel programma in de vorm van acties bij diverse groothandels. Informeer hierover bij uw groothandel!

Kijk voor meer informatie op: www.brandpreventieweek.nl

Maak een woning nog veiliger met FireAngel melders

FireAngel heeft de afgelopen jaren nieuwe producten geïntroduceerd. Momenteel biedt zij een compleet pakket aan bestaande uit rook-, hitte- en koolmonoxidemelders, zowel batterij gevoed als 230 Volt. De melders zijn draadloos met elkaar te verbinden en zijn voorzien van nieuw ontwikkelde technieken waardoor ze zorgen voor nog meer veiligheid in een woning.

Meerwaarde bieden voor meerverkoop
Rookmelders zijn een eerste vereiste in een woning, maar meer veiligheid en geen lege batterijen in de nacht spreken de koper van een woning zeker aan.

Pakketten samenstellen voor uw klant
Om u te helpen de woning van uw klant nog veiliger te maken en het werk voor u behapbaar en overzichtelijk te houden, heeft Hateha B.V. twee voorbeeldpakketten samengesteld. Dit kunt u gebruiken in iedere nieuwbouwwoning. Per woningtype rekent u één maal de meerprijs per pakket uit.

Uw klant heeft 10 jaar geen omkijken naar…

… zijn 230V rookmelder, als u deze niet met alkaline maar een (niet vervangbare) lithium batterij als back-up aanbiedt. Als extra beveiliging kunt u een koolmonoxidemelder plaatsen, ook voorzien van een (niet vervangbare) lithium batterij.

Comfortabel, draadloos en meer …
… met de draadloze Wi-Safe 2 technologie en een locatieschakelaar. 
Ook hier vormen de 230V rookmelder met (niet vervangbare) lithium back up batterij en koolmonoxidemelder de basis. Alleen is deze rookmelder voorzien van een Wi Safe-2 module. Hiermee kunnen de locatieschakelaar en eventueel andere melders opgenomen worden in een draadloos netwerk.

Wij ondersteunen u!

We hebben een speciale folder gemaakt om uw klant te overtuigen van de meerwaarde van deze pakketten. Ook kunt u een poster aanvragen die u in uw showroom ophangt. U kunt beide downloaden en aanvragen via de FireAngel documentatie pagina.

Stop CO-vergiftiging

Via de media worden we vaak met onze neus op de feiten gedrukt: ieder jaar overlijden er mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Van 1 tot en met 15 februari a.s. loopt de landelijke preventiecampagne koolmonoxidevergiftiging, met als titel “Stop CO-vergiftiging” en als subtitel “ventileer-controleer-alarmeer”.

Doel van deze door Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting georganiseerde campagne is een verhoogde bewustwording creëren met betrekking tot het gevaar van koolmonoxide. Meer informatie over deze campagne, de gevaren van koolmonoxide en belangrijke weetjes zijn te vinden op een speciaal ontwikkelde website en de website van de Brandweer Nederland.

Voor het “alarmeren” zijn koolmonoxidemelders nodig.
Hiervoor biedt FireAngel vier verschillende koolmonoxidemelders:

Maak van potentieel gevaar uw potentiële meerwerk!
Bent u installateur in de woningbouw? Dan plaatst u de verplichte rookmelder, de koolmonoxidemelder mag dan niet op uw meerwerklijst ontbreken!

Actie FireAngel koolmonoxidemelders
Vanaf 1 februari t/m 31 maart a.s. loopt een (balie)actie met drie batterijgevoede FireAngel koolmonoxidemelders bij diverse groothandels:
• CO-9B-BNLT (CO-melder voorzien van 2x AA 1,5V alkaline batterijen)
• CO-9X-10-BNLT (CO-melder voorzien van vaste lithium batterij met levensduur van 10 jaar)
• CO-9D-BNLT (CO-melder met display en voorzien van vaste lithium batterij met levensduur van 7 jaar)

Kijkt u voor alle informatie en specificaties over de melders op www.fireangel.nl.

Aandacht voor brand en FireAngel melders

Van 1 tot en met 31 oktober a.s. vinden net als voorgaande jaren de brandpreventieweken plaats. Een initiatief van de Brandweer en Nederlandse Brandwonden Stichting om meer bewustwording te creëren dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Meer informatie vindt u op http://www.verkleindekansopbrand.nl.

Tijdens deze landelijke preventiecampagne besteden we op verschillende manieren aandacht aan het complete FireAngel programma, ook bij diverse groothandels. FireAngel heeft de afgelopen jaren nieuwe producten geïntroduceerd. Momenteel biedt zij een compleet pakket aan rook-, hitte- en koolmonoxidemelders, waar mogelijk zowel batterij gevoed als 230 Volt. De melders zijn draadloos met elkaar te verbinden en zijn voorzien van nieuw ontwikkelde technieken waardoor ze zorgen voor nog meer veiligheid.

Wat houdt de draadloze Wi-Safe 2 technologie in?

Dit zorgt voor een slimme draadloze en continue communicatie tussen alle melders die voorzien zijn van een Wi-Safe 2 communicatiemodule. Wanneer een melder in dit netwerk rook, hitte of koolmonoxide detecteert, gaan alle melders in het netwerk af. Met de Smart Silence Locate functie is het mogelijk om alle alarmen uit te zetten behalve degene die het alarm geïnitieerd heeft. Zo is snel te achterhalen waar de bron zich bevindt.

Nog sneller en veiliger – voorzien van nieuwste technieken

De rookmelders zijn voorzien van de Thermoptek techniek. Deze techniek combineert de nieuwste optische en thermische technieken: bij een plotselinge temperatuurstijging verhoogt de gevoeligheid van de melder waardoor deze veel sneller reageert op zowel smeulbranden als uitslaande branden. Ook is de kans op ‘vals alarm’ veel kleiner. De hittemelders hebben de slimme Thermistek techniek in zich: wanneer een temperatuurstijging gedetecteerd wordt met de verwachting dat deze de aanspreektemperatuur bereikt, gaat de melder af.

Wat biedt het totale FireAngel pakket?
• Een complete range rook-, hitte, en koolmonoxidemelders, waarbij maximaal 50 apparaten gekoppeld kunnen worden.
• De rook- en hittemelders zijn nog veiliger door de nieuwe technieken.
• Het grote voordeel van de rook- en hittemelders is, dat ze zijn voorzien van een verzegelde Lithium batterij met een gegarandeerde levensduur van 10 jaar.
• Verder hebben de 230V rook- en hittemelders een laag stroomverbruik, doorgaans minder dan 10% van de gemiddelde 230V AC melders.
• Locatieschakelaar: een eenvoudige bedienunit om het Wi-Safe 2 netwerk te controleren. Hiermee kunnen alle draadloze Wi-Safe 2 apparaten uitgeschakeld worden bij een melding en kan een melder die een alarmmelding afgeeft snel en efficiënt gelokaliseerd worden. Tevens is het draadloos testen van alle aangesloten Wi-Safe 2 apparaten mogelijk.
• Aanvullende hulpmiddelen voor mensen die het ‘normale’ geluidssignaal niet goed horen, zoals de ‘low frequency sounder’ en ‘strobe and vibrating pad’.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende producten vindt u op onze website. Voor alle product details en prijzen verwijzen wij graag naar de FireAngel catalogus en prijslijst, wlke u kunt downloaden of aanvragen via de documentatiepagina.

Rookmelder 660MRL vervangen door FireAngel SM-F-1EU

Per direct is de veel verkochte rookmelder BRK 660MRL niet meer leverbaar. De vervanger hiervoor is de FireAngel SM-F-1EU. De FireAngel rookmelder biedt vele voordelen ten opzichte van de BRK variant.


Deze FireAngel rookmelder heeft de volgende specificaties:
• Bevat thermoptek sensortechnologie wat zorgt voor meer veiligheid: bij een plotselinge temperatuurstijging verhoogt de gevoeligheid van de melder waardoor deze veel sneller reageert op zowel smeulbranden als uitslaande branden.
• Wordt op het lichtnet aangesloten
• Heeft een verzegelde lithium back-up batterij met levensduur van 10 jaar
• Heeft een laag stroomverbruik – doorgaans minder dan 10% van de gemiddelde 230V AC melder
• De prijs van deze melder is verlaagd, zodat zij dezelfde prijs heeft als de voormalige BRK melder

Kortom: de SM-F-1EU biedt meer mogelijkheden voor dezelfde prijs. Een totaaloverzicht van de mogelijkheden van deze melder vindt u op de FireAngel website.

Ook de FireAngel rookmelder inclusief Wi-Safe 2 technologie is in prijs verlaagd, de WSM-F-1EU. Kijkt u voor een actuele prijslijst op onze website.

Geslaagde preventiecampagne koolmonoxidevergiftiging

Van 1 t/m 14 februari jl. werd voor de tweede keer de landelijke preventiecampagne koolmonoxidevergiftiging gehouden. Doel van deze door Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting georganiseerde campagne is een verhoogde bewustwording creëren met betrekking tot het gevaar van koolmonoxide.

Hiervoor is een speciale test ontwikkeld. Gaat u hiervoor naar koolmonoxide test en check hoe groot uw risico is op koolmonoxidevergiftiging.

FireAngel koolmonoxidemelder CO-9X-10-BNLT

Deze batterijgevoede koolmonoxidemelder is voorzien van een geavanceerde elektrochemische sensor die 10 jaar meegaat. Elke sensor wordt gekalibreerd en getest met koolmonoxide gas om de nauwkeurigheid te garanderen. De melder wordt geleverd met een verzegelde 10 jaar Lithium batterij. Ook geeft de melder een signaal om het ‘einde van de levensduur’ aan te geven, zodat deze tijdig vervangen kan worden. De CO-9X-10-BNLT heeft een diagnostische functie: de melder kan worden uitgelezen door de producent om achteraf het aantal koolmonoxidemeldingen, data en de concentratie van koolmonoxide te achterhalen (in parts per million).

Montage en positie
De melder kan vrijstaand of met behulp van de twee meegeleverde schroeven op de muur gemonteerd worden. Het is belangrijk om de koolmonoxidemelder op de juiste positie te hangen bij een op brandstof werkend apparaat. Een document met FAQs, inclusief richtlijnen voor de positie, vindt u op hier

Certificering
De koolmonoxidemelder is voorzien van het BSI Kitemark om aan te geven dat het product is getest volgens BS EN50291-1: 2010 en BS EN50291-2: 2010. De melder is voorzien van de CE-markering om aan te geven dat het toestel voldoet aan alle toepasselijke EG-richtlijnen, inclusief de Laagspanningsrichtlijn en de Richtlijn betreffende Elektromagnetische Compatibiliteit.

Garantie
U krijgt 10 jaar garantie op deze CO-melder.

Meer informatie
In de nieuwe brochure van FireAngel vindt u een totaaloverzicht van de hele FireAngel familie, inclusief deze koolmonoxidemelders.

FireAngel koolmonoxidemelder CO-9B-BNLT

Deze batterijgevoede koolmonoxidemelder is voorzien van een geavanceerde elektrochemische sensor die 7 jaar meegaat. Elke sensor wordt gekalibreerd en getest met koolmonoxide gas om de nauwkeurigheid te garanderen. De melder wordt geleverd met 2 X AA batterijen.

Montage en positie
De melder kan vrijstaand of met behulp van de twee meegeleverde schroeven op de muur gemonteerd worden. Het is belangrijk om de koolmonoxidemelder op de juiste positie te hangen bij een op brandstof werkend apparaat. Een document met FAQs, inclusief richtlijnen voor de positie, vindt u op hier.

Certificering
De koolmonoxidemelder is voorzien van het BSI Kitemark om aan te geven dat het product is getest volgens BS EN50291-1: 2010 en BS EN50291-2: 2010. De melder is voorzien van de CE-markering om aan te geven dat het toestel voldoet aan alle toepasselijke EG-richtlijnen, inclusief de Laagspanningsrichtlijn en de Richtlijn betreffende Elektromagnetische Compatibiliteit.

Garantie
U krijgt 7 jaar garantie op deze koolmonoxidemelder.

Meer informatie
In de nieuwe brochure van FireAngel vindt u een totaaloverzicht van de hele FireAngel familie, inclusief deze koolmonoxidemelders.

Fire Angel serie uitgebreid met nieuwe melders – nog betere brandbeveiliging

Naast de batterijgevoede rook- en hittemelder komen nu ook de 230V uitvoeringen op de markt. Ook zijn de batterijgevoede CO-melder en locatieschakelaar nieuw in deze serie.

Intelligente detectietechnologie en draadloos netwerk
FireAngel rook- en hittemelders zijn uitgerust met de nieuwste detectietechnologie voor rook en hitte: Thermoptek en Thermistek. De draadloze Wi-Safe 2 technologie zorgt ervoor dat alle melders aan elkaar gekoppeld kunnen worden en continue met elkaar communiceren.

Thermoptek en Thermistek technologie
Thermoptek is de nieuwe technologie voor de rookmelders welke een combinatie van optische en thermische detectietechnieken is. Zodra een temperatuurstijging wordt vastgesteld, wordt de sensitiviteit van de rookmelder verhoogd wat zorgt voor een snellere responstijd en het verkleint de kans op onnodig afgaan van de melder. De Thermistek technologie in de hittemelders controleert de temperatuurverandering en meet continue de vooraf ingestelde aanspreek-temperatuur, welke tussen 56 °C – 64 °C is.

Wi-Safe 2 technologie
De intelligente draadloze module in de melders maakt draadloze communicatie met ieder ander product met Wi-Safe 2 technologie mogelijk. Er kunnen maximaal 50 apparaten -230V en batterijgevoede door elkaar- gekoppeld worden welke iedere 3 seconden met elkaar communiceren.

Langdurig gebruik en eenvoudige installatie
Het vervangen van batterijen behoort tot het verleden. Alle FireAngel producten beschikken over een niet verwijderbare batterij met een levensduur tot wel 10 jaar. De installatie is snel en gemakkelijk – binnen enkele minuten zijn de melders klaar voor gebruik.

Locatieschakelaar voor controle
De batterijgevoede locatieschakelaar is een geheel nieuw product en wordt onder andere gebruikt voor het draadloos testen van alle Wi-Safe 2 apparaten. Ook kan na een alarmmelding de apparaten uitgeschakeld worden en de melder die de melding geeft gelokaliseerd worden.

Extra signalen met Strobe en Vibrating Pad en Low Frequentie Sounder
Speciaal voor doven of slechthorenden is een gewone melder niet voldoende, omdat hij misschien niet tijdig gehoord wordt. Hiervoor is de Strobe en de Vibrating Pad ontwikkeld. In geval van een alarm geeft zij extra optische en trilsignalen, tegelijkertijd met de rook-, hitte- of koolmonoxidemelder. De Strobe geeft flitsende lichtsignalen en de Vibrating Pad wordt onder het kussen gelegd en geeft trillingen. Voor mensen die de normale signalen (op 520 Hz, met 85 dB op 3 meter afstand), niet horen is er ook nog een Low Frequentie Sounder, die laagfrequente geluidssignalen en ledlicht afgeeft. Een testknop hierop kan alle rookmelders en draadloze apparaten testen. Dit is erg handig voor mensen die beperkt mobiel zijn.

ETOP nominaties voor MENNEKES en FireAngel

Ook tijdens de 2015 editie van Beurs Elektrotechniek is er weer uitgebreide aandacht voor de ETOP Innovation Awards. Elektrotechniek draait om de vier toepassingen Woning, Industrie, Utiliteit en Infra & Energie. Elke toepassing krijgt een eigen ETOP-Award.De MENNEKES AMTRON wandladers zijn in 2 categorieën genomineerd: Woning en Utiliteit.
De AMTRON wandladers hebben een modern design waarbij de behuizing ook functioneert als kabelophanging.

Juryoordeel:
Het systeem is volgens de jury geschikt om te kunnen worden opgenomen in de toekomstige smart grid-omgeving. Ook het grote aantal verschillende verkrijgbare uitvoeringen is volgens de jury indrukwekkend te noemen. Het ontwerp maakt op de jury indruk vanwege de slimme vormgeving, waarmee de laadkabel direct een opbergplek heeft.


FireAngel is genomineerd in de categorie Woning met de nieuwe 230V rook-, hitte- en CO melder serie.
Deze serie was al verkrijgbaar in de batterij-gevoede uitvoering en is vanaf juni 2015 ook verkrijgbaar in 230V uitvoering. Alle apparaten in deze serie zijn koppelbaar via de draadloze Wi-Safe 2 technologie. Met de draadloze locatieschakelaar kan het alarm worden gestopt en de locatie van de melder die afgaat worden bepaald.

Juryoordeel: De meerdere opties maakt deze serie melders voor de jury uniek. Het apparaat is volgens de jury functioneel sterk, flexibel en prima toepasbaar in de woningbouw.

Nieuwe batterij-gevoede rookmelder van BRK

BRK introduceert een nieuwe batterij-gevoede rookmelder, met de nieuwe Thermoptek techniek: de FireAngel WST-630T. Deze nieuwe techniek combineert de nieuwste optische en thermische technieken en reageert dus veel sneller dan een optische rookmelder, wat zorgt voor nog meer veiligheid.

Wi-Safe 2 technologie
Via de nieuwe draadloze Wi-Safe 2 technologie _een draadloze module geïntegreerd in de rookmelder zorgt voor het zenden en ontvangen van radiografische signalen- communiceren de rookmelders en andere apparaten iedere 3 seconden met elkaar. Er kunnen maximaal 50 apparaten gekoppeld worden. Met de Smart Silence Locate functie is het mogelijk om alle alarms uit te zetten behalve degene die het alarm geïnitieerd heeft. Zo is snel te achterhalen waar de bron zich bevindt.

Hulpmiddelen
Andere apparaten voorzien van de Wi-Safe 2 technologie kunnen gemakkelijk gekoppeld worden. Het gaat hierbij om de Strobe and Vibrating Pad, een apparaat voor slechthorenden en -zienden waarbij het signaal van de rookmelder omgezet wordt naar lichtflitsen en trillingen. Verder kunnen kinderen en ouderen de hoge frequentie van de rookmelder niet altijd goed horen. Daarom is de Low Frequency Sounder ontwikkeld, die zorgt dat het signaal wordt omgezet naar een lagere frequentie en tegelijkertijd een led-lamp laten branden.


De nieuwe batterij-gevoede rookmelder WST-630T activeert via de Wi-Safe 2 technologie activeert de Strobe and Vibrating Pad voor slechthorenden en _zienden

Bekijk hier de informatieve video over de BRK WST630

230V CO-melder nieuw in het BRK assortiment

BRK introduceert _naast de batterij gevoede CO-melders- nu ook 230V CO-melders: de CO850MRLi en de CO850MBXi. Hiermee is veiligheid gegarandeerd, want er hoeft geen batterij verwisseld te worden. Deze CO-melders zijn gemakkelijk & snel te monteren en eenvoudig in onderhoud. De CO-melders hebben een unieke “self testing sensor” waarmee een maandelijkse check uitgevoerd wordt.

Meer informatie over de 230V CO-melders vindt u in de BRK catalogus welke u hier kunt aanvragen of downloaden

BRK DS700RF

BRK introduceert een nieuwe radiografische opbouwsokkel waarmee 230V rook- en hittemelders uit de 650 en 680 series draadloos gekoppeld kunnen worden: de DS700RF.

Deze opbouwsokkel zorgt ervoor dat als er rook of vuur gedetecteerd wordt, het een signaal stuurt naar alle aangesloten rook- en hittemelders welke dan allemaal afgaan. Hiervoor hoeven dan dus geen extra draden aangelegd te worden tussen de rook- en hittemelders.  Dat maakt dat de DS700RF met name geschikt is voor renovatieprojecten, uitbreiding van de bestaande installatie en daar waar bedraad koppelen niet mogelijk is.

Gemakkelijke installatie
Door de push / fit techniek is het mogelijk om snel en gemakkelijk te installeren. Voor installatie moeten de volgende stappen worden ondernomen:
1. Monteer de RF-opbouwsokkel op het plafond en sluit de voeding aan.
2. De sokkels kunnen onderling worden ingeleerd.
3. Vervolgens wordt de rook- of hittemelder direct op de sokkel geklikt.

Specificaties
De DS700RF bevat de volgende eigenschappen:
- Voeding 230V AC, 50 Hz
- Vaste lithium batterij die 10 jaar meegaat
- Led indicatoren
- 5 jaar garantie
- Schroefaansluiting en steekconnector voor de melder
- CE-marketing
- 868 mHz

Meer informatie vindt u in de (Engelstalige) datasheet welke u hier kunt downloaden of bestellen.

Dicon opgenomen onder BRK merknaam

Enige tijd geleden is een nieuwe catalogus uitgebracht van BRK. Deze geeft een uitgebreid overzicht van producten die BRK in haar assortiment heeft. U zult zien dat de belangrijkste Dicon producten opgenomen zijn onder de BRK merknaam. Voor de verpakking van deze producten geldt dat deze ook worden voorzien van BRK logo. Na enige tijd zal de Dicon-naam helemaal verdwijnen.

U kunt de nieuwe catalogus op hier downloaden of aanvragen.

CO-melder CO4000E

BRK Electronics introduceert de nieuwe koolmonoxide melder CO4000E. De compacte BRK koolmonoxidemelder CO4000E is voorzien van een elektrochemische sensor waardoor de melder zeer nauwkeurig werkt. De nieuwe melder werkt op 2 x 1,5V AA batterijen en is overal vrij te plaatsen. De batterijen zijn snel en gemakkelijk te wisselen via de voorzijde zonder de melder van de muur te hoeven halen. De CO-melder heeft een ingebouwd alarmsignaal van 85 dB en een alarmpauze functie om tijdelijk het alarmsignaal af te zetten.

De melder meet continu het CO-gehalte in de lucht en zal alarm slaan wanneer deze een gevaarlijke waarde bereikt. CO is een bijproduct van toestellen die op fossiele brandstof werken. Het kan onder andere ontstaan in geisers, schoorstenen, open haarden, gasfornuizen en CV ketels.

Garantie periode: 5 jaar (niet op de batterijen)

Meer informatie vindt u in het CO4000E leaflet welke u via deze link kunt downloaden.
Natuurlijk kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

Hittemelder 680MC

BRK Electronics introduceert de nieuwe hittemelder 680MC met condensator back-up, welke als groot voordeel heeft dat er nooit een batterij vervangen hoeft te worden. Deze hittemelder is o.a. ontworpen voor toepassing in de keuken, garage en verwarmingsruimte.

In geval van stroomuitval garandeert de condensator back-up (4x2,7V) tot 72 uur de standby stand. De hittemelder beschikt ook over een ingebouwde thermistor welke zorgt voor een hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid en is koppelbaar tot maximaal 12 melders voor nog meer bescherming. De hittemelder wordt geleverd met grondplaat voor montage op een universele lasdoos. BRK geeft 5 jaar garantie op de hittemelder.

Neem voor meer informatie of vragen over product contact op met onze afdeling verkoop.

SA 410Li (NF) optische rookmelder

De nieuwe SA410Li(NF) van BRK vertegenwoordigt een nieuwe generatie optische rookmelders.

Deze kleine (37 mm x 86 mm) optische rookmelder is voorzien van een geavanceerde microprocessor en een nieuwe sensorkamer. De SA410Li(NF) beschikt over een testknop voor handmatige functietest en tijdelijke onderdrukking van een alarm- of storingsignaal.

Na montage schakelt de melder automatisch in en zijn de melder en de batterij beschermd tegen diefstal en vandalisme. De SA410Li(NF) is voorzien van een niet-verwisselbare Fuji lithiumbatterij met een levensduur van minimaal 10 jaar.

Met de nieuwe 410 serie wordt bewezen dat een aantrekkelijk design en ongeëvenaarde eigenschappen perfect samengaan.

Neem voor meer informatie of vragen over product contact op met onze afdeling verkoop.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

JUNG partner Innovatie Award ARC18

ARC is een initiatief van de Architect in samenwerking met partners. Met ARC streeft de Architect… Lees verder

eNet SMART HOME ontwikkelt door

De ontwikkelingen staan niet stil bij eNet SMART HOME. Om de gebruik van eNet SMART HOME… Lees verder

Wat een weekje! Bedankt!

Deze week was het erg gezellig en druk bij de 125 jaar Oosterberg Jubileumtour in Leeuwarden,… Lees verder

FireAngel introduceert: De nieuwe projectmelder

FireAngel introduceert een nieuwe rookmelder die speciaal ontworpen is voor de projectenmarkt.

De… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.