Hateha Historie

Hoe het meer dan 50 jaar geleden begon!
De samenwerking in 1966 van Hans Arentsen sr. en de Duitse fabrikant van contactmateriaal Aloys Mennekes was de start van Hateha als Elektrotechnische Handelsonderneming. Deze start vond plaats in een woonhuis in Leiden, met het magazijn op de tweede verdieping, met de Nederlandse Hazemeyer uitvoering in 16A en de introductie van het eigen Hateha materiaal, VD 16 en ID 16. Het Mennekes CEE-form contactmateriaal leidde in 1969 tot de eerste klanten uit de industrietak, v.m. Hoogovens (nu Corus), Shell, DSM en Wilton-Fijenoord.

De merkenparaplu van Hateha
Differentiatie in het marktpotentieel vond plaats in 1974 met de opname van Jung schakelmaterialen. In 1984 werd de samenwerking gestart met Willy Meyer, destijds een speciaalfabriek voor technische verlichting, heden ten dage fabrikant van hoogwaardige designverlichting voor aanstralen van gebouwen. In 1989 werd specialist in aardlekschakelaars, Doepke Norden, verwelkomd. De laatste uitbreidingen na 2002 betroffen Schuch verlichtingsarmaturen en BRK Electronics, rook-, hitte- en CO-melders.

Beurzen en 2e generatie
In 1970 vond de eerste beursdeelname plaats aan de (latere) Beurs Elektrotechniek in de Jaarbeurs te Utrecht, die toen nog de naam ‘Enprodex’ droeg. Sindsdien heeft Hateha nog geen deelname overgeslagen. In 1996 waren onze eigen Konnektiefshows een feit en kwam de nieuwe generatie, Hans Arentsen jr. in dienst, die in 2001 het bedrijf volledig overnam.

Het huidige Hateha
Hateha is uitgegroeid tot een sterke partner in elektro, met de 6 fabrieken die zij vertegenwoordigd en allemaal hoogwaardige producten leveren. Het bedrijf is verschillende malen naar een groter onderkomen verhuisd en is nu sinds 1989 gevestigd aan de Rijndijk 121 in Hazerswoude-Rijndijk. Hateha bestaat uit een team van ruim 40 medewerkers, met een gemiddelde van 14 dienstjaren waarin zij een schat aan kennis opgebouwd hebben.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

JUNG eNet SMART HOME consumentencampagne gestart!

Sinds vorige week zijn we gestart om eNet SMART HOME breed onder… Lees verder

Met MENNEKES AMTRON® voorbereid op de toekomst!

MENNEKES eMobility is actief met haar producten in de weer, hetgeen… Lees verder

Doepke Dasy: efficiënt verlichten met de schemerschakelaar

De Doepke Dasy is een schemerschakelaar voor wand- en mastmontage. Het… Lees verder

Oktober in het teken van brandpreventie

Deze maand staat ook dit jaar in het teken van brandpreventie.… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.