MENNEKES zet een nieuwe standaard met X-CONTACT: meer contact, minder kracht


Bij contactmateriaal zijn de contactbussen bepalend voor de kwaliteit van de verbinding. Daarbij is het zaak om een betrouwbare verbinding zoveel mogelijk met een eenvoudig gebruik in balans te brengen. MENNEKES brengt met X-CONTACT een veilige verbinding én eenvoudig gebruik op een geheel nieuw uitgebalanceerd niveau.  De x-vormige sleuven en profilering aan de binnenwand geven in het gebruik vier concrete voordelen: innovatief, eenvoudig, bestendig en veilig.

Innovatief
Door de gesleufde bussen met hun verende materiaaleigenschappen biedt X-CONTACT de eenvoudigst denkbare mechanische oplossing; de stift drukt de verende opening van de contactbus gewoon open, waarbij tot 50% minder krachtinspanning bij het steken en trekken nodig is.

Eenvoudig
Het gebruik van X-CONTACT vergemakkelijkt de werkprocessen. Zo kan het contactmateriaal ook bij een stroomsterkte van 125 A gemakkelijk door één persoon worden bediend, terwijl bij gewone contactbussen vaak twee collega’s nodig waren om de verbinding te verbreken.

Bestendig
Bij frequent steken en trekken zijn de slijtageverschijnselen zeer gering. Zelfs in zware omstandigheden. Verontreinigingen en oppervlakcorrosie worden er bij het steken en trekken door de eigenschappen van de nieuwe bussen vanzelf afgeschraapt.

Veilig
De vereenvoudiging van steken en trekken zorgt ook voor meer veiligheid in het gebruik. De profilering aan de binnenwand zorgt samen met het verende materiaal van de contactbussen voor een betrouwbare en veilige verbinding.

Met X-CONTACT zet MENNEKES een nieuwe standaard voor de gehele wereld van industrieel contactmateriaal.

Deze nieuwe technologische standaard wordt de komende tijd doorgevoerd in het contactmateriaal 63 A en 125 A, waarvoor dus in de toekomst geldt: X-CONTACT inside!

Kijk voor meer informatie op de X-CONTACT website of bekijk de video.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

Light&Building 2018 in Frankfurt

In Frankfurt am Main opent op zondag 18 maart 2018 ’s werelds grootste vakbeurs voor licht-… Lees verder

Ben jij onze nieuwe X of Y ?

Wij zoeken per direct een:

Technisch Adviseur Industrie en Adviesbureaus m/v (fulltime)

Lees verder
De nieuwe JUNG projectmanager is beschikbaar

De nieuwe Projectmanager 2018 is nu beschikbaar. Deze nieuwe versie bevat de nieuwe artikelen en prijzen,… Lees verder

Ons magazijn nu verlicht met Schuch Triano’s

Het Hateha-magazijn in Hazerswoude-Rijndijk bestaat uit 2 hoge hallen. We hadden hier conventionele armaturen met gasontladingslampen… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.