Aandacht voor brand en FireAngel melders

Van 1 tot en met 31 oktober a.s. vinden net als voorgaande jaren de brandpreventieweken plaats. Een initiatief van de Brandweer en Nederlandse Brandwonden Stichting om meer bewustwording te creëren dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Meer informatie vindt u op http://www.verkleindekansopbrand.nl.

Tijdens deze landelijke preventiecampagne besteden we op verschillende manieren aandacht aan het complete FireAngel programma, ook bij diverse groothandels. FireAngel heeft de afgelopen jaren nieuwe producten geïntroduceerd. Momenteel biedt zij een compleet pakket aan rook-, hitte- en koolmonoxidemelders, waar mogelijk zowel batterij gevoed als 230 Volt. De melders zijn draadloos met elkaar te verbinden en zijn voorzien van nieuw ontwikkelde technieken waardoor ze zorgen voor nog meer veiligheid.

Wat houdt de draadloze Wi-Safe 2 technologie in?

Dit zorgt voor een slimme draadloze en continue communicatie tussen alle melders die voorzien zijn van een Wi-Safe 2 communicatiemodule. Wanneer een melder in dit netwerk rook, hitte of koolmonoxide detecteert, gaan alle melders in het netwerk af. Met de Smart Silence Locate functie is het mogelijk om alle alarmen uit te zetten behalve degene die het alarm geïnitieerd heeft. Zo is snel te achterhalen waar de bron zich bevindt.

Nog sneller en veiliger – voorzien van nieuwste technieken

De rookmelders zijn voorzien van de Thermoptek techniek. Deze techniek combineert de nieuwste optische en thermische technieken: bij een plotselinge temperatuurstijging verhoogt de gevoeligheid van de melder waardoor deze veel sneller reageert op zowel smeulbranden als uitslaande branden. Ook is de kans op ‘vals alarm’ veel kleiner. De hittemelders hebben de slimme Thermistek techniek in zich: wanneer een temperatuurstijging gedetecteerd wordt met de verwachting dat deze de aanspreektemperatuur bereikt, gaat de melder af.

Wat biedt het totale FireAngel pakket?
• Een complete range rook-, hitte, en koolmonoxidemelders, waarbij maximaal 50 apparaten gekoppeld kunnen worden.
• De rook- en hittemelders zijn nog veiliger door de nieuwe technieken.
• Het grote voordeel van de rook- en hittemelders is, dat ze zijn voorzien van een verzegelde Lithium batterij met een gegarandeerde levensduur van 10 jaar.
• Verder hebben de 230V rook- en hittemelders een laag stroomverbruik, doorgaans minder dan 10% van de gemiddelde 230V AC melders.
• Locatieschakelaar: een eenvoudige bedienunit om het Wi-Safe 2 netwerk te controleren. Hiermee kunnen alle draadloze Wi-Safe 2 apparaten uitgeschakeld worden bij een melding en kan een melder die een alarmmelding afgeeft snel en efficiënt gelokaliseerd worden. Tevens is het draadloos testen van alle aangesloten Wi-Safe 2 apparaten mogelijk.
• Aanvullende hulpmiddelen voor mensen die het ‘normale’ geluidssignaal niet goed horen, zoals de ‘low frequency sounder’ en ‘strobe and vibrating pad’.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende producten vindt u op onze website. Voor alle product details en prijzen verwijzen wij graag naar de FireAngel catalogus en prijslijst, wlke u kunt downloaden of aanvragen via de documentatiepagina.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

Aandacht voor brand en FireAngel melders

Van 1 tot en met 31 oktober a.s. vinden net als… Lees verder

Doepke introduceert de Dasy TC

De nieuwe Doepke Dasy TC van combineert de klassieke schemerschakelaar met… Lees verder

Jubileumactie

We hebben de eerste periode met thema ‘vier de vakantie’ afgesloten voor onze… Lees verder

Hateha 50 jaar, mede mogelijk gemaakt door u!

Op 1 juli 1966 werd Hateha B.V. opgericht, 50 jaar is een… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.