Ons magazijn nu verlicht met Schuch Triano’s

Het Hateha-magazijn in Hazerswoude-Rijndijk bestaat uit 2 hoge hallen. We hadden hier conventionele armaturen met gasontladingslampen (HQL, 250 Watt) hangen. Deze waren aan vervanging toe. Ze bevatten namelijk verouderde lichtbronnen en voldeden niet meer aan de Europese regelgeving. Het ligt voor de hand om hier led-armaturen toe te passen van Schuch. Dat hebben we dan ook gedaan en nu hangen er Schuch armaturen uit de Triano serie die ons magazijn op een prettige manier verlichten. We hebben de voordelen van deze armaturen nu ook zelf aan den lijve ondervonden.

Goede lichtopbrengst
De Schuch Triano is uitermate geschikt voor in hoge hallen. Ondanks dat de hallen circa 8 meter hoog zijn, is de lichtopbrengst op de vloer gewaarborgd. Dit zorgt voor een prettige sfeer om in te werken. Daarnaast heeft de verlichting geen tijd nodig om tot 100% output te komen. Ook kan na uitschakelen de verlichting direct weer aangezet worden bereikt ook direct weer de 100% verlichtingssterkte.

Gemakkelijke montage
Door de bouwvorm konden de armaturen 1-op-1 vervangen worden. De bedrading was reeds aanwezig. En de 1-punt ophanging zorgt voor een snelle montage van deze armaturen.

Energiebesparing
Het energieverbruik neemt serieus af met de Triano-armaturen. We realiseren een besparing tot wel 2/3 op energieverbruik vergeleken met de oude situatie.

Meer informatie over deze armaturen?
Specificaties vindt u op de Schuch website. Bij vragen staan onze specialisten ook graag voor u klaar.

Nieuwe Schuch TRIANO met verbeterde lichtopbrengst

Schuch heeft haar TRIANO halarmaturen met led (3401/3402…) verbeterd.

De grote voordelen van deze tweede generatie armaturen zijn:
• Verbeterde Lumen/Watt verhouding
• Lange levensduur, ook bij hoge omgevingstemperaturen, afhankelijk van de uitvoering.
• Eenvoudige montage middels een éénpunts ophanging;
  het aansluiten van de armaturen gebeurt via een ‘plug & play’ stekkerverbinding.

Meer informatie over deze armaturen,
vindt u op de Schuch website.

Wilt u meer weten over de inzet van deze armaturen,
neemt u dan contact met onze specialisten op via 071-3419009 of .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Schuch 161… VARIO

Variabiliteit en uitstekende kwaliteit gecombineerd

Het is een lastige opgaaf: één fabriekshal waar verschillende lichtsterktes nodig zijn of waarbij door herindeling van de locatie de noodzakelijke lichtsterkte verandert.  Vooral logistiek gezien kost de installatie en het onderhoud van verschillende soorten (led)armaturen extra tijd en geld.

Schuch biedt hiervoor dé oplossing: één ledarmatuur dat op 5 verschillende wattages kan worden ingesteld – de Schuch 161… VARIO. De lichtstroom is variabel in te stellenop nagenoeg iedere waarde tussen 2.300 en 6.900 lm.

Voor dit armatuur geldt dat zij een uitstekende lichtopbrengst heeft, variërend van 130 tot 141 lm/W. Alle specificaties van dit armatuur vindt u in de Duitse of Engelstalige specsheet.

Schuch introduceert led-armatuur voor EX-zone 1 en 21

Voor de EX-zones 1 (gas) en 21 (stof) heeft Schuch het e865, ook wel exeled armaturen genoemd, led-armatuur geïntroduceerd. Met dit nieuwe armatuur heeft Schuch nu led-oplossingen voor de explosiegevaarlijke omgevingen 1, 21, 2 en 22.


Alle voordelen voor u op een rij:
• Rendement tot 142 lm/W
• Armatuurlichtstroom tot 9.260 lm
• Kleurweergave Ra 80
• Standaard inzetbaar in temperatuurbereik van -30 °C tot +55 °C afhankelijk van de uitvoering
• Ook inzetbaar in omgevingen met gassen als waterstof en acetyleen (explosiegroep II C)

Integratie van led-modules
De led-modules zijn op innovatieve wijze als sandwich in de afdekkap geïntegreerd, wat voor mechanische en elektrotechnische bescherming zorgt.

Montage
Er zijn diverse montage mogelijkheden, waaronder voor variabele bevestigingsafstanden.

Optioneel leverbaar …
• met DALI
• tot +70 °C
• met doorvoerbedrading 5 x 2,5
• met gesatineerde of heldere kap

Gedetailleerde informatie
Een overzicht van de mogelijkheden en gedetailleerde informatie over de Schuch e865… led-armaturen (zone 1 en 21) en de nD866 (zone 2 en 22) –Exeled armaturen- vindt u op de Schuch website

Nieuwe Schuch hoofdcatalogus en overzicht 163-164 armaturen

Tijdens beurs Light&Building 2016 te Frankfurt heeft fabrikant Schuch een nieuwe hoofdcatalogus uitgebracht. In deze overzichtelijke catalogus vindt u alle innovatieve LED armaturen van Schuch gerangschikt op toepassingsgebied.

Natuurlijk vindt u ook de gepresenteerde noviteiten in deze catalogus terug zoals de led halstralers TRIANO en DUEVO en diverse led oplossingen voor zone 1,21, 2 en 22.


Leaflet waterdichte led armaturen serie 163/164 ..L..

Speciaal voor de vervangingsmarkt hebben we voor de economisch aantrekkelijke waterdichte serie 163…/164… een leaflet gemaakt. Met dit leaflet maakt u gemakkelijk en snel een keuze voor de juiste ledverlichting. Op dit leaflet vindt u de technische gegevens als het aansluitvermogen, de lichtstroom en het redement alsmede de prijs en het bestelnummer van de armaturen. Op de achterzijde van het leaflet vindt u de veel toegepaste 130/13 L.. serie.

U kunt de nieuwe catalogus en het leaflet voor de serie’s 163/164 en 130/131 hier downloaden of aanvragen.


Schuch TRIANO - Ledstraler voor halverlichting

Bondig ontwerp, slim geconstrueerd, snel gemonteerd! De nieuwe ledstraler voor halverlichting maakt het werk gemakkelijker. 

Ook in de industrie is duurzame en energiezuinige bedrijfsvoering in opmars. Aandachtspunt in de industrie is vaak de hoogte van de hallen en de halverlichting.

Specifieke eisen in de industrie
Voor deze situaties zijn goede lichtopbrengsten noodzakelijk om op de vloer nog voldoende lichtopbrengst te waarborgen, ondanks de grote hoogtes. Daarbij maken grote hoogtes het monteren en het installeren van de armaturen er niet gemakkelijker op.

De oplossing
Met de strak ontworpen TRIANO armaturen brengt Schuch een oplossing voor deze situaties. De TRIANO armaturen hebben drie ledsegmenten met hoogvermogen ledmodules, respectievelijk L120, L180 en L 250, waarmee zij de 250, dan wel 400 Watt Quick c.q. Halogeenmetaaldamplampen kunnen vervangen. Rekening houdend met de installatieproblematiek in hoge hallen, heeft Schuch de armaturen zo ontwikkeld dat ze middels een éénpunts ophanging gemonteerd kunnen worden. Het aansluiten van de armaturen gebeurt via een ‘plug & play’ stekkerverbinding. De stekkers zijn voorgemonteerd en de moffen worden meegeleverd.

Warmteontwikkeling
Dit markante armatuur is slim geconstrueerd. Door de segmentatie van de ledmodules op de robuuste behuizing van drukgegoten aluminium ontstaat een efficiënt, geïntegreerd koelribbensysteem, dat elke van de drie ledmodules geheel omsluit. De combinatie met het directe contact van de ledmodules met de alu-behuizing zorgt voor effectief temperatuurmanagement. Hierdoor kan de TRIANO worden toegepast bij een omgevingstemperatuur van – 20 tot + 55, dan wel + 45° Celsius. Ook bij deze hoge omgevingstemperaturen is de systeemlevensduur van de led L80B10 > 50.000 branduren zonder beperkingen gewaarborgd.

Bijzondere uitvoeringen
Voor bijzondere omstandigheden kunnen op aanvraag speciale armaturen worden geleverd. Zo zijn er uitvoeringen die kunnen worden toegepast in de levensmiddelenindustrie, of armaturen met DALI interface, met vermogensreductie, met constante lichtstroomfunctie of voor aansluiting op groeps- of centrale batterijvoeding. 

Leverbaar in twee uitvoeringen, vermogens vervangend voor 250 of 400 Watt HIT.

Technische informatie vindt u in het Schuch Datablad (.pdf-formaat, duits)

Schuch heeft uniek led-armatuur voor EX

Energiezuinige armaturen met led zijn in steeds meer gebieden een logische keuze. Schuch ontwikkelde de serie nD866…LED. De combinatie van led en EX is uniek. Dit armatuur is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld meelfabrieken, de meelverwerkende en petrochemische industrie en houtbewerkingsbedrijven.

Lichtopbrengst
De lichtopbrengst van deze serie per vermogenseenheid is hoger dan bij fluorescentie- en gasontladingsarmaturen, namelijk 130lm/W. Ook is de lichtopbrengst direct 100% waarbij het bij andere bronnen geleidelijk stijgt tot uiteindelijk 100%.

Specificaties
De behuizing is van glasvezelversterkt polyester en de kap van gesatineerd polycarbonaat (PC). Standaard zijn de armaturen geschikt voor omgevingstemperaturen van -20°C tot +40°C. Uitvoeringen voor omgevingstemperaturen tot +50°C zijn op aanvraag. Ditzelfde geldt voor dimbare uitvoeringen.

Nieuw led-armatuur van Schuch voor halverlichting leverbaar

Schuch introduceert een nieuw led-armatuur dat uitermate geschikt is voor hoge bedrijfshallen. Deze serie kan heel breed ingezet worden, in onder andere industriehallen, koelhuizen, koelcellen, tankstations en busstations. Er zijn twee uitvoeringen verkrijgbaar. De 3301 heeft een “led-vleugel” (140 Watt) en heeft een lichtopbrengst vergelijkbaar met die van een 250W HI-lamp. De 3302 heeft twee “led-vleugels”? (280 Watt) en heeft nagenoeg dezelfde lichtopbrengst als een 400W HI-lamp.

Specificaties
Deze armaturen zijn speciaal ontwikkeld voor ledverlichting, waardoor een moderne vlakke vormgeving mogelijk is. Afhankelijk van de benodigde verlichtingssterkte c.q. montagehoogte kan er gekozen worden voor breedstralende -, diepbreedstralende _ of asymetrische afstralingskarakteristiek. 
De behuizing is gemaakt van hoogwaardig corrosiebestendig aluminium en is extreem vlak met een moderne uitstraling. Het armatuur is voorzien van koelribben wat zorgt voor een optimale warmte-afdracht. De 3301 uitvoering bestaat uit twee delen: de led`s zijn gescheiden van de drivers wat nadelige warmte-effecten voorkomt. De armaturen zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar en geschikt voor een temperatuurbereik tussen -30 ºC en +45 ºC. Op aanvraag zijn armaturen leverbaar die geschikt zijn voor een bereik tot -40 ºC.

Praktische voordelen
Deze armaturen hebben alle voordelen van ledverlichting, zoals direct maximale lichtstroom zonder opstarttijd, directe herontsteking en een lange levensduur met lage onderhoudskosten. Omdat dit armatuur meerdere led-modulen bevat levert het, bij uitval van een ledmodule, niet direct donkere en gevaarlijke situaties op. De lichtopbrengst na 50.000 branduren is nog 80%. Met een kleurweergave Ra 85 is het armatuur breed inzetbaar.

Energiebesparing
Vergeleken met HQL en HPL lampen bespaart u met dit armatuur 52% op energiekosten.

Het datablad van de serie 3301&3302 kunt u downloaden op de documentatiepagina van Schuch.

Schuch presenteert unieke led-armaturen voor hoge hallen in EX-zones - nD8301… serie

Energiezuinige armaturen met led zijn in steeds meer gebieden een logische keuze voor de vervanging van verouderde installaties met hogedruklampen. Voor de EX-zones 2 (gas) en 22 (stof) ontwikkelde SCHUCH de nD8301/nD8302… LED, verkrijgbaar met 1 of 2 led-vleugels, als vervanging van 250W respectievelijk 400W hogedruklampen. De combinatie van led en EX is uniek.

De voordelen
Ten opzichte van conventionele lichtbronnen wordt een energiebesparing tot 52% gerealiseerd en met het DALI-lichtsturingssyteem is zelfs een besparing tot 79% te behalen. Een verdere besparing wordt gerealiseerd doordat de lichtopbrengst op den duur niet terugloopt waardoor het plannen van overcapaciteit bij nieuwe installaties tot het verleden behoort.
Door het “Multi-Layer Principe” verlicht iedere led het gehele oppervlak hetgeen inhoudt dat de afzonderlijke led elkaar overlappen. Bij eventuele uitval van een enkele led ontstaan er geen donkere gebieden, de gelijkmatigheid van de verlichting blijft behouden.

Hoogwaardig in kwaliteit, betrouwbaar op lange termijn
De behuizing bestaat uit hoogwaardig corrosie bestendig aluminium, voorzien van veiligheidsglas (IK08). Optimaal temperatuurmanagement door de directe verbinding van de led-module met de behuizing, grote koelvlakken en uitstekende warmteafvoer. Aanvullende temperatuurbewaking van de led-module door het EVG.

De armaturen zijn inzetbaar bij een omgevingstemperatuur van -20°C tot +40°C en met de beste lichtopbrengst (Ra80) toepasbaar op nagenoeg iedere locatie.

Meer technische informatie vindt u in de het datablad op de Schuch website.

Busstation met Schuch verlichting in Arnhem

Een projectbespreking in Installatie Journaal van Mei 2014 over alle dieselbussen in de stadsregio Arnhem Nijmegen die zijn vervangen door bussen op aardgas. Vanwege de potentiële risico’s van het rijden op aardgas, moest het overdekte busstation van Arnhem explosieveilig worden gemaakt.

Waarom Breijer heeft gekozen voor de Schuch nD181, nD161 en de nD848 armaturen leest u in het artikel.

Schuch: energiezuinige technologie nu ook voor zware industrie

Langwerpige (fluorescentie) armaturen van plaatstaal zijn de ideale oplossing voor de industriële omgeving met ruwe omstandigheden of hoge mechanische belasting, zoals spuitcabines en verfruimtes. Verder valt hier ook te denken aan toepassingsgebieden met hoge stilstand- of onderhoudskosten en gebieden waar armaturen veelvuldig moeten aan- of uitschakelen. Schuch maakt hier nu ook toepassing mogelijk van de nieuwe ledtechnologie.   

Led
Voor de bouwgroepen 181/182, 190 en 191/192, langwerpige plaatstalen armaturen, biedt Schuch momenteel een compleet programma waarmee nagenoeg in alle toepassingsgebieden de efficiënte en kostenbesparende ledtechnologie kan worden toegepast.

Breed assortiment  
Met deze drie bouwgroepen wordt een groot bereik afgedekt van 3.600 tot 21.700 lumen, zodat hiermee conventionele armaturen met 1 x 58 tot 4 x 80 Watt, dan wel gasontladingslampen HME tot en met 250 en HIE tot 400 Watt vervangen kunnen worden.

Bijzondere besparing
Met lichtopbrengsten tot 109lm/W zijn deze ledarmaturen bijzonder efficiënt en besparen tot 51% ten opzichte van de oude fluorescentie-installaties. Dimbare uitvoeringen maken, afhankelijk van de diminstellingen, een besparing mogelijk tot maximaal 78%. 

Extreem
Ook voor extreme omstandigheden zoals lage temperaturen, heeft Schuch een oplossing. Er zijn speciale armaturen leverbaar voor omgevingen tot -40 ºC en tot + 50 ºC. 

Meer informatie over deze armaturen vindt in het datablad over de nieuwe 190, 181/182, 191/192 LED serie van Schuch, via de Schuch documentatie-pagina.

Schuch led schijnwerpers: d9000…LED en 7900…led

Schuch introduceert twee led schijnwerpers: d9000LED voor EX-Zones 1, 2, 21 en 22 en de 7900LED voor niet EX-omgevingen. De schijnwerpers zijn geschikt voor met name industrieterreinen, bouwplaatsen, in en bij kranen en voor gebouw- of facade- aanstraling. Ook zijn de armaturen zeer goed toepasbaar voor moeilijk toegankelijke ruimtes in verband met de lange levensduur van de leds (50.000 branduren) waardoor veel kan worden bespaard op vervangingskosten.

Overeenkomsten beide schijnwerpers
De weersbestendige behuizing is gemaakt van kopervrij aluminium (volgens British Standard Marine Grade BS EN 13195) met temperatuurbestendig veiligheidsglas. Beide armaturen zijn bestand tegen trillingen en zijn schokvast. De beschermingsgraad is voor de 7900LED IP65 en de d9000LED is IP66/67. Voor allebei de schijnwerpers geldt dat er een keuze is van diep- of diepbreedstralende lichtverdeling.

Energiebesparing
Beide armaturen bevatten 42 leds in uitvoeringen van 1, 2 of 3 Watt. De lichtsterkte van de led-armaturen is vergelijkbaar met een 250W HI-lamp, maar door gebruik te maken van leds wordt 45%  energie bespaart. De armaturen zijn geschikt voor een temperatuurbereik tussen -20 en +40C, op aanvraag van -50C tot +60C.

d9000 voor EX-omgevingen
De d9000 uitvoering met led voldoet aan normen voor zone 1, 2, 21 en 22. Door de combinatie van EX en de lange levensduur van leds is dit armatuur met name geschikt voor moeilijk toegankelijke ruimtes bijvoorbeeld in overlaadstations, op booreilanden of in silo`s.

Meer (technische) informatie
Alle beschikbare details vindt u in de Schuch catalogus over d9000…LED en 7900LED of in de speciaal gemaakte flyer met beknopt overzicht van de overeenkomsten en verschillen.

Moderne straatverlichting met Schuch 47led

Met dit nieuwe led-armatuur combineert u energiezuinigheid, hoogwaardige kwaliteit en moderne uitstraling. De aluminium behuizing, in een antraciet metallic kleur,  zorgt tevens voor een goede warmte-afvoer. Het armatuur is zeer gemakkelijk te installeren doordat de bovenzijde geopend kan worden en alle componenten ruim te bereiken zijn. Het armatuur is toepasbaar als “mastopzet” en als “mastopschuif” montage.

Kostenbesparing en bedrijfszeker functioneren
De Schuch 47led is leverbaar met een minimum van 16 x 1W highpower-leds, tot een maximum van 64 x 2,5W highpower-leds. Naast kostenbesparing op energie brengt de lange levensduur van de leds (na 50.000 bedrijfsuur nog 80% lichtstroom) ook een kostenbesparing op arbeid met zich mee. Bijkomend voordeel is dat bij uitval van een led de rest van de leds blijft branden, wat zorgt voor bedrijfszeker functioneren.

Met een onderlinge mastafstand tot 45 meter bij een lichtpunthoogte van 4 tot 6 meter en een onderlinge mastafstand tot 55 meter bij een lichtpunthoogte van 7 tot 12 meter is dit armatuur met name geschikt als straatverlichting langs de openbare weg, op (bedrijfs)parkeerplaatsen en voor verlichting van wegen op grote bedrijventerreinen.

De (duitstalige) folder vindt u hier.
Meer (duitstalige) informatie vindt u via deze link.

Schuch heeft een nieuw paalopschuifarmatuur e840

Vorig jaar heeft Schuch haar explosieveilige serie e152 vervangen door de nieuwe serie e840. Deze serie is geschikt voor EX omgevingen zone 1 en 21 en bestand tegen omgevingstemperatuur variërend van -20 tot +50 graden Celsius. Schuch heeft deze nieuwe serie compleet gemaakt door er het paalopschuifarmatuur, de e840PM, aan toe te voegen.

Verbeteringen van de serie e840
De nieuwe armaturen zijn eenn tot ruim drie kilo lichter dan de oude uitvoeringen en zijn daardoor gemakkelijker te hanteren bij plaatsing en/of vervanging. De centrale sluiting is vernieuwd en is nu te openen met een normale 13mm zeskant pijp- of dopsleutel, die gewoonlijk in iedere servicekoffer van de elektromonteur te vinden is. De interne sluiting is tegenwoordig van kunststof in plaats van metaal.

De afdichting is een vast onderdeel van de kap geworden. Bij het wisselen van de kap wordt nu ook automatisch de dichting gewisseld, hetgeen in explosieveilige omgevingen een aanzienlijke verbetering van de veiligheid oplevert.

Meer technische informatie vindt u in de Schuch catalogus of in het
datablad (.pdf-fomaat, 1,2Mb)

Schuch 161/162 - led

De Schuch 161/162 serie heeft zich in de industrie al jaren bewezen. Nu wordt deze behuizing gebruikt als basis voor de nieuwe led varianten.

Energie- en kostenbesparing
Ingebouwd in een 36W behuizing bieden de led varianten de lichtopbrengst van een 1/58W resp. 2x58W fluorescentielamp uitvoering. Door hun geringere stroomverbruik en hun hogere lichtopbrengst kan het aantal armaturen tot 20% lager liggen en tot 48% op de energiekosten worden bespaard. De lange levensduur van de led verlaagt de onderhouds- en stilstandskosten door grotere onderhoudsintervallen.

Uiterst comfortabel is de zeer gelijkmatige lichtuittreding door de gesatineerde kap, in combinatie met de led-lineair module. De led armatuur is in gebruik niet meer van een fluorescentiearmatuur te onderscheiden.

Varianten
Zoals gebruikelijk bij Schuch bieden we meerdere uitvoeringen voor een juiste oplossing voor elke situatie: van - 40C tot + 60C, diepstralende spiegels en op aanvraag dimbare varianten met Dali-interface.

Voorbereid op de toekomst
De led-module of een complete reflector met alle componenten zijn eventueel uitwisselbaar.

Schuch 46…LED straatverlichtingsarmatuur

Het moderne armatuur voor straat-verlichting, type 46 van Schuch, is er nu ook met ledverlichting. In de praktijk betekent dit een zeer energie-efficiënte oplossing voor hoogtes van 5 _ 6 meter, met mastafstanden tot ruim boven de 30 meter.

Naast kostenbesparing op energie brengt de lange levensduur van de led`s ook een kostenbesparing op arbeid met zich mee. Bij uitval van een led, blijft de rest van de led`s branden, voor een bedrijfszeker functioneren. Dit armatuur kan geleverd worden met 30 led`s van 1 Watt of 18 led’s van 1,5W. Doordat de ledmontageplaat gemakkelijk te verwisselen is, is het armatuur voorbereid op de toekomst.

Meer informatie over dit nieuwe 46…LED armatuur en alle andere led oplossingen van Schuch vindt u in de led-brochure welke u hier kunt bestellen of downloaden.

Schuch portiekarmaturen met led

De kleine slagvaste Schuch armaturen, ook wel bekend als “Portiekarmaturen”, worden vanaf heden in vernieuwde uitvoering geleverd met de extreem zuinige highpower led`s. In deze nieuwe uitvoering leveren zij een energiebesparing op van 33% ten opzichte van de gebruikelijke 8 Watt fluorescentielampen. Daarbij hebben de led`s een levensduur van 50.000 branduren, (Aldus specificaties van fabrikant Osram bij 30% teruggang van de lichtstroom en bij 25 ºC omgevingstemperatuur) waardoor ook de onderhoudskosten bijzonder laag zijn. Het robuuste armatuur is vibratie- en schokbestendig.

Signalering
Voor bijzondere toepassing, zoals bijvoorbeeld signaleringsdoeleinden, zijn deze armaturen verkrijgbaar met kleuren led`s.

Montagegemak
Om de armaturen beter te laten aansluiten op de vraag van de Nederlandse markt zijn in dit armatuur een aantal aanpassingen doorgevoerd met oog op montagegemak, zoals een scharnierende kap en de aansluitklem die op de reflectorplaat is gemonteerd in plaats van op de onderbak, zodat de reflectorplaat niet aan de bedrading hangt tijdens de montage.

Heeft u vragen of wilt u advies? Neemt u dan contact op met onze afdeling verkoop op telefoonnummer 071-3419009 of email .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Schuch - compact “antivandaal” armatuur met led

De “antivandaal” armaturen van Schuch zijn er nu ook in een compacte (47,2 x 13 cm) uitvoering met highpower led`s. Natuurlijk hebben zij alle voordelen van de grotere uitvoeringen zoals het hoogwaardige RVS materiaal, de kap en de behuizing met meervoudige hoeken voor hoge slagvastheid, 2x IK 10. Op aanvraag kan het armatuur worden voorzien van een antigraffiti coating, voor gemakkelijke reiniging.

Specifieke voordelen van de armaturen met highpower led`s zijn de lange levensduur (aldus specificaties van fabrikant Osram na ca. 50.000 branduren 30% teruggang van de lichtstroom bij 25 ºC omgevingstemperatuur) en de lage onderhoudskosten die dit met zich meebrengt. Daarbij brandt het armatuur direct op volle sterkte, ook bij lage temperaturen.

Meer (technische) informatie vindt u in de catalogus van Schuch welke u via hier kunt bestellen of downloaden.

nieuw armatuur voor straatverlichting: 46er

Met het nieuwe armatuur voor straatverlichting brengt Schuch een goed ogend armatuur dat ook nog gemakkelijk te handelen is bij zowel installatie als onderhoud. Het gaat hier om een dubbelgeïsoleerd armatuur met een universeel systeem voor mastbevestiging.

Het armatuur is zowel geschikt voor mastopzet- als voor mastopschuifmontage en voorziet zelf in montagemogelijkheden voor deze verschillende mastmaten. Type 46 heeft beschermingsgraad IP 65 en de glasvezelversterkte polyester behuizing is voorzien van een UV-bestendige coating en heeft zo een langere levensduur.

Montage zonder gereedschap
Het nieuwe armatuur is onderhoudsvriendelijk doordat er geen gereedschap nodig is en doordat de kap slechts een sluiting heeft, waarachter alle onderdelen direct toegankelijk zijn. De kap scharniert naar de mast toe. De verzorgingsunit is wegklapbaar en ook wegneembaar, waardoor het aansluiten gemakkelijk is. De kabeldoorvoer heeft een geïntegreerde trekontlasting, ventiel voor drukvereffening en aansluitklemmen. Daarbij zit er een stekkerverbinding tussen de aansluitkabel en de verzorgingsunit. Het vervangen van lichtbronnen e.d. verloopt moeiteloos.

Neem voor meer informatie of vragen over dit armatuur contact op met onze afdeling verkoop.

LED uitvoering Portiekarmatuur

In de nieuwe uitvoering van het Schuch LED Portiekarmatuur zitten 5 LED’s van 1 watt, deze Highpower LED’s leveren 80lm/W waardoor ze tweemaal zoveel lichtopbrengst hebben als de vorige versie van het Portiekarmatuur.

De toegepaste LED’s hebben een extreem lange levensduur, zijn energiezuinig en branden direct op volle sterkte na het aanschakelen, ook bij lagere temperaturen. Tevens zijn ze vibratiebestendig, bevatten bovendien geen kwik en zijn dus minder milieubelastend. De nieuwe armaturen zijn ook leverbaar met gekleurde LED’s in de kleuren rood, groen en blauw.

Deze compacte armaturen hebben een witte slagvaste polycarbonaat behuizing en een slagvaste opaal polycarbonaat kap. Deze kap - met scharnieren aan de ene en een onverliesbare inbusschroef aan de andere zijde - kan worden opengeklapt en is dus montage- en onderhoudsvriendelijk. Voor speciale omstandigheden kunnen bijzondere uitvoeringen op aanvraag worden geleverd.

Neem voor meer informatie of vragen over dit armatuur contact op met onze afdeling verkoop.

Nieuw portiekarmatuur

Schuch introduceert een nieuwe versie van het bestaande portiekarmatuur. Het kleine slagvaste Schuch portiekarmatuur is nu leverbaar in een geheel vernieuwde uitvoering. De nieuwe armaturen zijn bestemd voor 7, 9 of 11 watt compacte fluorescentielampen. Dit betekent een langere levensduur van de lichtbronnen en een betere lumen/watt verhouding ten opzichte van de gangbare typen voor 8 watt fluorescentielampen.

Om de armaturen beter te laten aansluiten op de vraag van de Nederlandse markt zijn er een aantal aanpassingen gemaakt met oog op montagegemak. Hierbij is de aansluitklem gemonteerd op een metalen reflectorplaat ipv in de onderbak. Voor montage op een centraaldoos heeft het armatuur naast een invoer aan de kopse zijde ook een invoer aan de achterzijde zodat de kabel niet zichtbaar is. De kap wordt gemonteerd met een scharnier aan een zijde en een enkele inbus aan de andere zijde.

Neem voor meer informatie of vragen over dit armatuur contact op met onze afdeling verkoop.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

JUNG partner Innovatie Award ARC18

ARC is een initiatief van de Architect in samenwerking met partners. Met ARC streeft de Architect… Lees verder

eNet SMART HOME ontwikkelt door

De ontwikkelingen staan niet stil bij eNet SMART HOME. Om de gebruik van eNet SMART HOME… Lees verder

Wat een weekje! Bedankt!

Deze week was het erg gezellig en druk bij de 125 jaar Oosterberg Jubileumtour in Leeuwarden,… Lees verder

FireAngel introduceert: De nieuwe projectmelder

FireAngel introduceert een nieuwe rookmelder die speciaal ontworpen is voor de projectenmarkt.

De… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.