Mennekes | DownloadsDigitale prijslijst Mennekes per 01-01-2015

De digitale prijslijst van Mennekes in Microsoft Excel formaat, geldig vanaf 01-01-2015.
Aan deze prijslijst kunnen geen rechten worden ontleend, fouten voorbehouden

Download (.xlsx-bestand, 229Kb)
Startgids helpt bedrijven overstappen naar elektrisch vervoer

Elektrisch vervoer is in opmars. Veel bedrijven willen wel een of meer elektrische voertuigen kopen, maar weten bijvoorbeeld niet wat de kosten zijn. Of ze hebben vragen over de - fiscale - voordelen van elektrisch rijden. Met de `Startgids voor bedrijven` geeft Agentschap NL ondernemers antwoord op veelgestelde vragen. Zo wordt het voor bedrijven makkelijker om over te stappen naar elektrisch vervoer.

Antwoord op veelgestelde vragen
Elektrische auto`s zijn aan een opmars bezig. Toch zijn lang niet alle bedrijven bekend met deze nieuwe vorm van vervoer. Bij veel ondernemers leven dezelfde vragen over elektrisch rijden. Dat blijkt uit een onderzoek onder bedrijven met (plannen voor aanschaf van) elektrische voertuigen. Agentschap NL geeft antwoord op de belangrijkste vragen in de brochure `Elektrisch vervoer in 20 vragen. Startgids voor bedrijven 2013.`

Kosten en (fiscale) voordelen
De gids behandelt kort en krachtig de praktijk van elektrisch vervoer. De kosten en (fiscale) voordelen staan overzichtelijk op een rijtje. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat elektrisch rijden in sommige gevallen goedkoper is dan rijden op benzine of diesel. Ook het opladen van het voertuig en de beschikbaarheid van laadpunten komen aan bod. Praktijkcases en rekenvoorbeelden maken de overwegingen om wel of niet te kiezen voor elektrisch vervoer nog concreter.

U vindt in de Startgids ook alles over de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers.

MIA
De milieu-investeringsaftrek biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieu-effecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

VAMIL
Met de VAMIL kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. Voor investeringen vanaf 2011 is de willekeurige afschrijving beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.

Combinatie MIA en VAMIL
De MIA en VAMIL zijn twee verschillende regelingen maar worden vaak gecombineerd. Beide regelingen maken gebruik van een gezamenlijke lijst, de zogenaamde Milieulijst. Op deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA en/of VAMIL. Ieder jaar verschijnt een nieuwe Milieulijst. U kunt de milieulijsten downloaden van de internetsite van Agentschap NL.

Het hele artikel, meer informatie en de complete startgids kunt u vinden via deze link.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

Update voor de JUNG eNet Server

Nu JUNG eNet, het bidirectionele radiografische systeem van JUNG, ruim een half jaar op de markt… Lees verder

Nieuw: Meyer Ecoscape

Modern design en optimale lichtspreiding in publieke gebieden
De Ecoscape is… Lees verder

Mennekes voor elektromobiliteit: eerst de norm, toen de stekker en nu mijn laadstation: AMTRON®

In april 2010 omarmde Nederland als eerste land de Mennekes norm als… Lees verder

De JUNG Projectmanager 2015 is uit!

Deze nieuwe versie bevat de nieuwe artikelen en prijzen, welke geldig… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Uw mening is belangrijk!

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.