JUNG partner Innovatie Award ARC18

ARC is een initiatief van de Architect in samenwerking met partners. Met ARC streeft de Architect ernaar om het ontwerpvak in de volle breedte te promoten voor een groot publiek en vernieuwing zichtbaar te maken. Het is de enige ontwerpprijs in Nederland en Vlaanderen van stoel tot stad. De Awards belichten het allerbeste werk in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail, innovatie, development, jong talent en oeuvre.

Het doel is om de betekenis en de kracht van het ontwerp te vieren en voor een breed publiek te promoten.
De ARC Awards hebben zich inmiddels een vaste plaats verworven in het Nederlandse architectuurlandschap.
Het winnen van een Award kan voor een ontwerper van belang kan zijn voor een volgende stap of voor het aanpakken van een nieuwe opgave. Bovendien zorgt het voor het verkrijgen van waardevolle aandacht en het winnen van prestige. Het feit dat iedere Award wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury maakt ze tot een bijzonder instrument voor de architectuur.

JUNG Innovatie Award
Met de ARC18 Innovatie willen de uitschrijvers veelbelovende ideeën, producten en processen stimuleren die vernieuwend én haalbaar zijn binnen de huidige opgave van bouwen en architectuur.
De prijs wil het draagvlak voor innovatie versterken. Doel is het stimuleren van experiment en vernieuwing in architectuur en bouwen. Criteria voor de ARC18 Innovatie Award zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid.

Wanneer kun je meedoen
Iedere architect en ontwerper, afgestudeerd aan een erkende architectuur-, interieur of ontwerpopleiding, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meer projecten. Het ontwerp moet zijn gemaakt in de periode 1 augustus 2017 - 31 juli 2018. De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.

Meer informatie over het inzenden van projecten, en reeds ingezonden projecten vindt u hier.

eNet SMART HOME ontwikkelt door

De ontwikkelingen staan niet stil bij eNet SMART HOME. Om de gebruik van eNet SMART HOME extra toegevoegde waarde te bieden wordt het systeem in zijn functionaliteit consequent uitgebouwd. Onlangs zijn de bedrijven Häfele en Siedle toegevoegd aan de alliantie. Häfele biedt oplossingen voor het integreren van meubels in netwerken, Siedle is één van de marktleiders in deurcommunicatie en produceert producten die perfect passen in het slimme huis.

Daarnaast zijn er nog enkele andere ontwikkelingen:

Nieuwe, krachtigere eNet server (artikelnr. ENET-SERVER):
- Vanaf heden worden deze hardware matig ge-update eNet servers uit geleverd. Een aantal verbeterde punten zijn onder andere de processor en de netwerkkaart waardoor de server sneller opstart, de netwerkverbinding nog stabieler is en hij nog beter voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen.
- De software, het uiterlijk, de prijs en het artikelnr. blijven ongewijzigd. Het versienummer van de software blijft dan ook op v2.0. De hardware versie zal op het typeplaatje aangepast worden van v2.0 naar v2.0-2.

Nieuwe eNet SMART HOME-app voor Android (v2.0.1)  en iOS (v2.0.2):
- Sinds 26 april is er voor beide platformen een nieuwe app-versie (v2.0.1) beschikbaar die bij bestaande gebruikers reeds automatisch ge-update is.
- Nieuwe functies in de app. zijn:
o Geïntegreerd gebruikersbeheer
o Ondersteuning van puls bediening
o Weergave van de eerst volgende schakeltijd van een astro-functie in timers
o Acties in automatisering kunnen direct worden bewerkt
o Sorteerbare scènes onder “Mijn huis”
o Verbetering van de feedback van de actorstatus
o Uitgebreide symbolen voor gekozen tasters in als-dan-regels
o Keuze uit nieuwe symbolen bij het maken van een scenario
o Spaans en Noors zijn als beschikbare talen toegevoegd
o Ondersteuning van de app. op JUNG Smart Control 5 “en 7” touchscreens
- Sinds 25 mei is er voor iOS een nieuwe app-versie (v2.0.2) beschikbaar die bij bestaande gebruikers reeds automatisch ge-update is. Het in sommige gevallen vastlopen van de app is hiermee verholpen.

Tado ° Professionele producten (gedeeltelijk) beschikbaar:
- Tado ° producten kunnen vanaf heden al gebruikt worden als een oplossing voor een op zichzelf staande temperatuurregeling. Met de in december beschikbaar komende eNet server update (v2.1) komt deze bediening ook in eNet beschikbaar. Het is dan mogelijk om de Tado ° producten vanuit de eNet app. direct te bedienen.
- De volgende producten zijn nu verkrijgbaar bij JUNG
o IB01-TP-DE-03 tado ° Internet Bridge Professional
o ST01-TP-DE-03 tado ° Slimme Thermostaat Professional
o EK01-TP-DE-03 tado ° ExtensieKit Professional

De tado ° slimme radiatorknop professional is op dit moment nog niet beschikbaar. Hier worden vanuit tado ° nog een aantal kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd voordat deze wordt vrijgegeven. De verwachte leverdatum is op dit moment nog niet bekend. De standaard versie van deze slimme radiatorknop is via de verschillende consumenten kanalen al wel beschikbaar.
- SRT01H-TP-DE-03 tado ° Slimme Radiatorknop Professional

JUNG Stekerbaar toegepast in Hyatt Regency Amsterdam

Het nieuwe Hyatt Regency Amsterdam ligt in de sfeervolle Plantagebuurt. Gasten kunnen hier genieten van de groene omgeving, met botanische tuin, dierentuin ARTIS, cultuur en gastronomie. Hyatt Regency Amsterdam legt de link tussen zakelijk en vrije tijd, en stad en natuur. Het zeven verdiepingen tellende hotel heeft 211 moderne gastenkamers, waarvan 15 suites, 517 vierkante meter conferentie- en bijeenkomstruimtes, een restaurant en een fitnesscentrum. Terberg Totaal Installaties Utrecht heeft hier de aanleg van alle gebouwgebonden installaties verzorgd.

Het hotel is opgetrokken op de plek van het voormalige Emma Kinderziekenhuis. Een belangrijk thema in een dergelijk “transformatieproject” is de combinatie van bestaande buitenmuren en nieuw te plaatsen
tussenwanden, in dit geval van Unistrut, met dubbele gipsplaten. Het mooie hiervan is dat hierin gemakkelijk en snel alvast de uitsparingen kunnen worden opgenomen voor het schakelmateriaal.

Tijdsdruk
Daarnaast is er bij dergelijke grote projecten vaak tijdsdruk, vooral aan het einde van de keten, bij de afmontage. Om dit project toch tijdig op te leveren, heeft Terberg gekozen voor snelle montage met
JUNG Stekerbaar.

Tijdswinst
Bij het toepassen van JUNG Stekerbaar worden de gewenste componenten gemonteerd en bedraad in hollewanddozen afgeleverd op het project. Gemakkelijk in dit geval was dat de basis in alle kamers gelijk was. Voor alle kamers werden combinaties geleverd met contactdozen, contactdozen met led oriëntatieverlichting, USB laadcontactdozen, schakelaars en blindplaten met ledverlichting. Alles is uitgevoerd in LS 990, in alpine wit en zwart. Deze combinaties konden bij het afmonteren direct worden aangesloten op de stekerbare roombox, middels verlengkabels die wij op lengte hebben aangeleverd.

Brandwerend, geluidsdempend en duidelijk voor gasten
Voor extra brandveiligheid is er gebruik gemaakt van brandwerende inbouwdozen (zie de rode kleur). Deze dozen hebben ook een speciale behandeling ondergaan, om geluid te dempen tussen de kamers. Voor het gemak van de gasten zijn de afdekkingen voorzien van symbolen, zodat ze direct de functie van een component begrijpen. De symbolen voor functie-aanduiding zijn gemaakt met de online Graphic Tool van JUNG. Om beschadigingen tijdens de bouw te voorkomen en om de kans op diefstal te verkleinen, zijn de afdekkingen met bedrukking en de afdekkingen met ledverlichting
pas aan het einde van de bouw gemonteerd.

Besparing op additionele kosten
De plantagebuurt is een prachtige locatie, maar de centrale ligging in de stad bracht ook extra kosten met zich mee tijdens de bouw, vooral omdat er veel mensen aan hebben meegewerkt. Door de snelle
montage kon de kostenpost voor parkeren en reizen worden beperkt. Hoe groter het project, hoe groter de besparingen door JUNG Stekerbaar te gebruiken.

Snel en gemakkelijk installeren met JUNG Stekerbaar

JUNG Stekerbaar is de voorgefabriceerde oplossing voor eenvoudige, snelle en schone installatie in meubels of in holle wand systemen. Ideaal voor hotels, of openbare gebouwen, waar tijd- en kosten besparingen een belangrijke rol spelen.


Efficiënt concept
JUNG Stekerbaar levert een enorme tijdsbesparing op: installeren gaat drie- tot zesmaal sneller. Deze tijdsbesparing zorgt voor een kostenbesparing tot wel 40%. Daarnaast kunnen opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld hotels de kamers weer sneller verhuren.

Bekijk alle voordelen samengevat in deze video:
https://www.youtube.com/watch?v=Lv1s26v14Ng

Kwaliteit gegarandeerd
Alle combinaties worden door JUNG in Duitsland geassembleerd in haar fabriek. Haar professionele kwaliteit is gewaarborgd: iedere combinatie wordt door JUNG getest en gecontroleerd op functioneren. Vervolgens krijgen ze dan het keurmerk “tested and approved by JUNG”.

Standaard en op-maat-samengestelde oplossingen
Stekerbare oplossingen worden steeds vaker ingezet. JUNG heeft daarom een aantal standaard stekerbare artikelen in haar productassortiment opgenomen, deze zijn te vinden in de Stekerbaar Brochure (Vanaf blz. 10). Deze artikelen zijn direct leverbaar. Natuurlijk is het ook mogelijk elke gewenste combinatie samen te stellen, dit kan met behulp van het Stekerbaar bestelformulier

Diversiteit in JUNG design
De stekerbare oplossingen zijn in het gehele JUNG programma verkrijgbaar. U kunt alle gewenste afdekkingen bij bestellen.


Wilt u meer weten over hoe u JUNG Stekerbaar in kunt zetten of heeft u vragen?
Bekijk dit project waarin JUNG Stekerbaar is toegepast in een hotel in Amsterdam, bekijk de brochure hier of neem contact met ons op.

De nieuwe JUNG projectmanager is beschikbaar

De nieuwe Projectmanager 2018 is nu beschikbaar. Deze nieuwe versie bevat de nieuwe artikelen en prijzen, welke geldig zijn vanaf 01-01-2018.

Meerwerk met minder werk
De JUNG Projectmanager helpt u met het vervullen van individuele woonwensen en geeft een handig en snel overzicht van de JUNG componenten per ruimte, per huis of per project en van de kosten van de verschillende programmakeuzes.

Wat is nieuw in de Projectmanager 2018
- Nieuwe Nederlandse uitvoeringen van de wandcontactdoos
- KNX noviteiten, waaronder het Multistation, nieuwe led dimactor en KNX sensorafdekkingen universeel
- Nieuwe hotelschakelwip, buitenunit in verschillende uitvoeringen
- USB-laadcontactdoos is leverbaar met klapdeksel (met de keuze met/zonder charger symbool)
- Structuur ‘bewegings- en aanwezigheidsmelders’ is aangepast

Installatie van het nieuwe programma

De nieuwe versie vindt u hier.
Sla dit bestand op en dubbelklik op de file om de installatie te beginnen. Volgt u voor een juiste installatie de instructies.

Let op!
Na installatie van de nieuwe versie zijn de oude versies met de oude prijzen niet meer beschikbaar op uw pc, mocht u de oudere versies willen behouden (in verband met bijvoorbeeld reeds gemaakte offertes) dan dient u het nieuwe programma tijdens de installatie een andere naam geven. Uiteraard blijven de projecten die met de voorgaande versies van de Projectmanager gemaakt zijn wel bestaan. Echter is het zo dat als deze worden geopend in de nieuwe versie, de nieuwe prijzen worden weergegeven.

Wij wensen u veel gemak in het gebruik van deze nieuwe Projectmanager.
Inhoudelijke informatie over JUNG producten vindt u op www.jung-catalogus.nl.

JUNG in RTL4 programma

JUNG is partner van het RTL4 programma Van Woonvilla Naar Droomvilla. In dit inspirerende woonprogramma neemt toparchtitect Bertram Terpstra de kijker mee in de wereld van design, architectuur en interieur. In aflevering (14 januari) was er aandacht voor de LS-range van JUNG.

Benadrukt werd dat dit tijdloze vierkante design, in kunststof- of (luxe) metaaluitvoering veelzijdig gebruikt kan worden. Breng uw klant op de hoogte van de vele mogelijkheden, vaak zijn zij zich hier niet bewust van.

U kunt de afleveringen hier terugkijken, later in het seizoen wordt nog aandacht besteedt aan eNet SMART HOME. Kijk dus iedere zondag om 17.00 naar RTL4!

De nieuwe JUNG catalogus, de NL24 is uit!

Met veel genoegen presenteren wij u de nieuwe JUNG catalogus NL 24. Alle nieuwe producten zijn hierin opgenomen, zodat u deze catalogus kunt gebruiken als naslagwerk, naast de online catalogus.

Downloaden of aanvragen
Op onze documentatie pagina kunt de nieuwe NL 24 downloaden of aanvragen.

Wij hopen dat u in de nieuwe NL 24 veel inspiratie opdoet. Heeft u vragen, dan staan we natuurlijk altijd voor u klaar.
Wat is er nieuw?eNet SMART HOME is ontstaan uit het bekende radiografische systeem eNet. Maar het is meer dan een nieuw systeem voor een Smart Home. Het is een heel nieuw concept. Het systeem is veilig op verschillende vlakken. De installatie is eenvoudig. En de bediening middels een app voor smartphone is gebruiksvriendelijk, ter plekke of op afstand, en met veilige en volledig versleutelde communicatie.
JUNG eNet SMART HOME consumentencampagne gestart!

Sinds vorige week zijn we gestart om eNet SMART HOME breed onder de aandacht van consumenten te brengen. De aftrap was vorige week op de VT Wonen & Design beurs. Hier konden bezoekers zelf zien hoe eenvoudig en overzichtelijk dit systeem incl. bediening met de eNet SMART HOME app werkt.

Campagne op funda.nl
Gedurende de rest van het jaar loopt een bannercampagne op www.funda.nl. Als mensen hier een huis opzoeken, staat er onder de omschrijving van het huis de volgende informatie, met link naar de enet-smarthome website.

Consumenten vinden hun installateur bij hen in de buurt
Op www.enet-smarthome.nl kunnen consumenten als ze interesse hebben in eNet SMART HOME een installateur bij hen in de buurt vinden. Hier staan al enkele tientallen installateurs vermeld. Hier kunt u ook bij staan als u eNet SMART HOME service partner wordt. Dan lift u de rest van dit jaar ook mee op o.a. de campagne op funda.nl.

Hoe wordt u eNet SMART HOME service partner?
Als u zich registreert en certificeert via de eNet SMART HOME website.

Via www.enet-smarthome.nl dient u de volgende stappen te doorlopen:
1. Registreren of direct inloggen op de eNet SMART HOME website.
2. Ga naar de button ‘certificering’. U krijgt dan 12 vragen die u correct dient te beantwoorden.
3. Als u deze vragen correct beantwoord heeft, kwalificeert u zich tot eNet SMART HOME service partner.
4. Uw gegevens worden gecontroleerd en verschijnen dan binnen enkele werkdagen op de website en u ontvangt het eNet SMART HOME welkomspakket.

Scholing JUNG eNet SMART HOME
Om u te kunnen certificeren, dient u of online of bij ons in Hazerswoude de eNet SMART HOME scholing te volgen om een goede en vakkundige installatie te kunnen maken. In de afgelopen anderhalve maand hebben we ruim 160 mensen geschoold bij ons in Hazerswoude. Wilt u ook geschoold worden en als eNet SMART HOME service partner zichtbaar zijn op we website?

Schrijf u dan in voor een JUNG eNet SMART HOME scholing!

JUNG eNet wordt eNet SMART HOME

Twee werelden, één systeem:  eNet SMART HOME is ontstaan uit het bekende radiografische systeem eNet. Maar het is meer dan een nieuw systeem voor een Smart Home. Het is een heel nieuw concept. Met een alliantie van sterke merken. Waarbij voorop staat dat u als installateur uw klant een professionele installatie kunt bieden. Het systeem is veilig op verschillende vlakken. De installatie is eenvoudig. En de bediening middels een app voor smartphone is gebruiksvriendelijk, ter plekke of op afstand, en met veilige en volledig versleutelde communicatie. Het hart van dit systeem is de eNet Server.

eNet SMART HOME bestaat uit vier bouwstenen:
eNet SMART HOME app, voor iOS en Android, voor bediening van de eNet installatie met smartphone in de eigen thuisnetwerk omgeving. 
eNet SMART HOME connect, is de browsergeoriënteerde inbedrijfname interface voor de installateur. Hiermee worden de eNet zenders en actoren gekoppeld, instellingen vastgelegd en gedefinieerd en diagnoses uitgevoerd. 
eNet SMART HOME remote, voor bediening van de eNet installatie met de app, maar dan onderweg. Maximaal acht bedienapparaten kunnen worden gebruikt met één registratie. 
eNet SMART HOME secure, eNet SMART HOME wordt beschermd door doelgerichte veiligheidsmaatregelen. Hieronder vallen de versleutelde radiografische overdracht, databeveiliging, de standplaats van de Server in Duitsland en beveiliging tegen manipulatie. 

Alliantie met sterke partners

Om de gebruiker van eNet SMART HOME extra toegevoegde waarde te bieden, zetten wij in op een alliantie van sterke partners. Gezamenlijk met andere merkfabrikanten bouwen wij daarom het eNet SMART HOME systeem in zijn volle functionaliteit consequent uit.

Een professioneel systeem aanbieden samen met u

Wij zetten in op een nauwe samenwerking met zowel groothandel als installateur en zullen ook voor eNet SMART HOME scholingen en andere vormen van ondersteuning geven, om de consument zo een gedegen en vooruitstrevende SMART HOME installatie te garanderen.

eNet in JUNG design
Naast bediening met smartphone adviseren wij altijd vaste bedienpunten in huis. Eenvoudige bediening wordt hiermee gecombineerd met het JUNG design: in verschillende series, materialen en kleuren, in 1- tot 4-voudige uitvoeringen.

Scholing voor vakkundige installatie
Om JUNG eNet SMART HOME vakkundig te installeren, geven wij scholingen in Hazerswoude. U certificeert zich als eNet SMART HOME service partner als u aan het einde van de scholing een kort examen succesvol doorloopt.

Wordt u ook eNet SMART HOME service partner?

Als service partner profiteert u van vele voordelen, waaronder het meegaan in de campagne voor consumenten die per 1 oktober a.s. start via Funda, VT Wonen en Eigen Huis & Interieur. Consumenten kunnen via www.enet-smarthome.nl hun installateur in de buurt benaderen als zij interesse hebben in een eNet Smart Home. Kijk op deze website voor meer informatie of registratie.

Meer informatie of u laten scholen?
Meer informatie over eNet SMART HOME? Ga naar www.enet-smarthome.nl of www.jung.nl.
Wilt u meer informatie over of zich inschrijven voor de scholing? Ga dan naar www.hateha.nl/activiteiten/scholing.

JUNG introduceert nieuw dimtalent

Toekomstgericht en energiebesparend dimmen kan zo eenvoudig zijn – met de nieuwe, universele led draaidimmer van JUNG, voor alle gangbare soorten verlichting: de 224LEDUDD.
Intuïtief en comfortabel te bedienen. Met instellingen die kunnen worden vastgelegd. En elegant van uiterlijk dankzij het veelzijdige JUNG Design. Kortom: ronduit een highlight voor de perfecte sfeerverlichting.

Automatisch of handmatig instellen
De universele led draaidimmer werkt volgens het fase-aan of afsnijdprincipe. De instelling van het dimprincipe dat past bij de aangesloten verbruiker gaat automatisch of manueel middels de as van de draaiknop op het apparaat. Een gekleurde led toont de gekozen bedrijfsmodus. Ook het instellen van de minimale lichtsterkte gebeurt via de as. Als er geen nulleider beschikbaar is in de installatie (2-draads), kan de dimmer ook zonder deze functioneren. Tevens is het mogelijk de inschakellichtsterkte vast te leggen. De aangesloten lichtbron wordt altijd ingeschakeld met een lampsparende softstart.

Draaien en indrukken
De bediening en het vastleggen van instellingen verloopt volgens het bekende principe ‘draaien of indrukken’ of draaien en indrukken’.

Dimmen via nevenunit
Meer mogelijkheden: met de nieuwe draaidimmer kan ook via een aangesloten nevenunit (pulsgever of 2-draadsneven unit) gedimd worden.

Probeer het nu zelf! Maak gebruik van de introductie-actie: 5 halen = 4 betalen*

Dit pakket is verkrijgbaar via verschillende groothandels.
Vraag er dus naar bij uw groothandel!

* Actievoorwaarden: het artikelnummer van dit actiepakket is NL224LEDAK54.
Het pakket bestaat uit 5 x 224LEDUDD en is verkrijgbaar bij de groothandel zolang de voorraad strekt.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.jung.nl
Alle technische informatie vindt u in de online-catalogus

Voor alle gangbare verlichting:
• Dimbare ledlampen
• HV-halogeenlampen
• Dimbare inductieve trafo’s met led- of halogeenlampen
• Dimbare elektronische trafo’s met led- of halogeenlampen
• Compact fluorescentielampen
• Gloeilampen

Snel installeren voor woningbouw en utiliteit

JUNG Stekerbaar is dé voorgefabriceerde oplossing voor eenvoudige, snelle en schone installatie in meubels of in holle wand systemen. Ideaal voor hotels of openbare gebouwen, waar tijd- en kosten besparen een belangrijke rol spelen. Met JUNG Stekerbaar kan de elektrotechnische installatie in de ruimte snel gerealiseerd – en zo nodig zonder veel extra kosten – aangepast of veranderd worden.

Efficiënt concept
Met het JUNG Stekerbaar systeem heeft u een individuele en voorgemonteerde oplossing in handen. Groot voordeel: u bespaart tijd en kosten bij de montage ter plaatse.

Goedgekeurde kwaliteit
Professionele kwaliteit made by JUNG: de samengestelde stekerbare combinatie wordt bij ons getest en op functioneren gecontroleerd. Voor uw zekerheid krijgen ze dan ons keurmerk: „tested and
approved by JUNG“.

Zelf de voordelen zien
JUNG Stekerbaar biedt veel voordelen en mogelijkheden. Wilt u zien wat JUNG voor u kan betekenen?
Bekijkt u dan de korte video online.


Samengestelde artikelen

Naast kant-en –klare samengestelde componenten, kan JUNG deze ook voor u op maat maken. U geeft dit aan in het Stekerbaar bestelformulier. Heeft u voor uw installatie een JUNG artikel nodig dat buiten de JUNG Stekerbaar portfolio valt? Geen probleem. Plant u gewoonweg een extra lege hollewand doos in. Hierin kan vervolgens een speciaal artikel, bijvoorbeeld een data-contactdoos- naar wens ingebouwd worden.

Diversiteit in JUNG Design
Elke ruimte en elke omgeving is anders. Daarom dient u de afdekkingen apart bij te bestellen.

Op jung.nl/stekerbaar hebben we alle informatie voor u op een rij gezet.

Sfeerverlichting met ZigBee wandzenders van JUNG

Intelligente verlichting op basis van ZigBee® Light Link, zoals Philips Hue of Osram Lightify, kan nu gemakkelijk met een wandzender van JUNG radiografisch bediend worden. Lampen inleren, zender opplakken, lichtscènes maken - zo eenvoudig is het. En dit in hetzelfde design als de rest van het schakelmateriaal.

Lichtscènes maken
De perfecte verlichting is veelzijdig: warm, natuurlijk, kleurig, gedempt. En dan is er nog de uiterst persoonlijke verlichtingssfeer. Let op dat één wandzender één verlichtingsgroep aanstuurt.

Overal te plaatsen
Gewoon flexibel: dat is de ZigBee wandzender. Overal in de kamer te plaatsten, daar waar dat het handigste uitkomt.

In JUNG design

Deze zender geïntegreerd in de rest van het schakelmateriaal. Hoogwaardige materialen, verschillende kleuren en vormgeving maken zenders een blikvanger aan de wand.

Meer algemene informatie vindt u op www.jung.nl en productdetails op www.jung-catalogus.nl.

JUNG heeft nieuwe USB-laadcontactdoos

JUNG heeft een nieuwe USB-laadcontactdoos geïntroduceerd. De vernieuwing is tweeledig: ze geeft meer vermogen en is nu ook verkrijgbaar met een alpine wit binnenwerk.

Deze nieuwe uitvoering is de optimale opvolger van de bekende USB-laadcontactdoos: dit nieuwe apparaat levert een uitgangsstroom van 2100 mA. Daarmee worden ook mobiele apparaten van de nieuwste generatie snel en zeker opgeladen. De uitgangsstroom wordt of volledig aan één USB-aansluiting afgegeven of verdeelt zich zonodig over beide USB-aansluitingen.

Alpine wit is de meest toegepaste kleur. Daarom is de USB-laadcontactdoos nu -naast de zwarte variant- ook verkrijgbaar met alpine wit binnenwerk.

Meer algemene informatie vindt u op www.jung.nl en productdetails op online catalogus.JUNG op vakbeurs ISE

Van 7 t/m 10 februari vindt alweer de 14e editie van Integrated Systems Europe in de RAI Amsterdam plaats! JUNG is hier al enige jaren vertegenwoordigd: ISE is de grootste vakbeurs op het gebied van AV en elektronische system integration.

We nodigen u van harte uit om de JUNG stand te bezoeken.
Onze Nederlandstalige collega’s Marco Douwma en Jan Winters laten u graag de nieuwste JUNG KNX oplossingen zien en vertellen enthousiast over de mogelijkheden. Zij kijken ernaar uit om u hier te ontmoeten in hal 9, op stand E160!

Een tipje van de sluier wat u op de stand kunt zien….
JUNG introduceert op Integrated Systems Europe o.a. een geheel nieuw visualisatiepakket: JUNG Visu Pro. We laten u graag de werking en mogelijkheden zien.

Verzeker u direct van een gratis entreebewijs!
We nodigen u graag uit om de beurs te bezoeken. Voor het aanvragen van een entreekaart gaat u naar de registratiepagina van de ISE en als u de relatiecode 836873 invoert, ontvangt u een gratis entreekaart, t.w.v. € 150,-.


Locatie:
RAI Amsterdam
Europaplein 2-22
1078 GZ Amsterdam

Openingstijden:
Dinsdag 7 februari : 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 8 februari : 09:30 – 18:00 uur
Donderdag 9 februari : 09:30 – 18:00 uur
Vrijdag 10 februari : 09:30 – 16:00 uur

Naast de beursvloer, biedt de ISE verschillende conferenties, sprekers en netwerk events. Een totaal overzicht van de beurs en aanverwante activiteiten vindt u op http://www.iseurope.org.

De JUNG Projectmanager 2017 is uit


De nieuwe Projectmanager 2017 is nu beschikbaar.
Deze nieuwe versie bevat de nieuwe artikelen en prijzen, welke geldig zijn vanaf 01-01-2017.

Meerwerk met minder werk
De JUNG Projectmanager helpt u met het vervullen van individuele woonwensen en geeft een handig en snel overzicht van de JUNG componenten per ruimte, per huis of per project en van de kosten van de verschillende programmakeuzes.

Wat is nieuw in de Projectmanager 2017
- LS ZERO
- KNX noviteiten, waaronder de F50 tasters, Smart Visu Server en Smart Control 7
- KNX Ruimtecontroller met thermostaat functie (..5192 KRM TS D)
- Nieuwe structuur onder radiografische wandzenders
  (incl. Funkmanagement, eNet, enOcean, KNX RF en Zigbee)

Installatie van het nieuwe programma
De nieuwe versie vindt u op de downloadpagina van JUNG.
Sla dit bestand op en dubbelklik op de file om de installatie te beginnen. Volgt u voor een juiste installatie de instructies.

Let op!
Na installatie van de nieuwe versie zijn de oude versies met de oude prijzen niet meer beschikbaar op uw pc, mocht u de oudere versies willen behouden (in verband met bijvoorbeeld reeds gemaakte offertes) dan dient u het nieuwe programma tijdens de installatie een andere naam geven. Uiteraard blijven de projecten die met de voorgaande versies van de Projectmanager gemaakt zijn wel bestaan. Echter is het zo dat als deze worden geopend in de nieuwe versie, de nieuwe prijzen worden weergegeven.

Download hier de nieuwe versie

JUNG KNX Smart Visu Server – kleinere projecten gemakkelijk gevisualiseerd

De Smart Visu Server is de optimale oplossing om snel, gemakkelijk en voordelig een kleinere KNX-installatie te visualiseren. Deze SV Server is bestemd voor de wat kleinere projecten in utiliteit of woningbouw, hij ondersteunt max. 240 functies, zoals dimmen, schakelen, jaloeziesturing en temperatuurregeling. De Smart Visu Server staat open voor uitbreidingen met updates en nieuwe technologieën, en ondersteunt zelfs al bij uitlevering het kleurenlichtsysteem Philips Hue.       

Inbedrijfname Tool SV Control
De SV Server is een compact apparaat, dat op de wand of op DIN-rail gemonteerd kan worden. Hij heeft een geïntegreerde inbedrijfname tool (de zgn. SV Control), die kan worden opgeroepen via de webbrowser. Hiermee wordt snel en intuïtief de visualisatie gemaakt op computer, laptop, of met een smart device, zoals bijvoorbeeld tablet, onafhankelijk van het besturingssysteem.


Visualisatie in 5 stappen
In 5 helder uitgelegde stappen wordt de visualisatie opgebouwd. De ETS wordt geïmporteerd, waarna alle groepsadressen duidelijk in een lijst worden weergegeven. Daarna worden ruimtes aangemaakt en benoemd, waarna de functies worden aangemaakt en verknoopt met de groepsadressen. Na het vastleggen van de functies (die aan verschillende ruimtes kunnen worden toegewezen) is de opzet van de visualisatie afgesloten.

Een back-up kan worden opgeslagen, eventueel als voorbeeld voor andere projecten of als zekerheid voor klant.

Mobiele bediening voor de gebruiker
De visualisatie is daarna direct zichtbaar via de gebruikersinterface Smart Visu Home, die ook geschikt is voor mobiele bediening. De gebruiker kan hiermee ook zelf, eigen acties realiseren, zoals tijdgestuurde functies, als/dan functies of statusmeldingen.

Bekijk de voordelen!
In dit filmpje ziet u hoe u deze nieuwe Server in kunt zetten. Meer algemene informatie leest u op de JUNG website en voor de product en technische specificaties gaat u naar de JUNG online catalogus.

JUNG introduceert een nieuwe KNX Ruimtecontroller Compact in de F50 serie

Een nieuwe bedienunit voor de F 50 serie: de KNX Ruimtecontroller Compact. Deze heeft een intuïtief bedienconcept en twee geïntegreerde temperatuurregelaars. Op het grote, verlichte, LC-display zijn de belangrijkste waarden en functies vanuit elke hoek duidelijk leesbaar. Tijdens het programmeren kunnen de tastersymbolen op het display voor de verschillende functies gekozen worden. De door de Graphic Tool te kenmerken tasters ondersteunen de functietoewijzing; datzelfde geldt voor de RGB-statusleds. Aan alle tasters van de Ruimtecontroller kunnen tasterfuncties of regelaarfuncties worden toegewezen.

Intelligente temperatuurregeling
Voor het regelen van de werkelijke temperatuur staan er vier mogelijkheden ter beschikking:
• direct via de geïntegreerde temperatuursensor;
• via de temperatuursensor van een aangesloten uitbreidingsmodule;
• via een optioneel aan te sluiten sensor op afstand;
• via de temperatuursensor in welk ander KNX-apparaat dan ook via een 2-Byte-Float-telegram.

Bovendien kan de werkelijke temperatuur uit een combinatie van deze bronnen in het display getoond worden: met de twee geïntegreerde temperatuurregelaars is zelfs een kamertemperatuurregeling voor een tweede ruimte parallel mogelijk. Zo kan niet alleen de gewenste temperatuur in de kamer ingesteld worden, waar de Compacte Ruimtecontroller geïnstalleerd is, maar ook bijvoorbeeld in de gang, middels een aangesloten uitbreidingsmodule - eenvoudig en voordelig. 

Flexibel met uitbreidingsmodule
Door het aansluiten van een uitbreidingsmodule is de compacte ruimtecontroller flexibel met het
oog op de functie-uitbreiding. Typisch F 50: de uitbreidingsmodules kunnen tot op 30 meter afstand
gemonteerd worden. Zo kunnen ook in een andere ruimte de KNX-functies bediend worden op een
eenvoudige en voordelige manier – inclusief onafhankelijke temperatuurregeling.

Meer algemene informatie over dit nieuwe product vindt u hier.
Voor de technische specificaties start u via dit overzicht.

JUNG eNet, de moderne opvolger van Funkmanagement

De afgelopen tijd hebben wij het systeem voor radiografische afstandbediening JUNG eNet veel besproken en breed bekend gemaakt in de markt. Omdat eNet zo veel kan betekenen voor een comfortabele installatie, wordt het vaak gezien als een ingenieus domoticasysteem voor verlichting en zonwering. Toch willen wij graag benadrukken dat het ook mogelijk is om uw projecten met JUNG eNet eenvoudig van opzet te houden, en met eNet een installatie te maken die net zo makkelijk werkt als het oude bekende JUNG Funkmanagement.

eNet is ook snel geïnstalleerd
De opzet van JUNG eNet is net zo eenvoudig als JUNG Funkmanagement. Ook met eNet kunt u gemakkelijk en snel een comfortabele installatie maken. Gemakkelijk - omdat u ook hier niet hoeft
te fresen voor het plaatsen van bedienpunten en bekabeling. Snel - met de pushbutton technologie voor handmatige inbedrijfname. Het is voor een eNet installatie niet noodzakelijk om met de eNet
Server en de software eNet Home te werken.

eNet is modern
Uiteindelijk is het eNet systeem niet ingewikkelder, maar wel moderner dan Funkmanagement. Doordat eNet een bidirectioneel systeem is, is het zowel comfortabeler bedienen voor de gebruiker, als ook gemakkelijker inleren voor de installateur. Daarnaast kan eNet met mobiele apparaten bediend worden, zoals tablet en smartphone, het moderne bediencomfort van deze tijd.

Stap ook over!
Ondanks het feit dat JUNG Funkmanagement voorlopig nog wel in de markt blijft, bijvoorbeeld voor het vervangen van bestaande artikelen, raden wij toch alle installateurs aan om over te gaan op JUNG eNet, zodat ook u en uw klanten vol kunnen profiteren van de moderne techniek.

Scholing: in een dag op de hoogte
Hateha geeft scholingen over JUNG eNet in Hazerswoude-Rijndijk en wanneer er vraag naar is ook in andere delen van het land. In deze scholing komen alle facetten van een eNet installatie naar voren: de werking van eNet wordt uitgelegd, alle functies van de producten worden behandeld, waarna u ook het inleren in de praktijk leert. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de eNet Server met de eNet Home software, zodat u leert visualiseren.

BIM data AS 500 uitgebreid

Eind vorig jaar hebben wij -na een testfase door verschillende installateurs- de belangrijkste artikelen in de JUNG AS500 serie beschikbaar gesteld op onze website. Op verzoek van een aantal woningbouw installateurs is deze serie nu verder uitgebreid met een aantal artikelen.

BIM data AS500 downloaden?
De ge-update data zijn te downloaden via http://www.hateha.nl/fabriek/jung/downloads.

BIM data LS programma
JUNG is al in een vergevorderd stadium bij het ontwikkelen van de BIM data voor het LS programma. Zodra deze voldoen aan de gestelde criteria voor de Nederlandse markt, en dus definitief beschikbaar zijn, zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Nieuwe versie van de JUNG Catalogus App beschikbaar!

De nieuwe informatieve JUNG catalogus App maakt de gedetailleerde productinformatie altijd eenvoudig toegankelijk. Uitgerust met de complete hoofdcatalogus, bevat de App de volledige productportfolio in een overzicht, inclusief technische informatie, bestekteksten en afbeeldingen. Daarmee is de catalogus App bijzonder geschikt voor installateurs, architecten en adviseurs: laadt u de App op uw tablet of computer en u heeft alle informatie in één oogopslag! Nog een voordeel: de volledige functionaliteit van de App heeft u ook zonder internetverbinding in de offlinemodus. Zo heeft u ook bij uw klanten altijd de juiste informatie bij de hand.

U kunt de JUNG catalogus App downloaden via JUNG catalogus App

Light + Building in Frankfurt van 13 t/m 18 maart 2016

Zondag 13 maart 2016 gaat in Frankfurt ’s werelds grootste beurs voor licht- en gebouwtechniek Light+Building van start. Zo’n 2.500 exposanten tonen hun noviteiten op het gebied van licht, elektrotechniek en gebouwautomatisering.

Deze editie staat in het teken van het thema “digitaal – individueel – gekoppeld”, deze 3 aspecten vormen de basis om ruimtes modern vorm te geven en het gebruiksgemak te laten stijgen. Zondag tot en met donderdag is de beurs geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur, vrijdag kunt u de beurs tot 17:00 uur bezoeken.

De door ons vertegenwoordigde fabrieken tonen daar hun noviteiten en wij zijn met onze medewerkers aanwezig om u te ontvangen en te informeren. De betreffende standnummers zijn:
• Albrecht Jung: Hal 11.1 B56
• Willy Meyer: Hal 3.0 B21
• Doepke: Hal 8.0 C51
• Adolf Schuch: Hal 3.1 D81
• Mennekes: Hal 8.0 F80

Tijdens de beurs is er in alle hallen waar onze fabrieken staan -3, 8 en 11- een buitendienstmedewerker van Hateha B.V. aanwezig. Bij de infobalie van de genoemde stands kunnen ze u met hen in contact brengen.

BIM-bouwstenen van JUNG beschikbaar

Wie kent BIM (Bouw Informatie Model) niet? In de bouwkolom levert het vele voordelen op. En veel bedrijven bereiden zich voor of werken al met BIM. Dankzij BIM is het digitale ontwerp tegenwoordig dé informatiebron in zowel de ontwerp-, uitvoerings- als de exploitatiefase. Dit voorkomt bouwfouten en faalkosten. En het gebruiken en hergebruiken van eenduidige informatie voorkomt dubbel werk.

Belangrijkste artikelen AS 500 klaar voor gebruik
JUNG is enige tijd geleden gestart met het ontwikkelen van bouwstenen, in samenwerking met Cadac. Na een testfase door verschillende installateurs kunnen we met gepaste trots melden dat een groot deel van de artikelen in de serie AS 500 beschikbaar is in BIM. Ook is Jung momenteel bezig met de ontwikkeling van alle artikelen in de LS990 serie in BIM.

BIM-data downloaden?
Graag informeren wij u dat de BIM-data in de AS 500 serie voor u beschikbaar zijn. Deze zijn te downloaden op onze website.

Aanvullende BIM-data gewenst?
Het ontwikkelen van BIM-data kost tijd. We hebben een goede start gemaakt, maar weten dat we er nog niet zijn. De ontwikkeling van BIM-data is een doorlopend proces. Zodra we meer BIM-bouwstenen ontwikkeld hebben, zullen wij dit communiceren.

Nieuwe data beschikbaar voor JUNG KNX scholingen

Het KNX gebouwbeheersysteem is de ideale oplossing voor complete controle over de elektrotechnische installatie. Omdat dit een systeem is dat zich altijd aanpast aan de moderne ontwikkelingen, zijn er in het KNX systeem steeds weer nieuwe ontwikkelingen.

Wij geven scholingen voor alle KNX geintresseerden op het gebied van de ontwikkelingen van JUNG KNX.

Verschillende mogelijkheden
OP het gebied van KNX scholingen hebben wij verschillende opties, niet alleen voor beginners, maar ook voor gevorderden en met verschillende thema- of producttraingen. Het gaat hierbij om de volgende lezingen:

• Introductie in JUNG KNX
• Scholing JUNG KNX voor gevorderden
• Lezing JUNG KNX noviteiten
• Scholing JUNG KNX Facility Pilot voor gevorderden

Alle scholingen vinden plaats van in ons Infocentrum in Hazerswoude-Rijndijk,  u kunt deze scholingen gratis bijwonen, meer informatie vindt u op deze pagina.

Wij verwelkomen u graag op één van deze data. Heeft u vragen over welke scholing het meest geschikt is voor u, neemt u dan contact op met de afdeling Marketing op 071-3419009.

Schrijf u snel in, want voor alle scholingen waarbij u zelf aan de slag gaat, is maar plaats voor 8 deelnemers! En vol = vol.

JUNG binnenstations met Siedle techniek

Twee specialisten verenigen hun krachten. Als de know-how van twee specialisten samen wordt gebracht, ontstaan er nieuwe mogelijkheden.


JUNG, met kennis op het gebied van gebouwsysteemtechniek en esthetische vormgeving werkt samen met Siedle, expert op het gebied van deur- en gebouwcommunicatie.
Door de samenwerking spreken de componenten van JUNG en Siedle dezelfde taal: uitgerust met Siedle In-Home Systeemtechniek, communiceren de nieuwe JUNG Video en Audio binnenstations in vele verschillende designs perfect met de deurstations van Siedle. Voor vlekkeloze communicatie – en nieuwe mogelijkheden voor installateurs, opdrachtgevers en architecten. Meer informatie over deze samenwerking vindt u op: www.neuesynergie.de

De nieuwe JUNG Video en Audio binnenstations zijn indrukwekkend qua functionaliteit en techniek.
Zij bieden niet alleen grote keuzemogelijkheden in design, maar zijn door hun modulaire bouwwijze ook bijzonder flexibel bij de installatie. Want Video-, Audio- en tastermodule kunnen zowel tegelijk in een meervoudig raam als ook apart in een enkelvoudig raam gemonteerd worden. In combinatie met de uitgebreide keuzemogelijkheden betreft materiaal, kleur en vorm ontstaat zo een bijzonder nieuw scala.

Video binnenstations
Zien wie er voor de deur staat: het kleuren TFT beeldscherm geeft een helder beeld van het bezoek. Vrij spreken bij de beste luidsprekerkwaliteit, elf verschillende oproeptonen inclusief gong en de comfortabele tasterbediening zijn bij de Video binnenstations vanzelfsprekend.

Audio binnenstations
Duidelijke communicatie aan de deur: dankzij het hoogwaardige geluid, door de condensatormicrofoon, en optimale luidsprekerkwaliteit (oproepgeluidsterkte is stapsgewijs instelbaar tot 92 dB(A)) begrijpen bewoner en bezoeker elkaar uitstekend. Vrij spreken en de deur openen waarborgt eenvoud in gebruik. Extra gebruiksvriendelijk zijn ook de geïntegreerde meeluisterblokkering en de oproepomleiding

Meer informatie over JUNG binnenstations met Siedle techniek vindt u op www.jung.nl.
Hier vindt u ook alle informatie over de Online configurator, de intelligente koppeling met KNX en alle andere relevante informatie.

JUNG Universele led tastdimmer

Dimmen met het oog op de toekomst
Met de nieuwe universele led tastdimmer 1224 LED UDE biedt JUNG een nieuwe dimoplossing voor reguliere dimbare lichtbronnen.


Deze tastdimmer is bedoeld voor het dimmen van gloeilampen, HV-halogeenlampen, tronic-trafo’s met LV-halogeenlampen, dimbare inductieve trafo’s met LV-halogeenlampen of LV-ledlampen en ook dimbare HV-ledlampen en dimbare compact fluorescentielampen. Deze dimmer vervangt ook gelijk de bestaande universele tastdimmer 1254 UDE en de led tastdimmer 1271 LED DE.

De universele led tastdimmer 1224 LED UDE werkt met het fase-afsnijd of fase-aansnijd principe. Het afstemmen op het juiste dimprincipe gebeurt automatisch of is instelbaar met de dimmodusknop op de dimmer. Een gekleurde led toont de gekozen bedrijfsstand. Ook kan met de dimmodusknop de minimale lichtsterkte ingesteld worden. En kan de universele led tastdimmer 1224 LED UDE zonder nulleider worden aangesloten.

Meer algemene informatie vindt u via www.jung.nl en de product- en technische informatie van deze nieuwe universele led tastdimmer is beschikbaar via de JUNG online catalogus.

JUNG blijft eNet verder ontwikkelen

De radiografische standaard eNet wordt logischerwijs steeds verder ontwikkeld. Nieuwe componenten breiden het systeem op efficiënte wijze verder uit en creëren daar mee vele nieuwe mogelijkheden voor vakman en eindgebruiker.


Nieuwe producten waarmee die JUNG ontwikkeld heeft, zijn de Schakelactor tussenstekker die in iedere wandcontactdoos ingestoken kan worden en vervolgens verlichting kan schakelen en radiografische zonnesensor welke kan zorgen voor het automatisch sturen van zonwerling. Daarnaast biedt JUNG een netwerktechnologie Smart Home waarmee via een beveiligde verbinding de eNet installatie van buitenshuis aangestuurd kan worden.

Radiografische schakelactor tussenstekker

Met de bouwvorm als een tussenstekker vormt deze schakelactor een bijzonder flexibele oplossing voor het schakelen van verlichting. Hiermee kan bijvoorbeeld een staande lamp opgenomen worden in de eNet huisinstallatie. De bediening gebeurt ook hier met de verschillende eNet zenders. Dankzij het bidirectionele karakter van eNet vindt hier statusmelding plaats met led’s.Radiografische zonnesensor
Zonweringfunctie, schemerfunctie en temperatuurafhankelijke zonwering: met de nieuwe eNet lichtsensor op zonne-energie wordt zonwering- of rolluikensturing via eNet comfortabel.Met de zonweringfunctie kan de nieuwe lichtsensor voor zonwering van/voor een complete gevel gebruikt worden. Bij het overschrijden van de ingestelde lichtsterktewaarde zorgt hij voor het automatisch neergaan van zonwering/jaloezieën/rolluiken. De schemerfunctie daarentegen treedt bij het onder de grens komen van de geprogrammeerde lichtsterkte in werking en stuurt de zonwering omhoog. Als derde en optionele functie kan de temperatuurafhankelijke zonwering ingesteld worden. Daarbij wordt de zonweringsturing pas uitgevoerd, als niet alleen de lichtsterkte, maar ook de temperatuur onder een bepaalde grens komt. Vooral in de winter is deze functie zinvol, met het oog op energiebesparing, want dan wordt de zonnewarmte optimaal benut voor het verwarmen van de kamers. 

Beveiligde toegang en op afstand de eNet installatie bedienen
De woning bedienen op afstand of een kantoor regelen vanaf huis – dat wordt mogelijk door netwerk technologie Smart Home. Wat bij een dergelijke toegang op afstand echter altijd eerst komt, is de veiligheid.


Ook deze veilige toegang op de eNet gebouwbeheertechniek biedt JUNG nu met een eigen oplossing – alles uit één hand, via een JUNG Server in Duitsland. Daartoe maakt de gebruiker op www.jung.nl een MyJUNG Account aan en activeert met deze gegevens eenmalige toegang tot de eNet server. Vanaf dat moment staat de beveiligde toegang op afstand ter beschikking. Met één blik kan de gebruiker zo vanaf elke locatie checken of hij de verlichting heeft aan gelaten of thuis de rolluiken sluiten, als het donker wordt. Natuurlijk kunnen wens ook meerdere JUNG eNet Smart Home systemen worden beheerd op afstand.

Meer algemene informatie over JUNG eNet vindt u op www.jung.nl en technische productinformatie staat in de JUNG online catalogus.

JUNG Bluetooth Connect

In JUNG design voor inbouw in de wand: JUNG Bluetooth Connect ontvangt en versterkt audiosignalen over Bluetooth van smartphone, tablet of MP3-speler in stereokwaliteit.

Touchdisplay: parktisch en elegant
Via het elegant touchdisplay met glanzen front volgt de intuïtieve bediening middels acht tiptoetsen. Daarmee heeft de gebruiker de keuzes omtrent de audiobron, de titelkeuze, de volumeregeling, start, stop en meer met een tip van de vinger onder controle. In de ruststand zijn de tasters niet verlicht, bij aanraking lichten zij op. Praktisch: tot max. 6 audiobronnen kunnen vastgelegd worden.

Perfect luistergenot
De in Bluetooth Connect ingebouwde versterker zorgt, in combinatie met de JUNG luidsprekermodule voor perfect luistergenot. Alternatief maakt een audio-uitgang het mogelijk een externe versterker of de JUNG Smart Radio aan te sluiten. Voor naadloze integratie in rest van de installatie is de Bluetooth Connect in de Designprogramma’s AS -, A -, CD - en LS range verkrijgbaar. Energiezuinig: in de standby modus verbruikt dit JUNG apparaat slechts 0,37 Watt.

Meer algemene informatie vindt u onder www.jung.nl en de productinformatie is beschikbaar in de JUNG online catalogus.

JUNG WCD - het goede geperfectioneerd

JUNG introduceert de nieuwe contactdoos met beschermingscontact – het goede geperfectioneerd

Per 1 mei a.s. introduceert JUNG de nieuwe contactdoos met beschermingscontact. Deze nieuwe contactdoos (art.nr. .. 1520 ..) vervangt de oude contactdoos (art.nr. .. 520 ..).

Eenvoudige en snelle montage
Verbeterde montage is het belangrijkste kenmerk van de nieuwe JUNG contactdoos met beschermingscontact. Naast een aantal aanpassingen aan het basiselement voor snellere montage is de afdekking ook bijzonder snel te monteren dankzij de nieuwe 3-slags combikopschroef PZ-1.

Afdekking en contactdoos: oud en nieuw niet uitwisselbaar!
Belangrijk is dat de afdekkingen van de oude contactdozen niet op de nieuwe passen en vice versa. Dit in verband met de nieuwe schroeven in de nieuwe contactdoos. Heeft u een project lopen in de afmontage-fase waar de oude contactdozen reeds ingezet zijn, let dan extra op.

Afdekkingen bij vervanging van oude contactdoos
De afdekkingen voor de oude contactdoos blijven leverbaar indien nodig.

Overzicht wat is er nieuw?
In de digitale brochure  en op www.jung.nl vindt u in detail wat er nieuw is aan de nieuwe contactdoos met beschermingscontact. Op www.jung-catalogus.nl vindt u alle nieuwe artikelen – ook als u op het oude artikelnummer zoekt.

Lijst met oude en nieuwe artikelnummer
Heeft u de artikelnummers van de JUNG contactdozen in uw systeem vastgelegd? Dan vragen we u om deze zo snel mogelijk aan te passen. Hier vindt u een lijst met oude en nieuwe artikelnummers en de nummers van een aantal groothandels. Heeft u hier vragen over of wilt u de afbeeldingen ontvangen? Stuurt u dan een email naar .(JavaScript must be enabled to view this email address).

JUNG eNet e-learning

Sinds de introductie van het nieuwe systeem voor radiografische afstandbediening, JUNG eNet, hebben wij al aan honderden installateurs een eNet scholing gegeven, zodat zij zelfstandig projecten kunnen installeren en programmeren. Nu is het niet voor iedereen handig of mogelijk om die cursus te volgen.

Voor iedereen
eNet e-learning is dan ook voor iedereen die meer of minder te maken heeft met het eNet systeem. Of u het nu wilt gebruiken om stapje voor stapje thuis te geraken in de materie of dat u zaken achteraf nog eens wilt terugzoeken – met eNet e-learning is het allemaal mogelijk!

Overzichtelijk
Als u inlogt op eNet e-learning met uw MYJUNG account, dan wordt er feilloos voor u bijgehouden wat u heeft gedaan & waar u ondertussen gebleven bent. Inloggen zonder MY JUNG account is ook mogelijk. Er wordt dan niet bijgehouden waar u gebleven bent.  Verder zijn alle verschillende onderwerpen over eNet overzichtelijk in hoofdstukken opgebouwd, zodat u uw onderwerp gemakkelijk kunt terugvinden.
Ook alle nieuwe artikelen, zoals momenteel bijvoorbeeld de radiografisch energie- en zonnesensor, worden direct in het e-learning programma opgenomen. 

Oefeningen
Aan het einde van alle hoofdstukken vindt u een samenvatting en oefeningen waarmee u zelf kunt testen of u de stof goed beheerst. Dit alles kunt u doen wanneer u wilt, zo snel u wilt en waar u wilt.

Kijk op www.jung.nl

MYJUNG service van JUNG

Uw persoonlijke JUNG catalogus samenstellen, nu nog individueler via een MYJUNG login

Het was al mogelijk om een persoonlijke JUNG catalogus samen te stellen voor u of uw klant: een catalogus met de door u gekozen producten, eventueel aangevuld met productdatabladen van de door u gekozen series en uw contactinformatie. Wanneer gebruiken?

Heeft u een MYJUNG login dan biedt dit nu nog meer mogelijkheden. Nieuw is het maken van Mijn JUNG catalogus. Met deze optie kunt u voor een bepaald project een nog individuelere catalogus samenstellen.

Wat is er nieuw?
Naast het invullen van uw contactgegevens kunt u nu ook uw eigen logo toevoegen als u dit wenst en heeft u een keuze uit de afbeelding op de voorkant. Naast het eventueel toevoegen van een product datablad van JUNG programma’s heeft u de keuze of u uitvoerige beschrijvingen, afbeeldingen van artikelen of meer specificaties toe wilt voegen:

Als laatste kunt u aangeven in welk formaat u het bestand wilt ontvangen (Excel, Word of PDF). In Word of Excel is het natuurlijk mogelijk om achteraf ook nog informatie toe te voegen. U heeft de keuze om de gekozen bestanden te downloaden of naar maximaal 3 emailadressen te verzenden, waarbij u de tekst voor de email zelf kunt schrijven.

Hoe kan ik Mijn JUNG catalogus samenstellen?
Gaat u hiervoor naar http://www.jung.nl en login via MYJUNG. Heeft u nog geen MYJUNG login? Dan kunt u dit gratis aanmaken. Gaat u vervolgens naar http://www.jung-catalogus.nl – u ziet dat u dan nog steeds ingelogd bent en neem de volgende stappen:

1) Klikt u naar het product dat u toe wilt voegen.
2) Als u zich in de online catalogus op productniveau bevindt, kunt u het betreffende product in uw Winkelwagen
      toevoegen. Klikt u dan op de ‚Toevoegen‘ Button. Deze wordt dan blauw. In uw Winkelwagen bevindt zich
      nu 1 artikel.
3) Op dezelfde manier kunt u meerdere artikelen toevoegen. Na het toeveogen van ieder artikel krijgt u de
      volgende keuze:

Heeft u alle producten toegevoegd, klik dan op de optie Mijn JUNG catalogus maken (Let op als u klikt op PDF catalogus maken wordt direct een PDF gemaakt en maakt u geen gebruik van de nieuwe mogelijkheden zoals boven beschreven voor Mijn JUNG catalogus).

4) Volgt u vervolgens de stappen zoals aangegeven en u creeert een nog individuelere JUNG catalogus.

Update voor de JUNG eNet Server

Nu JUNG eNet, het bidirectionele radiografische systeem van JUNG, ruim een half jaar op de markt is in Nederland, komt JUNG met de eerste update voor de software van de eNet – Server.

De update heeft betrekking op de configuratie software, niet direct op de visualisatie software. Hierdoor heeft deze update geen effect voor de uiteindelijke gebruikers (de consumenten). De wijzigingen brengen wel veranderingen voor de installateur die de eNet projecten moet configureren. Eén van de belangrijkste wijzigingen is dat de configuratie software nu in het Nederlands is. De visualisatie was al in het Nederlands.

Wijzigingen
Na de update kunt u bij de configuratie voor de ondersteuning, naast Duits, nu ook de talen Nederlands en Engels kiezen. Ook de technische documentatie is in het Nederlands beschikbaar. Tevens is de grafische vormgeving geoptimaliseerd, waardoor bijvoorbeeld de status van diverse keuzeknoppen duidelijker te zien is. Verder wordt er o.a. een waarschuwing gegeven bij een afwijkende tijd op de Server, is er ondersteuning voor de nieuwe componenten en zijn er verschillende nieuwe functies. 

Desgewenst automatisch updaten
Belangrijk is vooral ook dat u kunt kiezen hoe er in de toekomst met updates omgegaan moet worden. U kunt zelf op de Server instellen of u deze update voortaan handmatig wilt ophalen, of ze automatisch herkend dienen te worden of dat ze automatisch moeten worden opgehaald. 

Waar & hoe
U vindt de update op onze websites onder downloads. Hier kunt u het updatebestand eNetServer_5.6.17.iuf downloaden. Ook vindt u hier een handleiding onder de naam ‘NL-releasenotes1.1’ in PDF-formaat. Tijdens het installeren van de update is de begeleiding op uw computerscherm nog wel steeds in het Duits. Na de update is ook dat voortaan in het Nederlands.   

De JUNG Projectmanager 2015 is uit!

Deze nieuwe versie bevat de nieuwe artikelen en prijzen, welke geldig zijn vanaf 01-01-2015.

Meerwerk met minder werk
De JUNG Projectmanager helpt u met het vervullen van individuele woonwensen en geeft een handig en snel overzicht van de JUNG componenten per ruimte, per huis of per project en van de kosten van de verschillende programmakeuzes.

Wat is nieuw in de Projectmanager 2015
- eNet, het nieuwe bidirectionele radiografische systeem van JUNG
- Dark (gelakt aluminium)
- Les Couleurs® Le Corbusier LS990

Installatie van het nieuwe programma
De nieuwe versie vindt u op de downloadpagina van JUNG.

Sla dit bestand op en dubbelklik op de file om de installatie te beginnen. Volgt u voor een juiste installatie de instructies.

Let op!
Na installatie van de nieuwe versie zijn de oude versies met de oude prijzen niet meer beschikbaar op uw pc, mocht u de oudere versies willen behouden (in verband met bijvoorbeeld reeds gemaakte offertes) dan dient u het nieuwe programma tijdens de installatie een andere naam geven. Uiteraard blijven de projecten die met de voorgaande versies van de Projectmanager gemaakt zijn wel bestaan. Echter is het zo dat als deze worden geopend in de nieuwe versie, de nieuwe prijzen worden weergegeven.

Wij wensen u veel gemak in het gebruik van deze nieuwe Projectmanager. Inhoudelijke informatie over JUNG producten vindt u op http://www.jung-catalogus.nl.

Technische ondersteuning JUNG eNet

Met de introductie van JUNG eNet tijdens Konnektief hebben we samen met JUNG een aantal “handvatten” gelanceerd om u bij de technische installatie te ondersteunen. Het gaat hierbij om:

1. Handleidingen: op www.jung-catalogus.nl vindt u de handleidingen op artikelniveau.

2. Zelfstandig leren: op www.jung.nl vindt u via MyJUNG de e-learning module van eNet.

3. Technische scholing: Tijdens deze scholing wordt de werking van eNet uitgelegd, het productengamma gepresenteerd en -middels praktijkopstellingen- live gewerkt met een eNet Server om ervaring op te kunnen doen. Na deze scholing kunt u zelf starten met het maken van eNet installaties.

Gratis mits….
Deze scholing kunt u gratis bijwonen. Mocht u onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, dan dient u zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Meldt u zich niet binnen dit tijdsbestek af, dan zijn wij helaas genoodzaakt om per persoon een vergoeding van de gemaakte kosten van € 50,= ex. BTW in rekening te brengen.

Wilt u deze scholing volgen neem dan contact op met onze vertegenwoordiger in uw regio.

Voor meer informatie over eNet kunt u altijd terecht op www.hateha.nl.

Uiteraard staan onze medewerkers u ook graag te woord via 071-3419009 of via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

JUNG introduceert eNet

eNet is een bidirectioneel radiografisch systeem op frequentie 868,3 MHz. Een gedegen radiografische overdracht met directe feedback is daarmee gewaarborgd. De voordelen van eNet liggen in het snel installeren en achteraf aanpassen, de eenvoudige en flexibele bediening en de integratie met het bestaande Funkmanagementsysteem.

Kansen in de renovatie
Met het nieuwe eNet systeem is het mogelijk om gemakkelijk en snel, zonder hak- en breekwerk, een huis te voorzien van meer comfort door via verschillende bedienmogelijkheden licht te schakelen en dimmen, rolluiken op en neer te sturen en lichtscènes op te roepen.

Snelle en gemakkelijke installatie met eNet Server
Een geheel nieuwe mogelijkheid is de inzet van de eNet Server, de intelligente stuurcentrale van het systeem, welke zorgt voor een snelle installatie en flexibiliteit. De mogelijkheid van gebruiker georiënteerde visualisatie en eenvoudig updaten maken het systeemconcept compleet.
Het is met de eNet Server bijvoorbeeld mogelijk om de programmering van de installatie al op kantoor voor te bereiden en via de eNet Server kunnen de zenders en ontvangers ingescand worden zonder deze één voor één in te moeten leren.

Meer bedienmogelijkheden
Zoals u van JUNG gewend bent, zijn er verschillende manieren op de radiografische installatie te bedienen. De bekende bedienmogelijkheden zijn met eNet uitgebreid met computer, tablet of smartphone waarop de visualisatie zichtbaar is.

Lezing JUNG eNet
JUNG eNet biedt veel nieuwe mogelijkheden en daardoor ook kansen. Tijdens de lezingen die plaats gaan vinden zullen we u de voordelen van dit nieuwe systeem laten zien.

Een klassieker bekent kleur

LS 990 in exclusieve kleuren - LS 990 in Les Couleurs® Le Corbusier

Tijdloze architectuur en uitstekende meubelontwerpen: Le Corbusier geldt als een van de beroemdste architecten van de 20e eeuw. Tot vandaag de dag heeft zijn werk beduidend invloed op architectuur en vormgeving. Net zo belangrijk als de plattegrond en de vorm, was voor Le Corbusier de kleurvormgeving van zijn gebouwen en ontwerpen. Zij unieke kleurensysteem heeft hij in twee etappes – 1931 met 43 gedempte nuances en 1959 met 20 krachtig–dynamische tinten – gecreëerd.

Bijzonder: elke van deze kleuren is met elke andere uit het systeem te combineren. Door deze opmerkelijke eigenschappen en door de unieke kleurdiepte inspireert het kleurenpalet vandaag nog steeds.

LS 990 ontmoet Le Corbusier
Overtuigd van de buitengewone eigenschappen van dit kleurensysteem biedt Jung zijn tijdloze programma LS 990 nu wereldwijd exclusief aan in Les Couleurs® Le Corbusier.

Naast schakelaars, contactdozen, draai- en tastdimmers biedt Jung ook zijn KNX F 50 tasters aan in Les Couleurs® Le Corbusier. Daarmee zijn ook bedienunits voor KNX functies en Multimedia in het originele kleurensysteem geïntegreerd. Alle LS 990 artikelen in Les Couleurs® Les Corbusier zijn, dankzij het Jung bouwstenenprincipe vanzelfsprekend met alle bouwstenen uit de LS range te combineren.

Meer over de kleurpalletten en mogelijkheden is te vinden op de JUNG-website.

Jung Hoteldisplays - voor een aangenaam verblijf

Jung weet wat hoteliers en hun gasten wensen en heeft de nonverbale communicatie tussen gasten en personeel geoptimaliseerd. Het nieuwe hoteldisplay in het design van de tijdloze schakelaar LS 990 bestaat uit twee componenten; één voor binnenin de hotelkamer en de andere voor buiten de kamer, op de gang.

Beldrukker
Met de geïntegreerde beldrukker dient de buitenunit als melddisplay en als beldrukker voor personeel en bezoekers. Doordat de melding op de buitenunit, omgezet kan worden van „Do not disturb“ naar „Make up room“ kan de gast altijd discreet en ongecompliceerd zijn wensen aangeven. Dit gebeurt eenvoudig door de serieschakelaar binnen te bedienen. Gekleurde led’s in rood en groen laten het personeel zien, of de kamer kan worden schoongemaakt of dat de gast met rust gelaten wil worden.

3-tonen deurbel
Een uitbreiding op deze communicatie-units is de 3-tonen deurbel, eveneens in het LS 990 design. Deze oogt als een luidsprekerbox en wordt in de kamer gemonteerd. De gast hoort hem gaan als buiten op de bedienunit voor de bel wordt gedrukt. Geluidssterkte en toonhoogte zijn naar wens instelbaar.

Montage van de hoteldisplays kan in een reguliere inbouwdoos, wat ze ook ideaal maakt voor uitbreiding achteraf.

Meer informatie vindt u op de www.jung.nl.

Mooie nieuwe tasters voor JUNG KNX F50 serie

Bij de nieuwe tastsensoren F 50 in het design van de AS -, de A -, de CD - en de LS range valt in eerste instantie hun homogene uiterlijk op. De KNX Tastsensoren F50 zijn beschikbaar in de uitvoeringen Standaard en Universeel in 1-, 2-, 3- en 4-voudige uitvoering. Voor uitbreiding van de functies is het bovendien mogelijk om een tastsensor-uitbreidingsmodule aan te sluiten.

Groot oppervlak: tekstveld met transparante designafdekking
Bedrukking van het grote tekstveld geeft een duidelijke en eenvoudige weergave van de functies van de tasters. Daarbij kunnen nu ook de tasters gemerkt worden: met hoogwaardige lasergravure of met kleurendruk opgebrachte symbolen bijvoorbeeld, kan de informatie op het tekstveld in het midden nader verklaard of geoptimaliseerd worden.

Uniek: gekleurde designafdekking
Nieuw en uniek in de markt zijn designafdekkingen die bij de kleur van de tasters passen. Dit geeft de tasters een harmonieuze en exclusieve uitstraling. Zowel de gekleurde afdekking als de tasters kunnen met Lasergravure of Kleurendruk geindividualiseerd worden -als verfraaiing of natuurlijk ter optimalisatie van de functietoewijzing.

Verhelderend: RGB led’s
In de uitvoering Universeel hebben de nieuwe tasters een led voor de in bedrijf stand en een led voor de statusaanduiding in RGB kleuren. Zij zijn naar keuze in te stellen in rood, groen of blauw. De bedrijfsled kan ook als oriëntatieverlichting dienen. Bovendien is de lichtsterkte van de led’s -evenals die van de tekstveldverlichting- instelbaar.

Flexibel: aansluiten van de Taster uitbreidingsmodule
Voor het uitbreiden van het aantal functies kan de taster uibreidingsmodule worden aangesloten in 1- tot 4 - voudige uitvoering, terwijl gelijker tijd het aantal busdeelnemers wordt geminimaliseerd. Nieuw bij de F 50 tasters is de mogelijkheid de uitbreidingsmodule tot op 30 meter afstand te monteren, wat meer flexibiliteit geeft.

Optimaal: de montage
Met zijn vlakke vormgeving en de geringe inbouwdiepte zijn de nieuwe tasters bijzonder gemakkelijk te monteren. Ook de aansluitingen op de KNX-bus en de taster-uitbreidingsmodule als nevenunit zijn gemakkelijk toegankelijk en duidelijk gekenmerkt, waardoor de montage nog wordt vergemakkelijkt.

Meer informatie en voorbeelden vindt u via www.jung.nl.

JUNG Smart Radio: inbouwradio met touch-display

Of als wekkerradio, als achtergrond muziek in bad of onderhoudend met nieuws bij het ontbijt: de nieuwe Smart Radio is een trouwe begeleider – de hele dag door.

De JUNG Smart Radio in de vormgeving van de rest van het schakelmateriaal, is door het touch-display in zwart of wit en zijn unieke glazen front een blikvanger in de ruimte. Shortcuts maken snelle toegang mogelijk voor wekker, sleeptimer en favorietenlijsten.

Nachtmodus
De lichtsterkte van het display en de tasters kan naar wens op radiobedrijf of nachtmodus ingesteld worden. In het nachtbedrijf zijn display en tasters compleet donker; dan stoort de nieuwe Smart Radio niet bij het in slaap vallen.

Het beste geluid
Nevenaansluitingen en AUX-ingang maken de features van deze radio compleet. Bij RDS-ontvangst wordt de tijd automatisch gesynchroniseerd. Het beste geluid in stereo- of monosound wordt gewaarborgd door de JUNG luidsprekermodules met geïntegreerde basreflexbuizen. De (optionele) externe antenne kan worden weggewerkt in de aanvoerbuis en zorgt bij moeizame ontvangstomstandigheden voor optimale ontvangst.

Door de uitgebreide mogelijkheden in de A-, AS-, CD-, en LS range past de JUNG Smart Radio in ieder interieur.

Meer informatie
Wilt u alle series op een rij zien? Gaat u dan naar www.jung.nl.
Voor de technische specificaties verwijzen we u naar de www.jung-catalogus.nl - de online catalogus van JUNG, waar u via een gekozen serie en afdekkingen en apparaten bij de radio uitkomt.

Mobiele JUNG catalogus

Weergave voor Smartphones geoptimaliseerd

Met de online-versie voor smartphones heeft u ook onderweg de JUNG catalogus altijd bij de hand. Deze weergave geeft de website in geoptimaliseerd smartphone-formaat weer waarbij de laadtijden gering zijn.

JUNG portfolio altijd binnen handbereik
Met de mobiele JUNG catalogus heeft u alle actuele informatie voor de complete JUNG portfolio altijd binnen handbereik. Daarbij neemt de smartphone versie de bekende, logische artikelstructuur van de webcatalogus. Ook aanvullende informatie, zoals technische gegevens, bedieningshandleidingen en artikeldatabladen met/zonder prijzen, kunnen zoals gewoonlijk geladen worden. Vanzelfsprekend is de catalogus voor smartphones compatibel met alle gangbare mobiele besturingssystemen.

Hoe werkt het?
Gaat u voor de mobiele JUNG catalogus via uw browser op uw mobiele telefoon naar de website http://www.jung-catalogus.nl. Als u via uw smartphone deze website wilt openen, krijgt u de vraag: “Wilt u omschakelen naar de mobiele versie van de online catalogus?” Bevestig dit en u krijgt alle series onder elkaar te zien. Ook is het mogelijk om een product via een artikelnummer op te zoeken.

Meer informatie over het gebruik van de mobiele catalogus vindt u op www.jung.nl.

Funkmanagement bedienen met een smartphone

JUNG eNet is het nieuwe bidirectionele radiografische systeem op frequentie 868.3MHz.

Dit nieuwe systeem introduceren we in twee stappen.
De eerste stap biedt direct kansen bij alle bestaande Funkmanagement installaties en maakt het mogelijk om deze te bedienen met een iPhone of Android telefoon. Breid direct eenvoudig een bestaande Funk-installatie uit met de eNet radiografische IP-Gateway, de Funk Gateway en de eNet App en maak bediening met een smartphone mogelijk zonder hoge kosten en hak- of breekwerk.

Funk Gateway
De Funk Gateway tussenstekker fungeert als “vertaler” tussen het nieuwe eNet en huidige Funkmanagement. Deze wordt zowel gebruikt voor het bedienen van de eNet actoren met de Funkmanagement zenders als ook andersom. Hiermee kunnen 24 kanalen van beide systemen gekoppeld worden en zijn er 5 lichtscènes uit beide systemen op te roepen. Gedetailleerde productinformatie vindt u in de JUNG online catalogus.

Radiografische IP-Gateway
Deze gateway zorgt ervoor dat er bediening via de eNet App op een smartphone of tablet mogelijk gemaakt wordt. Gedetailleerde productinformatie vindt u in de JUNG online catalogus.

Documentatie
We hebben een tweetal folders gemaakt: één met een meer technische insteek en één die geënt is op de particuliere eindklant. Daarbij hebben we een voorbeeldbrief gemaakt die u als installateur kunt gebruiken om de huidige Funkmanagement klanten die heeft te informeren over de nieuwe mogelijkheden die eNet op dit moment biedt. Vraagt u de voorbeeldbrief aan via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Kennismaken met JUNG eNet op Konnektief
In de tweede stap zal JUNG het volledige eNet programma introduceren. Dit zal in het derde kwartaal van 2014 zijn. Op Konnektief zullen we lezingen organiseren en eNet aan u laten zien. Wilt u zich aanmelden voor onze Konnektief-dagen in Noord, Oost of Zuid Nederland? Ga dan naar www.konnektief.nl.

Technische scholing JUNG eNet
Ook zullen we als het gehele programma leverbaar is technische scholingen gaan organiseren.
Meldt u zich vast hier aan als u wilt dat we u op de hoogte houden van waar en wanneer de technische scholingen plaats gaan vinden.

Creëer meerwaarde met de nieuwe JUNG “Ideeën voor Thuis App”

Naast de brochure Beste Ideeën voor Thuis, is nu ook de “Ideeën voor Thuis App” beschikbaar voor iOS tablets, zodat u altijd –ook offline- inspirerende ideeën bij de hand heeft. Deze App biedt meerwaarde, bijvoorbeeld hoe u op een gemakkelijke manier wooncomfort kunt verhogen. Ook doet u in deze App ideeën op voor meer veiligheid en flexibiliteit waarbij een uniforme uitstraling niet uit het oog verloren wordt. Laat u inspireren!

Meer informatie of de App downloaden? Ga dan naar de downloads-pagina van JUNG op de Hateha-website.

Nieuwe JUNG led-tastdimmer

JUNG breidt haar assortiment dimmers uit met een led-tastdimmer
De veranderingen op het gebied van led- en spaarlampen volgen elkaar snel op. Speciaal voor het dimmen van (dimbare) HV-ledlampen en compacte fluorescentielampen (spaarlampen) heeft JUNG een nieuwe tastdimmer ontwikkeld: de 1271 LED DE. Deze dimmer is eveneens geschikt voor HV-halogeen- en gloeilampen. Geheel in lijn met het JUNG bouwstenenprincipe is deze dimmer compatibel met alle reguliere afdekkingen en geschikt voor funkmanagement.


Meer technische informatie vindt u in de JUNG online catalogus. In het vernieuwde leaflet van JUNG “dimmen van led- en spaarlampen”? vindt u naast deze nieuwe led-tastdimmer drie andere oplossingen die JUNG biedt voor het dimmen van led- en spaarlampen. Dit leaflet vindt u op de JUNG-documentatie pagina van JUNG documentatie pagina.

Maak gebruik van de JUNG Catalogus App

Naast de JUNG catalogus NL 23, biedt JUNG nu nog vier mogelijkheden om te beschikken over de meest recente productinformatie online en offline. Naast de online catalogus, in PDF en bladerbare PDF, is de “JUNG Catalogus App? beschikbaar. Deze is in februari ge-update, zodat deze de meest recente artikelen bevat. Deze JUNG App is beschikbaar voor Android en iOS tablets. Verder zijn er desktopversies voor Microsoft Windows en Apple Mac OS X.

De 4 mogelijkheden om te beschikken over de meest recente JUNG productinformatie:

www.jung-catalogus.nl
- compleet & actueel
- product- & technische informatie
- bestekteksten
- bedieningshandleidingen
- actuele prijzen


PDF

Catalogus in Adobe .pdf-formaat downloaden

E-paper
Catalogus online door bladeren

JUNG Catalogus App`s
De JUNG App`s zijn er voor Android en iOS tablets. Verder zijn er desktopversies voor Microsoft Windows en Apple Mac OS X beschikbaar.

JUNG KNX Smart Control IP - universele bedienunit

Hij koppelt de werelden van communicatie en woningaansturing: de Smart Control IP. Deze JUNG bedienunit kan in een netwerk geïntegreerd worden en via een IP-adres aangesproken worden. Via vijf verschillende html5-pagina`s kan er een gelijktijdige visualisatie en bediening plaatsvinden van KNX en JUNG Deurcommunicatie. Met zijn touch screen combineert de Smart Control IP de visualisatie en bediening van de functies in een ruimte met de gebruiksvriendelijkheid van de smart phone. Dankzij de opname in een netwerk zijn alle instellingen bijzonder eenvoudig en snel via webconfiguratie te maken _ comfortabel via computer of laptop.

Integratie van Deurcommunicatie
De Smart Control IP functioneert als Video Binnenstation, inclusief deuroproep en deuropener, beeld vastleggen, oproepafschakeling, deurkeuze etc.: de geïntegreerde SIP Client Componenten maken het tonen en de bediening mogelijk van de functies van JUNG Deurcommunicatie. De combinatie met de JUNG luidsprekermodule zorgt daarbij voor het beste geluid.

Integratie van KNX
Via html5-pagina`s verloopt de connectie met de Facilty Pilot server. In deze combinatie wordt de Smart Control IP een KNX bedienunit, via welke de bediening en de visualisatie plaatsvindt van verlichting, jaloezieën/rolluiken, temperatuur en lichtscenes. Dankzij het touchscreen met intuïtief bedienoppervlak bijzonder comfortabel.

Weerpagina
De weerpagina wordt ingericht via de webclient en kan op het display van de Smart Control IP altijd opgeroepen worden. Actuele weergegevens en de lokale weersverwachting staan zo altijd ter beschikking - handig voordat u het huis verlaat of voor een weekendtripje.

Webconfiguratie
Dankzij de opname in een netwerk verloopt de configuratie eenvoudig en intuïtief op computer of laptop. Gezamenlijke instellingen worden hier gemakkelijk gerealiseerd en individuele systemen worden aan elkaar gekoppeld. Dankzij de logisch opgebouwde webinterface is het verloop gemakkelijk te begrijpen. Met de mogelijkheid van een extra Web Client staat de Smart Control IP ook open voor toekomstige toepassingen.

Beurs Wonen&Co in Groningen

Van donderdag 13 tot en met 16 maart is Groningen opnieuw de woonhoofdstad van Nederland.

Dit jaar neemt JUNG voor het eerst deel aan de grootste woonbeurs van Noord-Nederland:
Wonen & CO in Martini Plaza te Groningen.

Op onze stand vind u voor elk interieur het mooiste JUNG schakelmateriaal, alle JUNG programma’s worden uitgebreid getoond in de vele varianten, designs en kleuren. Ook is er veel aandacht voor het actuele thema Domotica, met de JUNG oplosssingen: Funkmanagement en het KNX systeem. Natuurlijk vindt u ook alle andere thema, waaronder het vlekkeloos dimmen van uw (led)verlichting, de multimedia-aansluitingen en het bedienen van uw jaloezieën, op onze stand.
Meer informatie vindt u op onze beurspagina

JUNG wint Iconic awards 2013

De internationale vakjury van de Raad voor Vormgeving heeft de Iconic Awards 2013 toegekend: in de categorie “Product” is het tijdloze JUNG LS 990 in echt Messing onderscheiden. De drie varianten klassiek, antiek en donker hebben de experts overtuigd in design en materiaal. Met de Iconic Awards wordt de samenwerking tussen architectuur, producten en communicatie beloond. Zo vestigt de competitie de aandacht op de elementaire betekenis van samenspel tussen de verschillende disciplines.
Meer informatie over deze en andere prijzen vindt u op www.jung.nl.

Verbeterd systeem voor JUNG draaischakelaar, toerenregelaar en draaidimmer

Recent heeft JUNG zijn (jaloezie)draaischakelaars, toerenregelaars en draaidimmers qua bediening, montage en design geoptimaliseerd.

Voor de afdekkingen van draaidimmers en toerenregelaars is de installatie vereenvoudigd: met de klemveren aan de afdekking verloopt de montage snel en gemakkelijk. Nieuw aan de (jaloezie)draaischakelaars en timers is de uitstraling. Door de transparante afdekking zijn alle cijfers op de schaal zichtbaar en door de lens is de ingestelde waarde beter zichtbaar. De bediening is vergemakkelijkt door de verticale handgreep.

Voor alle artikelen, behalve basiselementen voor draaidimmers en toerenregelaars, zijn nieuwe producten geïntroduceerd. Een overzicht van de oude en nieuwe producten vindt u in de
brochure JUNG Systeemoptimalisatie.

Heeft u vragen, neemt u dan contact op met de afdeling verkoop.
De Graphic-Tool zorgt voor individualisering van schakelmateriaal

Met de Graphic-Tool -een online tool- kunnen schakelaars, contactdozen, tasters, Ruimtecontrollers en nog veel meer op comfortabele wijze gekenmerkt worden.

Lasergravure en Kleurendruk
De bedienoppervlakken kunnen geheel naar wens worden voorzien van symbolen, beelden, logo`s of teksten. Of daarbij Lasergravure of Kleurendruk wordt gebruikt, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en van het gekozen materiaal. Lasergravure is bestemd voor de metaaluitvoeringen en de Kleurendruk is bedoeld voor kunststof oppervlakken.

Labels maken
Ook is het mogelijk om labels te ontwerpen met eigen tekst en symbolen. Nadat u het weggeschreven heeft als PDF kunt u het printen, uitknippen en vervolgens achter het tekstvenster van het betreffende JUNG-product plaatsen.

De Graphic-Tool is beschikbaar via www.jung.nl.
Vergeet niet om de taalinstelling op “Nederlands”? te zetten.

Traditioneel ontmoet modern _ LS Messing

JUNG introduceert in de tijdloze vormgeving van de LS range, LS 990, LS Design en Flat Design het nieuwe JUNG programma “Messing”?. Messing is met de hand veredeld tot twee verschillende kleurtonen: klassiek en antiek. Dit zorgt voor een perfecte symbiose tussen heldere vorm en terughoudende elegantie, waarbij modern en traditioneel elkaar ontmoeten.

De strakke en eenvoudige vormgeving met de slanke afdekramen en grote schakelwippen past uitstekend bij de klassieke messingtinten. Alle varianten zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal en komen het beste tot hun recht in een exclusieve omgeving.

Messing - materiaal met traditie
De legering van koper en zink is al bekend sinds de oudheid en biedt nog steeds vele mogelijkheden. Messing is hard en slijtvast, maar tegelijkertijd gemakkelijk te bewerken. Messing is een duurzaam
materiaal, het gaat lang mee en behoudt zijn kleur langdurig door de zinkconcentratie. 

Messing - klassiek & antiek
Dit bijzondere materiaal is momenteel verkrijgbaar in twee kleurvarianten, het licht goudgele Messing klassiek met een zacht geborstelde afwerking & het bruin getinte Messing antiek met een geborstelde structuur. 

Derde variant _ Messing donker
Er wordt gewerkt aan een derde variant “Messing donker”?, die wij volgend jaar verwachten.

Voor alle systemen
Zoals u gewend bent van JUNG is Messing verkrijgbaar voor diverse toepassingen, inclusief het radiografisch besturingssysteem Funkmanagement en het KNX gebouwbeheersysteem.

Meer informatie vindt u via:www.jung.nl of in de speciale Messing brochure welke u hier kunt aanvragen of downloaden.

JUNG KNX Smart Control - Gewoon slim!

De nieuwe JUNG Smart Control maakt vele functies van een KNX installatie bedienbaar op het niveau van een smartphone. Sliden, scrollen en besturen werkt eenvoudig met behulp van de intuitieve bedienstructuur op dit compacte glazen touchscreen welke in 2 inbouwdozen wordt geplaatst! Voor deze innovatieve ontwikkeling heeft JUNG de Plus X Award gekregen voor het beste product van het jaar.

Intuitief
De doordachte filosofie achter de bedienstructuur is duidelijk: ruim vormgegeven bedienoppervlakken en comfortabele “sliders”? voor het dimmen van verlichting, het oproepen van lichtscenes, het bedienen van zonwering en het instellen van temperatuur. Het kleuren touchscreen is, net zoals alle JUNG display apparatuur, uitgerust met de intuitieve smart user interface.

Gratis software om te programmeren in de ETS
De software voor de JUNG Smart Control is gratis te downloaden van de JUNG website en staat garant voor eenvoudig programmeren via de ETS software.

Alles onder controle
De Jung Smart Control bevat een geintegreerde thermostaat en een schakelklok die u in de KNX installatie kunt gebruiken, tevens zijn temperatuur en tijd onderdeel van het display. Voor de ruimte waar de Smart Control hangt biedt hij een ingebouwde schemerfunctie.
De duidelijk gestructureerde user interface, onderverdeeld per ruimte, waarborgt het overzicht en beheergemak. Het overzicht van functies maakt centrale bediening mogelijk, het geeft eveneens informatie over de individuele toepassingen en hun status. Ook de favorietenpagina is bijzonder handig. Hier kunnen de meest gebruikte functies worden gegroepeerd, waartoe men dan ook direct toegang heeft.

Smart Control in JUNG design
Natuurlijk heeft de Smart Control ook optisch wat te bieden. De Smart Control kan gecombineerd worden met ramen uit de LS range, met een keuze uit aluminium, roestvrijstaal en kunststof en de glasramen van LS Plus om zo feilloos geintegreerd te worden in de installatie.

Uitbreiding
Met de JUNG Smart Control biedt u uw klant in iedere toekomstige KNX installatie een optimale bedienmogelijkheid met dit compacte touchscreen. Maar denk ook eens aan KNX installaties die u al heeft gerealiseerd daarvoor is het een aantrekkelijke uitbreiding!

Meer technische informatie vindt u via deze link.JUNG speelt in op renovatiemarkt - Intech E&I april’13

Het thema van Intech E&I nummer 4 is “renovatie”. Hierin is een artikel gewijd aan trends, ontwikkelingen en leveranciers in de renovatiemarkt, waar ook Hateha als vertegenwoordiger van JUNG toe behoort. Met de oplossingen van JUNG kan niet alleen meer wooncomfort worden gerealiseerd, maar milieubescherming en kostenbesparing gaan hiermee ook hand in hand.


Lees hier het gehele artikel. (.pdf-formaat, 3,4Mb)

De nieuwe JUNG catalogus, de NL23 is uit!

Download nu de NL23,
met de nieuw opgenomen producten

Een greep uit de noviteiten die opgenomen zijn in de NL23:
- JUNG stekerbare oplossingen voor “holle wanden” (pagina 256): voorgemonteerde contactdozen met inbouwdozen van Attema en aansluitsnoer van Wieland. Deze worden bij JUNG vervaardigd.

- KNX Smart Control (pagina 506): de compacte KNX-bedienunit in JUNG Design met touch screen, welke de complexiteit van KNX functies reduceert tot het gebruiksgemak van een smartphone.

- Nieuwe kleurtonen mokka en champagne voor A range (pagina 284).

Download nu de NL23
Hateha/JUNG in het april nummer van Intech E&I

De nieuwe Intech E&I is geland. Hierin staat een mooi artikel over Fort Beemster Resort waar JUNG KNX ingezet is om verlichting en klimaat in verschillende ruimtes centraal aan te sturen. Verder is qua schakelmateriaal voor het gehele Fort gekozen voor de strakke serie LS uitgevoerd in alpine wit en Edelstaal. Lees het hele artikel via deze link
JUNG led leeslamp

De bekende JUNG Led lichttechniek is op innovatieve wijze uitgebreid met de led leeslamp. Direct bij het bed gemonteerd levert hij precies het juiste licht om bij te lezen, zonder dat er nog meer verlichting ingeschakeld hoeft te worden. Daarbij kan de led leeslamp via een serieschakelaar in twee stappen ingeschakeld worden. Bij maximale lichtsterkte zijn alle 12 witte leds ingeschakeld.

Meerdere toepassingen
Naast de functie als leeslamp is dit artikel ook ideaal in het trappenhuis als traptredeverlichting. Door de lichtuitval aan de voorzijde biedt de leeslamp hier optimale lichtsterkte en daardoor ook optimale veiligheid. De led leeslamp is ook een perfecte oplossing voor hotelkamers: in een viervoudig raam gecombineerd met serieschakelaar, USB-laadcontactdoos en een reguliere contactdoos biedt deze leeslamp optimaal comfort voor de gasten.

De led leeslamp wordt aangesloten op 230 Volt voeding. Tevens is er een uitvoering voor veilige laagspanning beschikbaar. In de uitgebreide designmogelijkheden van de LS range is deze leeslamp ook optisch een highlight.

Meer informatie vindt u in de online catalogus.

JUNG introduceert nieuwe KNX draaisensor

Als eerste fabrikant in de markt presenteert JUNG de KNX draaisensor voor bediening van dim-, schakel- en jaloezie-actoren zowel als waarde-instellingen bij temperatuursturing. Hierbij is het principe “what you see is what you get” van toepassing: bij het zien van de draaisensor kan iedereen zich indenken wat hiermee de mogelijkheden zijn.

Innovatieve bediening
De innovatie zit hier in de unieke bedienfilosofie: de KNX draaisensor volgt het bekende bedienconcept van een reguliere draaidimmer. De draaiknop functioneert daarbij niet alleen als dimmer, maar past ook het niveau aan door de draaiknop te draaien en schakelt door de draaiknop in te drukken.

Uitgebreide toepassing
De nieuwe draaisensor biedt echter nog meer: hij heeft drie neveningangen voor het aansluiten van conventionele, potentiaalvrije contacten van schakelaars, tasters en magneetcontacten. Dit breidt het toepassingsspectrum van nieuwe KNX apparaten aanzienlijk uit. Een akoestische signaalgever fungeert bovendien als bevestigingstoon of alarmsignalering. Een voorbeeld is muzieksturing, waarbij d.m.v. drukken de muziek aan en uit wordt gezet en door draaien het geluid harder en zachter gaat. Ditzelfde principe geldt voor een ventilator. Ook is het mogelijk verlichting te schakelen en dimmen, waarbij de ene lamp gedimd wordt en de andere middels drukken geschakeld kan worden.

Plus X Award
De innovatieve KNX draaisensor heeft vorig jaar de Plus X award gekregen in de categorieën “Hoge kwaliteit” en “Bediencomfort”.

Meer technische informatie vindt u in de online catalogus.

Nieuwe kleurtinten champagne en mokka in A range beschikbaar

Voor de A creation en A 500 series zijn de kleurtinten champagne en mokka vorig jaar geïntroduceerd door JUNG. Beide kleuren geven een harmonieus en warm beeld. Gecombineerd met de hoogwaardige glazen ramen uit de A creation serie of de rechtlijnige vormgeving van de A 500 serie harmoniëren de nieuwe kleurtinten perfect met de vormen van beide schakelaarseries.

Vorig jaar hebben we u laten weten dat alleen de kunststof varianten leverbaar waren. Nu zijn de glazen ramen ook voorradig. Meer informatie over de verschillende varianten vindt u op www.jung-catalogus.nl.

BTW aanpassen in de JUNG Projectmanager

Het algemene btw-tarief is per 1 oktober 2012 gewijzigd van 19% naar 21%. Dit betekend dat in de JUNG Projectmanager ook dit percentage aangepast dient te worden.

Aanpassen BTW
U vindt onder het kopje “Instellingen” een keuze “Prijs”, hier kunt u onder andere uw Inkoop, -en Verkoopprijs 1,2&3 aanpassen. Onderin dit venster vindt u het BTW percentage, nu 19%. U kunt dit handmatig aanpassen naar 21%. Het programma onthoudt dan vanaf nu het nieuwe BTW percentage 21%.

U vindt de laatste versie van de JUNG Projectmanager hier.

JUNG wint Plus X Award

JUNG is verkozen tot “Most Innovative Brand of the Year 2012 “.
De Plus X Award staat symbool voor de kwaliteit van een merk: de gerenommeerde en onafhankelijke jury van de Awards met meer dan 130 onpartijdige leden uit 32 landen, prominente vakjournalisten en persoonlijkheden uit de branche, hebben besloten wat het beste product van het jaar 2012 is.

JUNG werd hierbij dit jaar bekroond met de hoogste eer: “Most Innovatieve Brand Award”, oftewel: een Award voor het Meest Innovatieve Merk in de productgroep Elektro- en Mediatechniek. Hiermee wordt de kracht van Duitse bedrijf onderstreept, het bedrijf dat al honderd jaar bij de fabricage van elektrotechnische materialen en systemen inzet op kwaliteit en design.

De Plus X Award geldt tegenwoordig wereldwijd als grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. Verkozen worden nieuw ontwikkelde en innovatieve technologieën, buitengewoon design en intelligente en eenvoudige bedienconcepten. In hoge mate worden deze eisen aan de ontwikkelingen door JUNG tegemoet gekomen.JUNG Multimedia

De perfecte connectie en harmonische integratie met het JUNG Multimedia-aansluitsysteem

In de huiskamer, in hotelkamers of op de werkvloer: multimediacomponenten behoren tegenwoordig bijna tot de standaarduitrusting van iedere inrichting. In woonkamers worden spelconsoles en full HD beeldschermen aangesloten, in conferentieruimtes hangen professionele beamers en op de werkplek staan hoge resolutie LCD monitors.

De vraag rijst hierdoor hoe al deze verschillende componenten het beste in een bestaande installatie kunnen worden opgenomen. Om deze multimediacomponenten harmonisch te integreren heeft JUNG nu het Multimedia-aansluitsysteem, waarmee vele verschillende componenten gecombineerd kunnen worden in JUNG design. Precies daar waar zij nodig zijn en dit alles zonder storende kabelwirwar en vanuit een centraal punt.

Aansluitingen…
Het systeem omvat aansluitingen voor analoge, digitale en mobiele apparatuur. Hieronder vallen bijvoorbeeld een USB 2.0 Highspeed-aansluiting en een aansluiting voor gelijktijdige overdracht van analoge en digitale videodata. Home Cinema en spelconsoles hebben in vele huiskamers hun vaste plaats. Met het multimedia-aansluitsysteem worden de aansluitingen daarvoor op een centrale plaats gecombineerd.

... in JUNG design
Met de designramen uit de A- en de LS-range biedt het systeem talrijke mogelijkheden om de verschillende aansluitingen gericht met elkaar te combineren.

Meer informatie
Een overzicht van de verschillende mogelijkheden die het JUNG Multimediasysteem biedt vindt u in de brochure `multimedia en usb`. U kunt deze brochure hier downloaden of aanvragen. Ook vindt u uitgebreidere informatie via http://www.jung.nl.

JUNG USB-laadcontactdoos

Een universele laadcontactdoos in JUNG design voor het opladen - meer is niet nodig

Het aantal opladers voor mobiele apparaten stijgt onophoudelijk _ steeds meer opladers nemen onnodig plaats in en bezetten bovendien te veel contactdozen, omdat er steeds weer andere apparaten geladen moeten worden. JUNG maakt een einde aan de chaos van laders en snoeren met de introductie van de USB laadcontactdoos: een praktisch laadstation met twee universele aansluitingen voor al uw mobiele apparatuur.

Voor al uw mobiele apparatuur
Gemakkelijk uw mobiele apparatuur zoals telefoon, MP3-speler of digitale camera met micro USB-aansluiting inpluggen in het laadstation en het laden wordt automatisch in gang gezet door de geïntegreerde voeding. Met de twee universele aansluitingen kunnen twee apparaten tegelijk geladen worden op een USB laadcontactdoos.

Voorbereid op de toekomst
Met het oog op de EU-richtlijnen voor standaardisatie van de Micro USB aansluiting, waarmee momenteel reeds de meeste mobiele telefoons worden uitgerust, en waarmee in de toekomst talrijke andere mobiele apparaten worden uitgerust, bent u met de JUNG USB laadcontactdoos voorbereid op de toekomst.   

Verkrijgbaar in verschillende JUNG designs
De JUNG USB lader kan in een reguliere inbouwdoos gemonteerd worden. Altijd passend bij de rest van de elektrotechnische installatie is de USB laadcontactdoos verkrijgbaar in de programma`s AS 500, SL 500 en alle series van de A-, CD- en LS ranges. 

Meer (technische) informatie vindt u in de online catalogus.

JUNG komt het beste uit de bus

Uit de Bouwkennis Marketing Score Card Installatie _ Klanttevredenheid 2011 van onderzoeks- en adviesbureau USP Marketing Consultancy uit Rotterdam blijkt dat E-installateurs het meest tevreden zijn met JUNG. Meer informatie vindt u in het volgende artikel.

Betaalbare luxe met het nieuwe dimstation

Naast het relaisstation voor aansturing van verlichting en jaloezieën biedt JUNG nu ook een universeel dimstation. Beide lenen zich bij uitstek voor kleinere kantoorprojecten, zoals in showrooms of presentatieruimtes, in appartementen of hotelkamers. Dit systeem is met zijn vertrouwde relaistechniek en tweedraadsaansluitingen van bedienpunten gemakkelijk te installeren. Als het aantal schakelingen beperkt is, heeft u hiermee een hightech maar betaalbare oplossing voor uw klant. Het dimstation voor DIN-railmontage heeft vier kanalen en is geschikt voor het schakelen en dimmen van gloeilampen, HV-halogeenlampen en dimbare inductieve - of Tronic trafo`s met halogeenlampen. Daarnaast is het mogelijk om het dimstation parallel te schakelen met het JUNG relaisstation. Enkelvoudig of in combinatie gebruikt _ er kunnen altijd maximaal vier bedienunits worden gebruikt. 

Luxe bediening via 2-draadssysteem
Als onderdeel van het eenvoudig aan te sluiten 2-draadssysteem van JUNG staan u voor de bediening twee luxe en comfortabele opties ter beschikking: de sensormodule en tastafdekkingmodule.

Sensormodule
Gebruik van de sensormodule garandeert u ultieme vrijheid in ontwerp. Het front kan geheel naar wens worden voorzien van een foto van de ruimte, een overzichtelijke lijntekening of een eenvoudige tekst. Een sensormodule heeft zestien vrij te kiezen schakelpunten, die desgewenst gegroepeerd gebruikt kunnen worden. Een signaaltoon bevestigd succesvolle bediening en door de fraaie ledverlichting is de sensormodule ook in het donker goed te vinden.

Tastafdekkingen
De vlakke tastafdekkingmodules kunnen worden uitgevoerd in diverse JUNG programma`s. Deze tasters kunnen ook worden geleverd met gelaserde symbolen op de grote bedienoppervlakken.

Technische kenmerken
Bij een combinatie van twee parallel geschakelde stations (relais/relais, dim/dim of dim/relais)kunt u maximaal: 16 x schakelen, of 8 x dimmen, of 4x dimmen en 8 x schakelen. 

Meer informatie
Een overzicht van de mogelijkheden vindt u in de nieuwe brochure over het 2-draadssysteem. De brochure “comfortabele functionaliteit _ het JUNG 2-draadssysteem” kunt u hier downloaden of aanvragen.
Meer gedetailleerde en technische informatie vindt u via www.jung-catalogus.nl.

De KNX-installatie comfortabel en mobiel aansturen met de JUNG App Smart Remote

JUNG introduceert de JUNG App Smart Remote. Hiermee stuurt u -in combinatie met de Facility Pilot-comfortabel en mobiel alle functies in een KNX-installatie aan, van verlichting, jaloezieën en temperatuur tot multimedia-installaties. Dankzij Smart Remote maakt u de iPhone, iPod of iPad touch tot multifunctionele afstandsbediening.

Met de iPhone, iPod touch of iPad regelt u gemakkelijk functies in de ruimte: toepasselijke lichtscenes voor een diner, een behaaglijke temperatuur in de woonkamer of muziek in elke kamer. Met Smart Remote is een lichte aanraking voldoende.

Hoe ondersteunen we u:
- Meer informatie -inclusief een film over hoe gemakkelijk o.a. verlichting, ventilatie en muziek aangestuurd
  kunnen worden middels iPhone, iPod touch of iPad- vindt u op www.jung.nl.

- In de nieuwe brochure KNX voor de particulier wordt aandacht besteed aan deze nieuwe mogelijkheid.

Andere mogelijkheden waarop we u blijven ondersteunen betreffende KNX-installaties, zijn:
- www.smart-housing.nl: een Nederlandstalige animatie. Middels deze animatie wordt uw klant meegenomen
  door een modern woonhuis met een KNX-installatie.

- U kunt samen met uw klant een bezoek brengen aan onze domotica-showroom om te zien wat de
  mogelijkheden van een JUNG KNX-installatie zijn.

- Een aparte KNX catalogus is beschikbaar met een overzicht van alle producten van JUNG voor KNX.

- Wij bieden technische ondersteuning wanneer nodig.

Project Deken Baekershof wint Smart Homes Award

Slimme zorg project geprezen om maatschappelijke bijdrage

Op woensdag 17 november 2010 ontving Slimme zorgproject Deken Baekershof uit Schijndel de Smart Homes Award. Reden hiervoor is dat het project met haar domotica voorzieningen bijdraagt aan de kwaliteit van wonen en leven van bewoners. Het project is ontwikkeld door Huis & Erf, Stichting Verenigde Zorgcentra Schijndel, Welvaarts Elektro en Smart Homes. In het woongebouw Deken Baekershof worden in totaal 55 appartementen gebouwd. Hierin zijn domotica en beeldschermcommunicatie geïntegreerd, waarvan voor domotica en schakelmateriaal voor JUNG componenten is gekozen. 16 appartementen worden inmiddels ruim een jaar bewoond.

Bewoner centraal
Deken Baekershof kwam als winnaar uit de bus omdat het project specifiek gekeken heeft naar de behoefte van de bewoner. Met domotica en een geïntegreerd beeld/spraaksysteem kun je woningen levensloopbestendig maken en zorgen dat senioren tot op hoge leeftijd in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. En een verzorgende kan efficiënter zorg verlenen.

Zelfstandig wonen
In woongebouw Deken Baekershof worden sinds 2009 16 appartementen zelfstandig bewoond door senioren. Via een beeldscherm kunnen bewoners beeldbellen met buren, hun kinderen en (mantel)zorgers. Andere toepassingen zijn zorgalarmering en plaslooprouteverlichting tegen valongelukken. Het project is een pilot om te kijken of in de toekomst deze toepassingen ook breder in gezet kunnen worden in bestaande bouw.

Domotica als basis
Als domotica oplossing is in dit project voor JUNG gekozen. Er is een KNX Touch PC met daarop de JUNG Facility Pilot software in het zorgcomplex geïnstalleerd welke wordt gezien als de motor voor de communicatie tussen de verschillende appartementen. Verder zijn er KNX buscomponenten gebruikt waarmee o.a. de verlichting wordt aangestuurd. En er staat op het dak een weerstation dat een signaal doorgeeft om zonneschermen automatisch te laten zakken of weer ophalen. Voor het zorgalarm is er gebruik gemaakt van JUNG Funkmanagement oplossing. Als een bewoner middels de hals-/polsdrukker het zorgalarm inschakelt, kan via de draadloze techniek Funkmanagement dat is gekoppeld op een toegangscontrolesysteem, de buitendeur automatisch worden ontgrendeld voor de verzorger. In een normale situatie zonder zorgalarm heeft de verzorger vanzelfsprekend geen automatische toegang tot het appartement. Naast de domotica-oplossingen is het woongebouw helemaal voorzien van schakelmateriaal van JUNG, de programma`s AS 500 en LS 990 dat voor een combinatie van strak effect met speelse lijnen zorgt.

A creation ramen nu ook in alpin wit glas leverbaar

De A creation serie is uitgebreid met ramen in alpin wit glas. Deze zijn beschikbaar als 1- tot 5-voudige ramen. Zoals gebruikelijk in het A creation programma zijn deze ramen te combineren met alle afdekkingen uit het A 500 programma _ in alpin wit, aluminium en zwart. Productspecificaties vindt u op www.jung-catalogus.nl.

 

 

 

 

 

EnOcean zenders nieuw in assortiment JUNG

Er is een nieuwe radiografische wandzender beschikbaar met de EnOcean techniek. Deze is leverbaar in AS 500, A 500 en het LS programma. De signalen om te schakelen, dimmen en jaloezieën aan te sturen worden overgedragen van de radiografische zender aan een ontvanger van EnOcean. De zender heeft geen batterij of externe voeding. De zendenergie wordt uit mechanische energie bij de bediening gegenereerd.

Bekijk de exacte productinformatie op www.jung-catalogus.nl onder techniek.

 

 

JUNG MiVa-set

JUNG heeft een MiVa set uitgebracht voor hulpoproepen in ziekenhuizen en verpleegtehuizen _ voor minder validen toiletten en badkamers. De set bestaat uit een trekschakelaar, lichtsignaal, afzetknop en netvoeding. Daarbij is een speciale dienstkamerunit verkrijgbaar waarop met de gele taster het akoestische signaal voor 20 sec. kan worden onderdrukt en waarop het groene vlak de aan- of afwezigheid van hulpverlenend personeel aangeeft. De MiVa-sets worden compleet geleverd met ramen voor de programma`s AS 500 of LS 990, maar kunnen voor uitbreidingen ook los besteld worden.


Meer informatie over de JUNG MiVa set vindt u in het nieuwe leaflet, welke u hier kunt downloaden of bestellen.


Nieuwe JUNG KNX Touch PC

Voor de besturing van de gehele KNX installatie in woning of kantoor brengt JUNG nieuwe Touch PC`s in verschillende grootten en kleurstellingen. De processor in de Touch PC biedt de gebruiker een snelle schermopbouw en een duidelijk en fraai beeld, zodat de bediening van de KNX installatie voor de gebruiker snel en soepel verloopt. Omdat de PC geen ventilator en geen mechanisch bewegende delen heeft , werkt deze volkomen geruisloos. Daardoor is deze ideaal voor gebruik in woonkamer of kantoor. De Touch PC heeft 2 usb-aansluitingen aan de achterkant en 2 die bereikbaar zijn na inbouw.

Inclusief Facility Pilot
De nieuwe Touch PC`s worden geleverd met Windows XP embedded, 7 voorgeinstalleerde talen en de volledige versie van de JUNG Facility Pilot (FAP VOLL). Desgewenst kan de uitgeschakelde PC opstarten over LAN (wake on LAN).

Ruime keuze
De nieuwe Touch PC`s zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten _ 10,4”, 15” en 19”. De 10,4” en de 15” uitvoeringen hebben een XGA resolutie (1024 x 768) en het 19” scherm zelfs een SXGA resolutie (1280 x 1024). Zij worden in de wand ingebouwd met behulp van speciale inbouwbakken of inbouwkits (voor holle wanden). Voor alle maten zijn diverse afdekramen verkrijgbaar in de kleuren alpin wit, zwart of aluminium. De witte en zwarte afdekramen zijn van glas en hebben een hoogwaardig uiterlijk. De aluminium ramen zijn gesatineerd en beschermd door anodische oxidatie. Alle ramen kunnen achteraf omgewisseld worden.

Meer informatie is beschikbaar via www.jung-catalogus.nl

.

Nieuwe Nederlandse smart-housing animatie beschikbaar

Er is een nieuwe Nederlandstalige versie van de smart-housing animatie beschikbaar, met gesproken tekst. Deze animatie is bedoeld als eerste oriëntatie op het gebied van het JUNG KNX systeem en is te downloaden via www.smart-housing.nl.

Wat biedt de animatie u en uw klant
Middels deze animatie wordt uw klant aan de hand meegenomen door een modern woonhuis met een KNX installatie en visualisatie met de Facility Pilot. Zij kunnen hier zelf beleven hoe vanzelfsprekend een intelligent gebouwbeheersysteem vandaag de dag het wooncomfort kan vergroten en rekening houdt met de actuele wensen op het gebied van energiezuinigheid en veiligheid. Naast JUNG KNX zijn ook de noviteiten JUNG Radio en Deurcommunicatie in de animatie te zien.

Website Smart-housing
De animatie is beschikbaar als doorlopende animatie (video) en als interactieve animatie en is te downloaden zodat deze als offline versie getoond kan worden.

Overtuig uw klant en ga naar www.smart-housing.nl

Geschroefde data-afdekking voor modulaire jack Siemon beschikbaar

Deze afdekking is nieuw in alle A programma’s.

De data-afdekking voor modulaire jack Siemon is voorzien van draagring en is uitgevoerd met geschroefde afdekking en schuifjes met veertjes. Meer details zijn te vinden in de online catalogus www.jung-catalogus.nl onder artikelnummer A 569-2 NSIE (WW).Sensorisch schakelen

Vrij baan voor vormgeving _ de schakelaar als creatief ontwerp Met de sensormodule van JUNG bestaat voor het eerst de mogelijkheid om een schakelaar naar eigen believen vorm te geven. De sensorische oppervlakken scheppen alle ruimte voor nieuwe creatieve dimensies, om van een gewone schakelaar een item met een ongeëvenaarde uitstraling te maken. Hiertoe kan het front voorzien worden van een foto van de ruimte, een gestileerde lijntekening of eenvoudigweg een tekst. Het gewenste motief wordt achter de transparante afdekking gelegd, waardoor de schakelpunten in de afbeelding op het raster van het sensorisch oppervlak worden overgedragen.
Het oppervlak van de sensormodule is verdeeld in 16 vrij te kiezen schakelpunten waarmee maximaal 8 actieve schakelingen kunnen worden gegroepeerd.  Daarnaast bestaat de mogelijkheid om alle schakelpunten enkelvoudig te gebruiken. De centrale functie AAN/ UIT kan naar wens worden opgenomen. Zo hoeven bijvoorbeeld bij het verlaten van de woning niet meer alle schakelpunten apart bediend te worden. Nog enkele praktische details: elk tastvlak heeft een LED als achtergrondverlichting. Verder meldt een signaaltoon de succesvolle activering als een sensorvlak wordt aangeraakt. Zo verloopt bediening, zelfs in het donker, probleemloos.

De beste voorwaarde voor een duidelijk visueel effect
Net zo veelzijdig als de techniek zijn ook de variaties in vormgeving waarmee de sensormodule in de elektrotechnische installatie kan worden opgenomen. De sensormodule is qua vormgeving op maat gesneden voor het ultravlakke Flat Design of het elegante LS Design programma. Als alternatief kunnen ook de strak vormgegeven ramen uit de LS range worden toegepast. De verschillende materiaalvarianten staan hiervoor tot uw beschikking. JUNG heeft een speciale draagring ontwikkeld om de sensormodule met de verschillende afdekramen compatibel te maken.

De sensormodule wordt uitsluitend aan het 8-voudige relaisstation aangesloten.

Meer informatie over het sensorisch schakelen vindt u via deze link.

Serietastdimmer 1252UDE

JUNG serietastdimmer 1252 UDE in universele uitvoering. JUNG brengt met deze serietastdimmer de ideale oplossing voor de bekende situatie van twee schakelaars in een inbouwdoos, die vervangen moeten worden door dimmers.

Beide dimmerkanalen zijn onafhankelijk van elkaar geschikt voor verschillende soorten verlichting zoals gloeilampen, halogeen 230 Volt, halogeen 12 Volt, terwijl de kanalen zelf instellen op de aangesloten soort last. De dimmer is kortsluitvast en heeft een automatische beveiliging tegen te hoge temperaturen en overbelasting. De dimmer werkt geruisloos.

Geheugenfunctie
De aangesloten lasten aan beide kanalen kunnen middels de memoriefunctie in het geheugen van de dimmer worden vastgezet met een enkele druk op de taster, waarna de verlichting steeds op het ingestelde niveau wordt ingeschakeld.

Technische gegevens
- Nominale spanning: AC 230 V ~, 50/60 Hz
- Belasting per uitgang: 50 _ 260 W/VA

Lasttypen
- 230 V gloeilampen (ohmse last, fasenafsnijd)
- 230 V halogeenlampen (ohmse last (fasenafsnijd)
- Tronic-trafo (capacitieve last, fasenafsnijd) of conventionele trafo (inductieve last, fasenaansnijd)
Gemengde belasting toegestaan (geen capacitieve en inductieve lasten samen)

Meer informatie over de serietastdimmer en alle andere JUNG producten vindt u via deze link.

Funkmanagement FUD 1521 UP

In het programma Funkmanagement van JUNG is een nieuwe universele radiografische dimmer voor inbouw uitgebracht. Door de minimale afmeting van Ø 52,5 mm bij een hoogte van 27,5 mm past deze dimmer in een inbouw- of centraaldoos.

Dit maakt deze dimmer ook bij uitstek geschikt voor toepassing bij verlichting op plaatsen waar geen ruimte is boven het plafond of bestaande situaties met weinig ruimte. De dimmer is universeel en past zijn dimprincipe aan de aangesloten verlichting aan. Hij is geschikt voor vermogens van 50 tot 210 watt. Er kunnen maximaal 30 radiografische zenders worden ingeleerd, waarmee de dimmer onderdeel wordt van het zeer complete Funkmanagementsysteem van JUNG.

Meer informatie vindt u via deze link.

LS 990 compleet leverbaar in zwart

Op de beurs Light & Building in Frankfurt heeft JUNG het complete LS 990 programma in de kleur zwart geherintroduceerd. Deze zwarte kleur is licht glanzend en is vergelijkbaar met RAL 9005.

Het LS 990, reeds jarenlang veelvuldig toegepast door architecten in vele projecten, past harmonisch in iedere omgeving. De kleuren wit, alpin wit, lichtgrijs en nu ook zwart zetten bij deze serie de toon. In de komende periode zullen ook alle afdekkingen voor het LED lichttechniek beschikbaar komen waarmee het programma compleet wordt.

Meer informatie over LS 990 zwart en de andere JUNG programma’s vindt u op: www.jung-catalogus.nl

Radio

Met de JUNG Radio ervaren uw klanten luistergenot vanuit inbouwdozen in hun eigen woning: goede geluidskwaliteit en een grote luidsprekerdynamiek zijn net zo vanzelfsprekend aan deze inbouwunit als de basreflexbuizen voor een optimale akoestiek.

Het frequentiebereik is 87,5 _ 108 MHz (FM) waarmee de beste ontvangstkwaliteit met een ingebouwde antenne gewaarborgd wordt. Natuurlijk zijn alle standaardfuncties beschikbaar, zoals bijvoorbeeld automatisch zenders zoeken en (desgewenst) automatisch opslaan van de vier sterkste zenders.

De JUNG Radio is leverbaar in de programma’s: AS 500, A creation, CD 500, de complete LS range en Flat Design.

Meer over de nieuwe JUNG Radio vindt u in de nieuwe folder

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

JUNG partner Innovatie Award ARC18

ARC is een initiatief van de Architect in samenwerking met partners. Met ARC streeft de Architect… Lees verder

eNet SMART HOME ontwikkelt door

De ontwikkelingen staan niet stil bij eNet SMART HOME. Om de gebruik van eNet SMART HOME… Lees verder

Wat een weekje! Bedankt!

Deze week was het erg gezellig en druk bij de 125 jaar Oosterberg Jubileumtour in Leeuwarden,… Lees verder

FireAngel introduceert: De nieuwe projectmelder

FireAngel introduceert een nieuwe rookmelder die speciaal ontworpen is voor de projectenmarkt.

De… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.