Doepke introduceert een intelligente aardlekschakelaar met zelftest

Deze bijzondere aardlekschakelaar met “Selftest” bewaakt zichzelf en voert regelmatig een zelfdiagnose uit zonder dat de stroom onderbroken wordt. Wat normaal gesproken bij een aardlekschakelaar handmatig moet worden uitgevoerd met de testknop, gebeurt bij dit apparaat elk maand automatisch. De schakelaar wordt daarbij gecontroleerd op correct functioneren. Bypass contacten nemen de stroomvoorziening tijdens de zelftest over. Via een programmeerbaar potentiaalvrij contact kan logboekregistratie plaats vinden. 

“Selftest Restart”
Bij de uitvoering met Selftest Restart schakelt de aardlekschakelaar automatisch weer in bij een vals alarm. Deze ongewenste afschakelingen kunnen veroorzaakt worden door blikseminslag, tijdelijke lekstromen, trillingen of verlaging van isolatieweerstand door vocht of vuil. De Selftest Restart schakelt de spanning binnen 10 seconden weer in, nadat hij de isolatieweerstand naar de aarde gecontroleerd heeft. Als het apparaat een fout ontdekt in de installatie, dan volgt na twee minuten een nieuwe test. Zo lang de fout nog bestaat wordt de test elke twee minuten herhaald. Een poging om weer in te schakelen volgt pas bij een foutloze installatie. 

Veiliger
Omdat de test niet meer zelf hoeven uit te voeren, kan de test nooit worden overgeslagen. Ook is de installatie langer beschikbaar, omdat de voeding door de Selftest Restart snel weer ingeschakeld kan worden. Een veiliger installatie dus, met minder uitvalkosten. 

De aardlekschakelaars zijn in 25A tot en met 63A verkrijgbaar, voor een foutstroom van 30 mA.
De montage en het aansluiten zijn eenvoudig en intuïtief.

Doepke introduceert unieke aardlekschakelaar voor emobility

Voor iedere laadunit voor elektrovoertuigen dient een aardlekschakelaar of aardlekautomaat met een maximale foutstroom van 30 mA te worden toegepast volgens norm IEC 61851-1. Maatregelen ter beveiliging tegen gladde gelijkstroomfouten groter dan 6 mA moeten worden genomen. Voorheen kon in dit bereik alleen een duurdere Type B aardlekschakelaar toegepast worden.

Veilig en gunstige prijsstelling
Met de DFS 4 EV worden voorliggende aardlekschakelaars of aardlekautomaten voor verblinding beschermd en blijft de beschermingsfunctie voor de bestaande installatie gewaarborgd. Doepke is uniek in het aanbieden van deze aardlekschakelaar, welke volledig voldoet aan de norm (IEC 61851-1) en een gunstige prijsstelling heeft.

Meer informatie
In het Nederlandstalige leaflet vindt u meer informatie over de werking en toepasbaarheid van deze nieuwe aardlekschakelaar. Via de documentatie pagina kunt u ook de gedrukte exemplaren aanvragen.

Voor vragen of nadere informatie staan we graag voor u klaar. Neemt u hiervoor contact op met onze afdeling Verkoop.

Nog veiliger met Doepke aardlekschakelaars Type B

Doepke is de specialist in veiligheid. Op Elektrotechniek 2013 hebben we de Type B aardlekschakelaar laten zien. Deze zorgt voor veiligheid in onder andere de medische wereld, bij inzet van zonnepanelen, elektromobiliteit en industriële installaties met besturingscomponenten zoals frequentieregelaars en omvormers. Deze apparaten zorgen voor vervuiling op het net wat ertoe kan leiden dat een standaard toegepaste Type A aardlekschakelaar niet uitschakelt. Voor een goede beveiliging is het dus noodzakelijk in deze gevallen een Type B aardlekschakelaar in te zetten.

Veelvuldig toegepast bij elektromobiliteit
De Type B aardlekschakelaar van Doepke wordt steeds vaker ingezet in de laadinfrastructuur voor elektrische auto`s. Elektrische auto`s kunnen gelijkstroomfouten voortbrengen door storing of veroudering. Bij een aardlekschakelaar Type A zou een gelijkstroomfout van 6mA ervoor zorgen dat de aardlekschakelaar niet meer functioneert waardoor een onveilige situatie ontstaat. Voor de aardlekschakelaar in het laadpunt dat aan de IEC 61851 norm dient te voldoen, kan zonder beperking een Type B worden toegepast. Dit is van toepassing in combinatie met een 3-fase aansluiting van het laadpunt, voor een 1-fase aansluiting van het laadpunt mag een Type A aardlekschakelaar worden toegepast.

Meer informatie
Meer (technische) informatie vindt u op de website van Doepke, hierbij heeft u de keuze uit Duitstalige informatie waarna u doorklikt op “Allstrom-info” en Engelstalige informatie waarna u doorklikt op “Information on AC-DC sensitive RCCB”.

Wilt u weten wanneer het toepassing van een klasse B aardlekschakelaar wenselijk is? Hiervoor kunt u terecht in onze i-help. Meer informatie over de MENNEKES laadoplossingen, waar de Type B aardlekschakelaars in worden gebruikt vindt u via www.hateha.nl/elektromobiliteit.

U kunt ook contact opnemen met onze afdeling verkoop voor meer informatie of technische ondersteuning.Doepke heeft App beschikbaar voor gebouwbeheersysteem Dupline

Doepke heeft een App beschikbaar die het mogelijk maakt om het gebouwbeheersysteem Dupline met iPad, iPod of iPhone te bedienen: de ScadaMobile One App. Op deze manier kan bijvoorbeeld in een presentatieruimte de verlichting, verduistering en het presentatiescherm gestuurd worden.

Direct geschikt voor kanaalgeneratoren DKG20 en DKG21
Deze App vereist slechts een kleine uitbreiding van het bestaande systeem namelijk een Doepke serieel naar IP-interface type DCI2 met bijbehorende kabel type DKK1. Deze App biedt onder andere de volgende mogelijkheden:
- schakelen en dimmen van verlichting met statusweergave aan/uit.
- sturing van zonwering, screens en/of gordijnen.
- visualisatie van meetwaarden zoals luxwaarde en temperatuur.
- visualiseren van alarm- en storingsmeldingen (ook akoestisch).
Voor het ontwerpen van de pagina’s en functies binnen deze App is een eenvoudig programma van Doepke beschikbaar.

Met kleine aanpassing ook geschikt voor DKG1 en DGK2 kanaalgeneratoren
Met een stukje maatwerk (software) gemaakt door Hateha is het nu ook mogelijk om deze typen kanaalgeneratoren te bedienen en te visualiseren.Voor meer informatie en/of een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen via 071-3419009 of .(JavaScript must be enabled to view this email address).

De ScadaMobile One App kunt u downloaden in de iTunes store.

App voor Doepke Dupline systeem

Met de beschikbare ScadaMobile One app voor de Doepke Dupline kanaalgenerator type DKG20/DKG21 is het mogelijk om een Dupline-systeem te bedienen met een Ipad, Ipod of Iphone.

Deze app vereist slechts een kleine uitbreiding van het bestaande systeem namelijk een Doepke serieel naar IP-interface type DCI2 met bijbehorende kabel type DKK1.

De app biedt onder andere de volgende mogelijkheden:
- schakelen en dimmen van verlichting met statusweergave aan/uit.
- sturing van zonwering, screens en/of gordijnen.
- visualisatie van meetwaarden zoals luxwaarde en temperatuur.
- visualiseren van alarm- en storingsmeldingen (ook akoestisch).
Voor het ontwerpen van de pagina’s en functies binnen deze app is een eenvoudig programma van Doepke beschikbaar.


Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

De ScadaMobile One app vindt u in de iTunes store

Doepke Heavy Duty aardlekschakelaar

Bij aardlekschakelaars die gebruikt worden in agressieve omgeving met schadelijke gassen en hogere luchtvochtigheid kunnen materialen binnenin gaan roesten, waardoor de betrouwbaarheid van de aardlekschakelaar in het geding kan komen. Dit is zelfs nog het geval bij gesloten behuizingen en verdeelkasten. Het gaat hier bijvoorbeeld om bedrijven in de landbouwsector, havens, tankinstallaties, laboratoria, gebruikers van oplosmiddelen zoals drukkerijen en zwembaden.

De Doepke serie Heavy Duty aardlekschakelaars zijn beter ingekapseld. Bovendien is het uitschakelrelais gemaakt van materialen die minder gevoelig zijn voor chemische stoffen en corrosie. In principe zijn de Doepke aardlekschakelaars uit alle bouwgroepen op aanvraag verkrijgbaar in HD uitvoering. Dit geldt zowel voor type A als voor het allstromsensitive type B.

Doepke DFS TWIN: aardlekschakelaar testen zonder dat de stroom uitvalt

Voor een goede en veilige werking van de aardlekschakelaar wordt aangeraden om deze een maal per maand te testen. Dit betekent normaal gesproken bij een test een onderbreking van de stroom-toevoer. Niet alle apparaten of toepassingen kunnen zonder stroom, denk hierbij aan computers, ziekenhuizen of industrie. Daarom heeft Doepke een dubbele aardlekschakelaar ontwikkeld die ervoor zorgt dat de aardlekschakelaar en getest kan worden en de stroom niet uitvalt: de DFS TWIN.

Meer informatie over DFS TWIN vindt u in de brochure Neuheiten 2010.Nieuwe hoofdcatalogus Doepke

In de nieuwe Doepke catalogus kunt u zien dat de vormgeving van alle aardlekschakelaars en _automaten die Doepke produceert, gewijzigd zijn. Verder is er een hele nieuwe serie installatie-automaten aan haar assortiment toegevoegd (v.a. pagina 4.03) voor verschillende toepassingen. Voor woningbouw en utiliteit zijn de automaten leverbaar met insteekklemmen (hsl-versie) en schroefaansluiting (h-versie). Voor de industrie zijn ze uitsluitend leverbaar met schroefaansluiting (i-versie). Het grote verschil tussen de automaten voor deze 2 toepassingen, is de kortsluitwaarde: voor de woningbouw is deze 6 KA en voor de industrie 10 KA.

U kunt de nieuwe hoofdcatalogus van Doepke aanvragen of downloaden op deze pagina.

Nieuwe versie van Dupline Planungshilfe

Versie 2.10 van de Dupline Planungshilfe is nu beschikbaar. Deze versie is uitgebreid met o.a. nieuwe touch panels en nieuwe schakelactoren. Download hier de nieuwe versie.

 

 

 

 

 

 

Nieuwe Dupline tasters, serie DBA

Doepke introduceert de nieuwe generatie Dupline tasters, serie DBA. Deze tasterserie maakt het mogelijk om conventionele schakelwippen, van diverse fabrikanten, te gebruiken voor de bediening van het Doepke Dupline gebouwbeheersysteem.

Afhankelijk van de uitvoering van de nieuwe module kunnen 1- of 2-voudige wippen gebruikt worden. De nieuwe module kan tot maximaal 4 tastersignalen en maximaal 2 terugmeldsignalen (of oriëntatie) verwerken. Voordelen voor de installateur zijn de aansluiting voor het handcodeerapparaat aan de voorzijde van de module, waardoor het programmeren een stuk sneller, eenvoudiger en makkelijker is geworden. Tevens is de ingangsmodule volledig geïntegreerd waardoor er geen extra bedrading nodig is.

De overige belangrijke kenmerken van de nieuwe tasterserie DBA:
- 1, 2 of 4 bedienfuncties mogelijk (type afhankelijk)
- Geschikt voor de volgende (JUNG) programma’s: AS 500, A 500, CD 500, SL 500 en de LS Range
- Ook (op aanvraag) geschikt voor o.a. Berker, Gira en Merten.
- Voorzien van 2 LED’s voor oriëntatie of statusindicatie

Mocht u meer informatie willen ontvangen over de nieuwe tasterserie DBA van Doepke dan is er een (digitale) Nederlandstalige handleiding beschikbaar welke u via deze link bij ons kunt aanvragen.

Compacte aardlekautomaten 5 modulen breed

Doepke introduceert de nieuwe 4-polige aardlekautomaat voor hogere vermogens welke slechts 5 modules breed is.

De nieuwe aardlekautomaten is er in 40A uitvoering met een aanspreekstroom van 30 of 300mA. De uitschakelkarakteristiek is er in B en C en de kortsluitvastheid bij dit type is 6kA.

Voor meer informatie over deze nieuwe compact aardlekautomaten van doepke kunt u terecht op www.doepke.de.

Multifunctionele schakelactor DRM8

De nieuwe multifunctionele schakelactor DRM 8, geschikt voor het schakelen van verlichting of het sturen van jaloezieen, vervangt de DRO 4b, DRO 4c en de DSM 8 waardoor een overzichtelijker productenpakket ontstaat.

De DRM 8 is voorzien van een LCD display en beschikt over 4 toetsen voor een eenvoudige, menugestuurde, configuratie. De bedrijfstypen zijn instelbaar, inclusief een pulsbedrijf voor het nauwkeurig sturen en/of kantelen van jaloezieen. Deze pulsduur van dit pulsbedrijf kan worden ingesteld van 100ms tot 800ms. Indien de bussturing wegvalt kan voor de uitgangtoestand een keuze worden gemaakt uit: aan/uit, op/neer of geen actie. Configuratie van de adressen is mogelijk zonder gebruik te hoeven maken van het handcodeerapparaat (type DHK). Eventueel kan bediening van de relais handmatig geschieden in de “off line” modus.

Uw bestellijst

U kunt aan deze bestellijst ook documentatie van andere fabrieken toevoegen alvorens de bestelling te voltooien
Mennekes | Jung | Doepke | Schuch | Meyer | Brk | Hateha

Nieuws + Noviteiten

JUNG eNet, de moderne opvolger van Funkmanagement

De afgelopen tijd hebben wij het systeem voor radiografische afstandbediening JUNG… Lees verder

Nieuwe Meyer serie Upline 600

De nieuwe Meyer serie grondinbouwarmaturen kenmerken zich door hun lichttechnische… Lees verder

Nieuwe Schuch hoofdcatalogus en overzicht 163-164 armaturen

Tijdens beurs Light&Building 2016 te Frankfurt heeft fabrikant Schuch een… Lees verder

BIM data AS 500 uitgebreid

Eind vorig jaar hebben wij -na een testfase door verschillende installateurs- de… Lees verder

Blijf op de hoogte via:

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.