MENNEKES Elektromobiliteit

MENNEKES levert het meest complete programma voor iedere toepassing.


Met het ingediende normontwerp Type 2 is MENNEKES voorloper en innovator op het gebied van laadaansluitingen van elektrische auto`s. Dit normontwerp is verkozen
tot de universele standaard voor geheel Europa! Het MENNEKES normontwerp is een `overall` concept en betreft zowel de infrastructuur (laadzijde) als de autozijde.
MENNEKES heeft de benodigde componenten, zoals EV-contactdozen, communicatie- en vergrendelmodules alsmede complete aansluitkabels ontwikkeld en belevert de
OEM klanten die openbare laadzuilen bouwen. Daarnaast introduceert MENNEKES een geheel nieuwe serie wandladers: AMTRON®


Voor de particuliere omgeving zoals garages, carports en parkeerplaatsen bij woningen of appartementen heeft MENNEKES nieuwe laadstations ontwikkeld onder de naam:


Met de AMTRON® Wandladers zet MENNEKES een nieuwe stap in de ontwikkeling van elektrisch laden, zowel qua technologie en functionaliteit als qua design.

De AMTRON® wandladers hebben een modern design waarbij de behuizing tevens functioneert als kabelophanging. MENNEKES levert AMTRON® Wandladers met vaste laadkabel met laadkoppeling Type 2 of Type 1, en wandladers met een laadcontactdoos. Met de Charge App heeft de gebruiker alle informatie over de bedrijfstoestand van zijn laadstation, een overzicht van de geladen energie in de auto en de kosten van de stroom. Het laadproces kan daarbij op afstand bediend worden. Autorisatie is voor de uitvoering “Start” niet nodig, maar kan bij de andere uitvoeringen plaatsvinden met de Charge App, met een sleutelschakelaar (voor eenmalige – dan wel continue autorisatie) of met een RFID Whitelist.


Speciaal voor de particuliere klant heeft MENNEKES een brochure en een website gemaakt: www.mijnlaadstation.nl.
Hier vindt u alle voordelen van dit nieuwe programma en kunt u middels een keuzemenu bepalen welke uitvoering het beste aan uw wensen voldoet.
Stand alone laadstations voor semi-openbare toepassing
In semi-openbare omgeving worden laadstations geplaatst bij parkeerplaatsen of -garages van kantoorgebouwen, horecagelegenheden of winkelcentra. Voor deze toepassingen zijn verschillende laadstations beschikbaar, waaronder laadzuilen en wandlaadstations.  Ook hierin kennen we verschillende uitvoeringen, in vermogen oplopend van 16A 1-fase (3,7kW) tot 32A 3-fasen (22kW) per contactdoos en met of zonder vorm van autorisatie middels een sleutelschakelaar en/of externe puls dan wel continusignaal. De MENNEKES laadstations zijn aansluitklaar voorbedraad en zijn direct na aansluiting op het lokale net bedrijfsklaar.

Meerdere laadpunten – de systeemunit
Indien op een locatie, bijvoorbeeld bij een kantoorpand, meerdere laadstations gewenst zijn, ontstaat al snel de behoefte om de gebruikers te autoriseren en hun verbruik te registreren. Bovendien is het bij een laadinfrastructuur van meerdere zuilen noodzakelijk om laadstromen in de installatie te kunnen beheren om conflicten met het totaal beschikbaar vermogen te voorkomen. Hiervoor biedt MENNEKES de systeemunit. De systeemunit maakt centrale bewaking en sturing van meerdere laadpunten mogelijk, ook zonder een e-mobility backend. Met de systeemunit kunnen (meerdere) laadzuilen of wandladers afzonderlijk worden vrijgegeven, middels SMS of RFID kaart.

Vermogen
De laadzuilen en de wandlaadstations zijn geschikt om per contactdoos tot 22kW aan te bieden. De verdeling van het beschikbare vermogen kan worden ingesteld. Er kunnen maximaal 16 laadpunten op één systeemunit worden aangesloten, zonder dat er controllerboxen gebruikt hoeven te worden.

Meerdere laadpunten – grotere infrastructuur in een netwerk
Bij een grotere laadinfrastructuur worden Controller-boxen gebruikt voor de vorming van een netwerk. De verbinding met de systeemunit loopt via een directe LAN-verbinding. Er zijn twee soorten Controller-boxen, één voor max. 16 laadpunten en één voor max 32 laadpunten. Het is mogelijk om meerdere Controller-boxen te gebruiken voor uitbreiding van het aantal laadpunten. .

Accessoires
Wij bieden verschillende accessoires, van testbox en bodemplaat tot handgrepen voor het eenvoudiger hanteren van de zuilen. Zo leveren we ook complete laadkabels, die direct gebruikt kunnen worden. Het betreft hier kabels Modus 3 in verschillende ampèrages, met stekker en koppeling Type 2 of stekker Type 2 en koppeling Type 1 en bijvoorbeeld een laadkabel Modus 2 met communicatie-interface en een Schuko®- of CEE-stekker. 

Meer informatie vindt u:
• Op www.het-laadstation.nl – een overzicht van toepassingen en producten
• Op www.mijnlaadstation.nl – de website over AMTRON® voor de eindklant, met een keuzemenu om tot de gewenste AMTRON®-uitvoering te komen
• In de EV-catalogus en de AMTRON®-brochure

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scholing
Hier vindt u een actueel overzicht van de door ons verzorgde scholingen.
Konnekties
Ons gratis kwartaal relatie magazine voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en ontwikkeling van de door ons vertegenwoordigde fabrieken.
E-konnekties
Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief waarmee we u graag op de hoogte houden van de laatste productontwikkelingen en nieuwe documentatie van alle door ons vertegenwoordigde fabrieken.